Remake'i/Reedycje gier TLOZ
Moderator: Moderatorzy
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
Remake'i/Reedycje gier TLOZ
Przypuszczam, że chodzi mu o tą figurkę linka po zagraniu Elagy of Emptyness i o tym, że ciągle ktoś liczy na to, ze na 3DSa wyjdzie remake Majory... ile byście chcieli jeszcze tych remaków w tak krótkim czasie hmm? Imo sama Ocarina na 3DSie wystarczy... jeśli mają faktycznie wydać drugi raz Majore to na przyszłej generacji, tak jak robią z pokemonami - jeden remake na gena! Nie dojcie Zeldy jak jakiejś krowy...
Może jeszcze Twilight Princess HD?
Może od razy Skyward Sword 2 HD GOTY Collectors Edition + Full DLC pack. Ale w tym wypadku chyba wolę sobie podowsingować po jakąś lepszą gre...
Wybaczcie rage, ale nieprzemyślane klepanie remakeów na siłe dosłownie podpala podemną ogień...
Wole 1 nową Zelde co 5 lat niż 1 remake co roku.
Może jeszcze Twilight Princess HD?
Może od razy Skyward Sword 2 HD GOTY Collectors Edition + Full DLC pack. Ale w tym wypadku chyba wolę sobie podowsingować po jakąś lepszą gre...
Wybaczcie rage, ale nieprzemyślane klepanie remakeów na siłe dosłownie podpala podemną ogień...
Wole 1 nową Zelde co 5 lat niż 1 remake co roku.
Ostatnio zmieniony 16 października 14, 18:01 przez Mary1517, łącznie zmieniany 2 razy.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Jeden remake na konsolę - z tego wychodzi, że MM będzie na New 3DSa.
W tym wypadku lepszy remake starej części od kolejnego eksperymentu, który gryzie się z serią. Po Linku kolejarzu może zawsze przyjść Link listonosz rozwożący listy. A jedną z rzeczy wyróżniających grę na tle innych będzie furgonetka, którą Link roznosi listy po średniowiecznym Hyrule. Właśnie za szybko wypuszczają te części, nie dając sobie więcej czasu na przemyślenie pomysłów. Dlatego w miejsce kolejnego eksperymentu wolę remake czy chociażby spin-off jak Hyrule Warriors.
W tym wypadku lepszy remake starej części od kolejnego eksperymentu, który gryzie się z serią. Po Linku kolejarzu może zawsze przyjść Link listonosz rozwożący listy. A jedną z rzeczy wyróżniających grę na tle innych będzie furgonetka, którą Link roznosi listy po średniowiecznym Hyrule. Właśnie za szybko wypuszczają te części, nie dając sobie więcej czasu na przemyślenie pomysłów. Dlatego w miejsce kolejnego eksperymentu wolę remake czy chociażby spin-off jak Hyrule Warriors.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
Troche mnie poniosło, miałam gorszy dzień, przepraszam was xD
Mi sie Spirit Tracks nawet podobało, nie wiem no, przynajmniej w 1 podejściu do tej gry. PH było meh. SS było meh ale chce tej grze dać drugą szansę.
Nie zrozumcie mnie źle, też bym zagrała chętnie w odświeżoną Majore, bardzo lubię tą cześć.
Ale tak z głębi duszy... JA jak chodzi o remakei to najbardziej bym chciała... remake GameCubeowego Four Swords Adventures z dorzuconym Onlinem. Nie ważne na jaką konsolę, po prostu strasznie był chciała grać w FS po sieci, ta seria jest taka fajna a taka niedoceniana. Nie miałam nigdy możliwości zagrać w to na multi. Czemu? Bo nie znałam nigdy nikogo kto by miał GBA i potrzebne kable
Nawet ja nie mam GBA. Nigdy nie miałam. Do gier z tej generacji miałam DS Lite.
Robi się offtopic, lolz. Zaraz będziemy przecinać ten temat na nowy o remake'ach xD
Mi sie Spirit Tracks nawet podobało, nie wiem no, przynajmniej w 1 podejściu do tej gry. PH było meh. SS było meh ale chce tej grze dać drugą szansę.
Nie zrozumcie mnie źle, też bym zagrała chętnie w odświeżoną Majore, bardzo lubię tą cześć.
Ale tak z głębi duszy... JA jak chodzi o remakei to najbardziej bym chciała... remake GameCubeowego Four Swords Adventures z dorzuconym Onlinem. Nie ważne na jaką konsolę, po prostu strasznie był chciała grać w FS po sieci, ta seria jest taka fajna a taka niedoceniana. Nie miałam nigdy możliwości zagrać w to na multi. Czemu? Bo nie znałam nigdy nikogo kto by miał GBA i potrzebne kable
Nawet ja nie mam GBA. Nigdy nie miałam. Do gier z tej generacji miałam DS Lite.
Robi się offtopic, lolz. Zaraz będziemy przecinać ten temat na nowy o remake'ach xD
To bardzo dobry pomysł, ale jakbyś sobie wyobrażała wygląd tej gry? W HD czy 3D? Ja bym sobie myślał że zrobiliby remake AltP, może trochę przesadzam bo ten chce remaka tego a drugi tego a trzeci tamtego, ale myślę że OoT 3D to był prezent dla fanów oraz nowego pokolenia od nintendo a nie zapowieć że zrobią jeszcze majory. Ok. koniec offtopu. Czy ktoś jest posiadaczem 3DS albo xla. Czy zwykły 3DS jest większy od DS lite?Mary1517 pisze: najbardziej bym chciała... remake GameCubeowego Four Swords Adventures z dorzuconym Onlinem.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
Nie dla jaj. Poza tym ta część jest dość stara to czemu nie.nokash pisze:kacperk pisze:Ja bym sobie myślał że zrobiliby remake AltP
Ty tak na poważnie?
To życzę smacznego.To jakaś nowa kanapka w McDonald?
Nie jest to dobra wiadomość.DSlite i 3DS są niemal identyczne w wymiarach.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
kacperk pisze:Nie dla jaj. Poza tym ta część jest dość stara to czemu nie.
Boże widzisz i nie grzmisz.
Dopiero co dostaliśmy ALBW. To jest remake ALtTP z tym że nie dokładny. Ta sama mapa inne świątynie. Nowe znajdźki etc. Poczytaj trochę o serii. Zresztą Remake był też wcześniej na GBA był wydawany razem z Four swords na jednym kartridżu.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
kacperk pisze:Może masz rację. Przecież niektórzy i tak w nią grali więc po co to komu.
A nie pisałeś czasem, że chcesz zagrać w remake OoT 3D?
Mary1517 pisze:Zaraz będziemy przecinać ten temat na nowy o remake'ach
już wydzielony xd
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
Hahaha, ale to był tylko żart z tym przecięciem xD
Nie wiem czy interesują mnie inne remake'i niż Four Swords...
pokemonowe to ja jeszcze rozumiem, bo Poki się sporo rozwinęły przez wszystkie generacje + co chwila nowe pokemony dochodzą więc trzeba jakoś umożliwiać łapanie tych starszych i jakieś spożytkowywanie ich przez sieć. No ale Zelda się nie zmienia, jedyne co wnosi remake, to lepszą grafikę... ew drobne smaczki jak szybszy żagiel w WW czy coś.
Nie mam OoT na 3DSa. Kupię tylko jak znajdę gdzieś w okazyjnej cenie ot dla zapełnienia kolekcji.
Za to mam OoT na gamecube'a i Majore na Wii. Ale to nie są remake'i.
Nie wiem czy interesują mnie inne remake'i niż Four Swords...
pokemonowe to ja jeszcze rozumiem, bo Poki się sporo rozwinęły przez wszystkie generacje + co chwila nowe pokemony dochodzą więc trzeba jakoś umożliwiać łapanie tych starszych i jakieś spożytkowywanie ich przez sieć. No ale Zelda się nie zmienia, jedyne co wnosi remake, to lepszą grafikę... ew drobne smaczki jak szybszy żagiel w WW czy coś.
Nie mam OoT na 3DSa. Kupię tylko jak znajdę gdzieś w okazyjnej cenie ot dla zapełnienia kolekcji.
Za to mam OoT na gamecube'a i Majore na Wii. Ale to nie są remake'i.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Wydzielony bo inaczej temat by się zmarnował.
Remake OoT to nie są tylko nałożone lepsze modele postaci na stare, ale remake od podstaw. Musieli zachować ofc najwięcej ze starej OoT. Jakby dodali dla przykładu możliwość skakania na ściany jak w SS i skracania sobie przez to drogi to rozwaliliby połowę gry.
Remake OoT to nie są tylko nałożone lepsze modele postaci na stare, ale remake od podstaw. Musieli zachować ofc najwięcej ze starej OoT. Jakby dodali dla przykładu możliwość skakania na ściany jak w SS i skracania sobie przez to drogi to rozwaliliby połowę gry.