Legend of Zelda: Breath of the Wild

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 stycznia 15, 21:04

Na 1,5 GB dysku gamecuba zmieścili ogromny świat z TP. :P To nie wina pojemności dysku że świat w SS był mniejszy. W wiosce Skyloft mogli nawsadzać więcej mieszkańców jak w Castle Town i już nie świeciłoby pustkami. Nawet rybek w stawie tam nie widziałem. Dla porównania wioska Wind Fall z WW ile tam się działo. Ze Skyloft mogli zrobić małą podniebną metropolie na wzór City in The Sky z TP, a skończyło się na kilkunastu wysepkach.

Powinni zmontować trailer, który buduje hype już od samego początku tak jak tu:
https://www.youtube.com/watch?v=ZRDOVNuZMBk

Potem się dziwią że z Zeldą tak cienko jest w Japonii. Kolejna sprawa dlaczego Zelda jest coraz mniej popularna w Japonii to brak fanserwisu jaki był chociażby w Hyrule Warriors. :P W Zeldzie jest go za mało.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 22 stycznia 15, 10:41

Poza tym można było powiększyć grę tak, aby zmieściła się na płycie dwuwarstwowej. Szczerze przyznam, że przez jakiś czas wierzyłem, że tak właśnie zrobiono. No cóż.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 stycznia 15, 15:48

To żeby nie oftopować w tamtym temacie

Trociniak pisze:Jeśli zrobili od nowa Wind Wakera, to nie sądzę, aby wcisnęli taki kit z całym szacunkiem do wyżej wymienionych serii. A z tym 2016 rokiem, to nie przesadzam, bo ostatnio spore obsuwy w grach są. Oczywiście obstawiam na pierwszy kwartał następnego roku. Zauważ, że tegoroczne tytuły mają już dość sprecyzowane do kwartałów daty, a Zelda, Starfox, Xenoblade jeszcze nie. Mario Maker pokazany dość konkretnie na E3 w tamtym roku wychodzi w połowie tego (oby!). Obym się mylił, ale jeszcze ta premiera MM wydaje mi się takim złagodzeniem oczekiwania na nową. Dobra, już nie będę pisał w niewłaściwym dziale na temat Zeldy Wii U.

Tak tylko takie odświeżone wersje jak WW HD są czasochłonne i wymagają większej ilości środków, a to nawet nie był remake. Samo podbicie TP do HD jest znacznie szybciej zrobić. Nie oczekuję nic więcej od odświeżonej wersji TP jak HD i trudnego Hero Quest.

Nintendo w ostatnich latach (Wii szczególnie) przyzwyczaiło do tego, że wydawało jedną większą grę na rok. Teraz zmieniło nieco politykę i wydają po kilka takich gier rocznie. Więc jak wydadzą Majorę, Starfoxa i ZeldaU w tym samym roku dziwić nie będzie.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 24 stycznia 15, 21:11

MasterLink pisze:WW HD są czasochłonne i wymagają większej ilości środków, a to nawet nie był remake.
To jest remake. Zmiany takie jak szybki żagiel, celownik do armatki, butelka tingla, grafika HD, zmienione tekstury sprawiają że gra jest przerobiona(!) czyli to jest remake.

Wracając do zeldy WiiU. Z traileru wynika że świat jest ogromny. Z innych miejsc widoczne są inne lokacje bardzo mi się podoba dlatego że łatwiej jest poruszać się po świecie gdy widać coś z daleka. Oczekuję że miasto nie będzie poraz kolejny otoczony murem, (byle żeby zakryć to co brzydkie) tylko wolne ze wszystkich stron.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 24 stycznia 15, 23:20

kacperk pisze: Wracając do zeldy WiiU. Z traileru wynika że świat jest ogromny. Z innych miejsc widoczne są inne lokacje bardzo mi się podoba dlatego że łatwiej jest poruszać się po świecie gdy widać coś z daleka. Oczekuję że miasto nie będzie poraz kolejny otoczony murem, (byle żeby zakryć to co brzydkie) tylko wolne ze wszystkich stron.

Nie wiem, czy ogarniasz z grubsza technologie gier, ale te mury i zamknięte lokacje były niezbędne, aby ten sprzęt mógł to uciągnąć. Wyobrażasz sobie wymagania techniczne gry, która musi pokazywać całkowicie zbędne lokacje w czasie, gdy przebywasz w jakimś konkretnym mieście? Akurat w Zeldach bardzo ładnie te wszystkie loadingi wykombinowali i nie masz od czapy ekranu ładowania. Nowa Zelda będzie już w stanie renderować cały widoczny przez Ciebie obszar, widać to w prezentacjach.

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 25 stycznia 15, 15:10

Dzięki za wytłumaczenie.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 4 lutego 15, 21:01

Ja wiem, że to za bardzo nie ma nic wspólnego z grafą, ale można oczami wyobraźni sobie wszystko zobaczyć :wink:
http://kotaku.com/illustrator-legend-of ... 1683690638

Swoją drogą ciekawe czemu "Zelda 2 (RPG)" na Wii U ma preordery na Walmarcie z datą 1 października :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 11 lutego 15, 00:10

Ten art przypomina mi Dark Souls. Dark Souls to taka Zelda I i II na obecne czasy przeniesiona w 3D. I tu nasuwa mi się to, że Zelda WiiU powinna pójść bardziej w stronę Dark Souls jeśli chodzi o konstrukcję świata, tylko jeszcze bardziej otwartą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 18 lutego 15, 15:28

Nowa Zelda będzie miała największy świat, jaki tylko Wii U może uciągnąć i podobno ma być bez loadingów :D Chodzą też słuchy o mapie na telefonie, ale czy to ma w ogóle sens skoro jest ten ekran na padzie?

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 19 lutego 15, 14:21

Z tym telefonem tez mi sie obiło o uszy... :/
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 marca 15, 15:07

Przesunęli premierę Zeldy na 2016 rok. Pięknie. Nawet nic nie pokażą na tegorocznym E3.
Najlepiej zaorać Wii-U i niech wychodzą z Zeldą na nową konsolę bo będzie jak z SS.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 28 marca 15, 21:16

Obawiam się że tak będzie. Wydadzą Zeldę na koniec życia WiiU po czym po roku lub dwóch wydadzą nową konsolę. Bez sensu. Olewaja nas w ten sposób. Kiedyś gry starczały na długo i konsola długo żyła a dziś Zelda na start i koniec. Wszystko za szybko się dzieje. :(
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 marca 15, 22:16

Albo zrobią Zelde cross-konsolową tak jak z TP.

Nie sprecyzowali też mniej więcej który kwartał 2016. W tej chwili to może być każdy miesiąc w tym czerwiec lub grudzień. :-?

To co pokazali to musiała być jakiś wczesna wersja gry i nic poza tym nie mieli gotowego.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 29 marca 15, 12:31

Stawiam albo na jakieś cząstkowe info przed świętami i potem na marzec/kwiecień i gra na wakacje
lub info marzec/kwiecień i na E3 i gra na święta. Już nas do takiego mechanizmu przyzwyczaili. Zobaczymy na ile trafię :)
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 29 marca 15, 12:45

Gdyby chcieli przesunąć na NX to gra musiałaby się ukazać w 2017 roku. Tak dużej przerwy by nie zrobili. Nie sądzę też, aby NX ukazało się wcześniej (może końcówka 2016, ale wtedy to konsola byłaby pospieszona :roll: ). Powiedzmy sobie szczerze. Każdy brał pod uwagę możliwość obsuwy dla nowej Zeldy. To nie pierwszy raz kiedy N daje sobie więcej czasu. Ja nie panikuję :wink: , ale szkoda. Teraz nie wiem którą grę nominować do premiery roku. Starfox...?

Wróć do „Legend of Zelda: Breath of the Wild”