Legend of Zelda: Breath of the Wild

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 marca 15, 20:00

Wystarczyło nie tworzyć Wind Wakera HD i nowa Zelda już by była. Albo WW zostawić sobie na koniec.

Co oprócz Starfoxa wydadzą na WiiU w tym roku? Xenoblade X, może jakieś prawdziwe Mario i nic.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 29 marca 15, 21:31

Mario Maker, Kirby Rainbow Curse, Splatoon, Starfox, Xenoblade X... Cóż, średnio przeciętnie. Jedynie Starfox jest czymś poważnym.
Nie ma co gdybać. Wydali WW bo było łatwiej na szybko zapchać czymś dziurę nicości w line-upie Wii U. Chwilowo. Ja i tak nie narzekam. Nie mam czasu na to wszystko więc im rzadziej tym bardziej jest to do ogarnięcia. Zostało mi mnóstwo zaległości... A gdy już pojawi się nowa Zelda to znów zniknę na pełne dwie doby :wink: . Tak się nie da żyć, dlaczego to musi być takie wciągające :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 marca 15, 22:16

A Kirby, trochę dziwne, na 3DS wydają pełnoprawnego Kirbiego, a na Wii-U dają spin-offa.

Co do Starfoxa to chciałbym jakieś urozmaicenie do rozgrywki, a nie tylko strzelanie. Najlepiej jakieś etapy chodzone jak w Adventures.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 31 marca 15, 18:12

Splatoon będzie zajebisty więc soorki :D
Jaram się nim strasznie, jeszcze w tym roku ma wyjść Yoshi Wooly World i coś wspominali o Paper Mario na Wii U, troszkę będzie tych hiciorów! :D

A może Nintendo nie chce zabierać teraz E3 dla Zeldy i zapowiedzą nowego pełnoprawnego Mario z prawdziwego zdarzenia, coś jak Super Mario 64 albo SMG. Wiadomo, że dwóch wielkich gier na jednym E3 nie pokażą, takie jest moje zdanie ;)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 9 maja 15, 12:44

Nowa Zelda ma już dopiskę TBD, czyli możliwe, że N będzie chciało wydać ją na NX'a i Wii U jak wcześniej TP. Jeśli tak, to pewnie pokażą ją za rok na Direct i w 2017 wyjdzie. Dobrze myślą, bo znowu mają okazję pierwsi zaatakować nową generację. Oby NX był lepszy chociaż o 50% od ps4 to już całkiem będzie git :wink:

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 16 maja 15, 19:03

Tak się na pewno nie stanie. NX został ogłoszony na "doczepkę" jako argument, że "nie, nintendo nie umarło, dalej będziemy robić konsole, nie przenosimy sie na smartfony". Ta konsola(? albo cokolwiek to właściwie jest) będzie miała pełnoprawny pokaz w przyszłym roku, czyli premiera NAJWCZEŚNIEJ będzie w 2017 (ja obstawiam przełom 2017/2018). Nintendo nie zrobiło 3 letniego delay'a ZeldyU tylko półrocznego. Ta gra miała mieć premierę tej zimy, a nie pokaz kolejnego trailera.

Jak dla mnie Nintendo i Aonuma głównie za bardzo pocwaniaczyli z serią. Myślą, że fani Zeldy złapią się czegokolwiek byle to będzie miało słowo "Zelda" w tytule i tak, uważam, że to co póki co pokazali odnośnie ZeldyU jest byle czym. Troche się w gamedevie obracam mimo wszystko i moge się domyślać jak wygląda cały ten proces z tą Zeldą itp... na tym etapie developu nie wciska się "nowych ficzerów i możliwości" jak to powiedział pan Aonuma, bo te już są dawno ładnie zaimplementowane do silniczka i programiści tylko siedzą i poprawiają bugi.

Jak dla mnie Nintendo popatrzyło za róg własnego studia, tam się dzieje nowy Xenoblade który jest olbrzymi, napakowany contentem od stóp do głów, porównali z nową Zelda bidulką która moze i jest open world ale mega pusta i jeszcze ten cel shade wcale ładny... i się w końcu puknęli w czoło... i robią redesign na większą skalę. Tylko to mogą, na takim etapie produkcji, jeśli nie chcą zaczynać całego projektu od zera a ciągle go uratować. A Zelda to nie Splatoon. Nie da się zrobić tak jak robią tutaj, że w maju to taki właściwie soft releace, a te najważniejsze funkcje i możliwości gry dojdą dopiero w sierpniu jako update do gry, zelda musi błyszczeć na premierę. Musi mieć też czym błyszczeć. Przejechali się na Skyward Swordzie, widzą jakie Twilight Princess miała sprzedaże nie do zbicia po dziś dzień, co się dzieje z MM3D i jakie recenzje dostaje nowy Xeno...
...
Ale na 3 letnie przesunięcie premiery gry tylko po to by zahaczyć o NX, który na dobrą sprawę nie wiadomo czy w ogóle jest nowym systemem czy czym właściwie, na pewno się nie zdarzy. Zwyczajnie się nie opłaca.

Uf się rozpisałam.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 maja 15, 01:32

Po tym co pokazali poprzednio można się zastanawiać czy w ogóle była jakaś prezentacja. To było takie nijakie, że już każdy dawno zapomniał o tym pokazie.

Chociaż gdyby opóźnienie miało wynikać np. ze zmiany stylu graficznego z bajkowego na bardziej dorosły to mogę poczekać, niestety opóźnienie nie wynika z tego, a z braku czegokolwiek do pokazania poza głównym światem. Ja bym to olał i przeszedł już na nową konsolę bo architektura WiiU znowu może ograniczyć nową Zeldę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 24 maja 15, 16:47

MasterLink pisze:Ja bym to olał i przeszedł już na nową konsolę bo architektura WiiU znowu może ograniczyć nową Zeldę.

Otóż to! Po co męczyć się z tym badziewnym i przestarzałym Wii U, jak można zrobić coś, co nie będzie aż tak bardzo odbiegać od tej generacji.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 24 maja 15, 21:20

A może w ogóle wypuszczać nowe konsole co dwa lata i nową zeldę co trzy...Nie przesadzajcie już.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 16 czerwca 15, 09:09

Dawno już przestałem się interesować Zeldami, odkąd - mam takie wrażenie - Nintendo ciągle tłucze niezbyt ciekawe, "bajkowe" tytuły lub remaki. Dziś rano spojrzałem, że ma w końcu wyjść Mirror's Edge Catalyst, jedyna gra, na jaką czekam, a przy okazji poszukałem o Zeldach. Dlaczego tak się uparli na""słodki' świat, nie wiem - może po prostu dobrze trzepie im się hajs na młodszych. Ja jestem na nie, olewam i będę czekał, aż zrobią coś porządnego, na miarę Majora's Mask.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 lipca 15, 21:38

http://www.gameinformer.com/b/news/arch ... -them.aspx

Nowa Zelda może nie wyjść nawet w 2016. :neutral: Nintendo nie uwzględniło jej na liście. Prognozy mogą się sprawdzić, że Zelda wyląduje na NX. Wygląda na to, że Triforce Heroes i Hyrule Warriors Legends nie będą ostatnimi zapychaczami czasu.
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 6 lutego 16, 22:37

Już długo trąbią o tej grze a nawet nie wiedzą na co wypuszczą grę :shock:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 1 maja 16, 01:17

Obrazek

nowa okładka gry heheheh...

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 2 maja 16, 18:32

Mamy solidną powtórkę z Twilight Princess... Ale TP to moja ulubiona Zelda, więc jestem dalej optymistycznie nastawiony ;)
Szkoda tylko że to oznacza że WiiU jest już martwe. Mam nadzieję że NX będzie wstecznie kompatybilny - wtedy będę mógł swoje spokojnie sprzedać.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 2 maja 16, 20:49

Na to liczę i żeby wywalili również tą cholerną blokadę regionalną.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Breath of the Wild”