Legend of Zelda: Majora's Mask 3DS

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 6 grudnia 14, 11:06

sEbeQ13 pisze:Ktoś w ogóle szykuje się na ową limitkę?

Oczywiście ja :) Już chyba pisałem że dawno nie grałem w MM i właśnie nie grałem bo czekałem na remake. doczekałem się. Ja kupię limitkę jak pokaże się w Ultimie albo innym fajnym sklepie. Na allegro już dawno były preordery nawet za 500 zł.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 stycznia 15, 23:32

Obrazek
Obrazek

amerykańce będą mieli taką kolekcjonerkę

PS: Może w końcu ktoś przeniesie temat do odpowiedniego działu :neutral:
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 9 stycznia 15, 14:42

Europejskie kolekcjonerki są zawsze najgorsze. Amerykanie mają skull kida a nam wciskają plakaty... Może japonia będzie miała figurkę Elegy of Emptiness?
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 12 stycznia 15, 01:03

Ma być więcej punktów w grze do zapisywania.

Jeśli będzie to na zasadzie więcej punktów do savu, ale po każdym savie wychodzi się z gry to ok.
Jeśli natomiast nie, to wtedy cały mechanizm gry na czas nie ma sensu. W końcu to czasówka.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 14 stycznia 15, 17:10

Zaskoczyli mnie pozytywnie tym, że Majora już za miesiąc. Idealna rzecz na odprężenie po sesji :D .
(+ w końcu kupię trylogię Metroida nie płacąc 300zł na Allegro ;) )

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 14 stycznia 15, 17:23

To fajnie bo dłużej już czekać nie mogę. Chyba i tym razem nie będę brać limitki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 15 stycznia 15, 14:55

Wie ktoś w którym z polskich sklepów można dostać najtańszy preorder na Majorę 3D?

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 15 stycznia 15, 15:14

Kolekcjonerka zamówiona! <3

Jakby ktoś chciał zamawiać tu tu jest adres:

>>>KLIK<<<

Cena troszku wysoka ale nie mogłem się powstrzymać! xD

Co do Metroida - biorę od razu jak wejdzie do sklepu, zawsze chciałem tą wersję, a ceny wersji pudełkowej odstraszają...
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 15 stycznia 15, 17:44

To nie jest jakaś wysoka cena. Powiedziałbym że nawet normalna i do przyjęcia. Sama gra będzie za ok 170 po premierze także dopłacasz 90 zł za plakat za pudło i odznakę. Ja kupiłem za 239 w Ultimie ale już nie mają :P
Właśnie obejrzałem filmiki zwiastun. Niesamowicie się cieszę. W majorę grałem bardzo dawno i nic nie pamiętam z niej. Mam radochę bo to tak jakbym grał na nowo. :P
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 16 stycznia 15, 16:22

Porównanie remaku z oryginałem:
https://www.youtube.com/watch?v=PvV56AJS8dY

I z tego co widać zapisywanie gry będzie jak w każdej innej części..
https://www.youtube.com/watch?v=nbM8dEmUrtk
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 16 stycznia 15, 21:45

Doskonale. Wczoraj oglądałem japoński tarailer na którym widziałem że gracze grający na New Nintendo 3DS będą mogli po operować kamerką. Co do daty premiery, to widziałem ją odrazu po tym jak ją zapowiedzieli, jednagże pomyślałem że luty to nie wiosna, więc nie chciałem niczego pisać. I kto by pomyślał że to będzie luty... A JA NIE MAM NADAL KONSOLI! Będę musiał kupić grę a potem dalej zarabiać na konsolę. Jakoś to będzie. Życzę miłego grania.:):D
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 17 stycznia 15, 00:11

kacperk pisze:Będę musiał kupić grę a potem dalej zarabiać na konsolę. Jakoś to będzie. Życzę miłego grania.:):D

Genialny pomysł xD

Najtańsze preordery za zwykłą wersję znalazłem po 150 zł na Allegro, ale ceny wysyłki już do najtańszych nie należą. Ze sklepów które znam najtaniej wychodzi chyba warszawski Świat-Gier. Z odbiorem osobistym cena będzie zbliżona, a nie będzie trzeba czekać na przesyłkę. :wink:

New 3DS XL w Majorowym wydaniu kosztuje ok 1100-1200 zł. Ładna rzecz ale nie warta tej ceny. W ogóle za drogi ten nowy 3DS. To nie jest zupełnie nowa konsola, co oni sobie myślą? Z drugiej strony różnica 100zł na wersji zwykłej i XL nie powinna nikomu pozostawić wątpliwości który wybrać. Nie wyobrażam sobie teraz powrócić do małych ekraników po tym jak ukończyłem Okarynę na XLu.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 stycznia 15, 18:29

Z tego co wiem w tej edycji XL z Majorą, gra jest wgrana bezpośrednio na kartę pamięci, co przekreśla dla mnie to wydanie.

PS: W New 3DS xl potrzeba śrubokrętu żeby wyjąć kartę - taka ciekawostka.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 18 stycznia 15, 00:26

Co do tych zapisów... jakie ma znaczenie to że gra ma system 3-dniowy, skoro cofnięcie się w czasie nie ma właściwie żadnych konsekwencji? Zapisywanie stanu gry jak w starych wersjach jest duuużo wygodniejsze niż przy jakichś głupich sowach(tak samo było w ALBW, c**j wie po co, chyba tylko po to żeby zatruć życie graczowi)! Wyjaśni mi ktoś po co jest zapisywanie przy tych zje***ych sowach?! xD
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 18 stycznia 15, 09:26

Żebyś chodził. Sztucznie wydłuża się gre. Tak mysle.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask 3D”