Słynna rozprawa... czyli grafika w Wind Waker
Moderator: Moderatorzy
Dla mnie grafika w WW jest poprostu genialna. Nintendo jest genialne w swojej prostocie Dzieki rysunkowej grafice jeszcze bardziej zaglebilem sie w swiat zeldy, do tego oddje swietnie uczucia jakie odczuwaja bohaterowie. Dla mnie grafa w WW jest na 2 miejscu wsrod gier na GC pierwsze oczywiwscie zajmuje RE $
Moj sprzet to:
P4 2800 MHz, 2x512 Mb DDR2, 2xGeForce MSI 6600GT PCI-E :twisted: Game Cube
Aktualnie gram w
=>The Legend of Zelda: Wind Waker<= :twisted:
=>Metal Fatigue<=
=>Pro Evolution Soccer 6<=
P4 2800 MHz, 2x512 Mb DDR2, 2xGeForce MSI 6600GT PCI-E :twisted: Game Cube
Aktualnie gram w
=>The Legend of Zelda: Wind Waker<= :twisted:
=>Metal Fatigue<=
=>Pro Evolution Soccer 6<=
Grafika na WW jest świetna Najlepsze jest to, że panom z N udało się dopasować też program gry do kreskówkowego stylu gry, że nie ma czegoś takiego jak "nie trafiłem w coś, bo to było krzywo narysowane"
Poza tym nie wyobrażam już sobie grania w Windwakera z grafiką z np. TP czy OoT. Po prostu nie ten klimat, a pływanie po "prawdziwie wyglądającym" morzu to już nie byoby to samo...
Poza tym nie wyobrażam już sobie grania w Windwakera z grafiką z np. TP czy OoT. Po prostu nie ten klimat, a pływanie po "prawdziwie wyglądającym" morzu to już nie byoby to samo...
Ciamoslavv
- master sword
- Goron
Dla mnie Zelda powinna byc zawsze mroczna i bardziej straszna cos takiego jak tp tylko troche bardziej i mysle ze w ww nintendo gre zrobilo tez dla małych dzieci bo taka bajkowa gra.Moze chcieli zmienic troche klimat zeldy ale i tak gra jest fajna
[ Dodano: Pią 27 Lip, 2007 ]
Ale grafika w ww i tak jest spoko
Volvagia pisze:Grafika na WW jest świetna Najlepsze jest to, że panom z N udało się dopasować też program gry do kreskówkowego stylu gry, że nie ma czegoś takiego jak "nie trafiłem w coś, bo to było krzywo narysowane"
Dokładnie, jedyna osoba mająca racje, po drugie samo NIntendo o tym mówiło, wkońcu też trzeba od czasu do czasu zmienić klimat gry, jak dla mnie jest to najlepsza część Zeldy a dzięki cell-shadingowi gra zyskuje swój magiczny baśniowy urok, to naprawde rajcuje człowieka.
Wii FC: 7964-7540-9921-2263
MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno
MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno
A moim zdaniem nie posuneli się ani dobrze, ani źle. Poprostu zmienili nieco wizerunek i tyle. Gra jest świetna jak każda zelda, i myślę, że byłaby tak samo świetna nawet jakby grafika nie była w Cell'u mi się zdaje że ta graficzka była tylko dlatego, że chcieli do młodszych trafić (choc nie wiem jak dziecko może przejść taką zagadkową grę nie jest łatwa) no i nie wyobrażam se odwalenia takiego podwodnego świata na GCN (mało mocy) wiec musieli zrobic nie przeźroczystą wodę . Ogółem giereczka spoko, grafika? nic dodać nic ująć.
- broń boże moim zdainem jest to jedna ze słabszych części, bo potrafi znudzic i jest pewien moment gry ze gra się na siłe tylko po ot by zobaczyc zakonczenie. W oot tego nie bylo.najlepsza część Zeldy
Podzialem zdanie Gangsta - dokładnie ta grafika wprowadziła niezwykły klimat
Nie martw się sam jeszcze jesteś młody, ale spoko jeszcze się wyrobisz
Oj Pablo żebyś się nie zdziwił bo WW dostało od famitsu 40/40 i jest pare osób na świecie którzy uważają że WW jest nawet lepsze od OOT
master sword pisze:Dla mnie Zelda powinna byc zawsze mroczna i bardziej straszna cos takiego jak tp tylko troche bardziej i mysle ze w ww nintendo gre zrobilo tez dla małych dzieci bo taka bajkowa gra.Moze chcieli zmienic troche klimat zeldy ale i tak gra jest fajna
Nie martw się sam jeszcze jesteś młody, ale spoko jeszcze się wyrobisz
Oj Pablo żebyś się nie zdziwił bo WW dostało od famitsu 40/40 i jest pare osób na świecie którzy uważają że WW jest nawet lepsze od OOT
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Szmajdzik pisze:Oj Pablo żebyś się nie zdziwił bo WW dostało od famitsu 40/40 i jest pare osób na świecie którzy uważają że WW jest nawet lepsze od OOT
To jesteś blisko tej osoby, bo ja również uważam WW za lepszego od OoT
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
-
- Zora
Mnie sie grafika w WW bardzo podobala. Bardzo pasuje do jej charakteru. Dlaczego? Bo jak nie smieszne ma byc wyrzucenie Linka w beczce i jego 'rozplasczczenie' sie na scianie? XO
Moze i jest troche dziecinna, no ale powiedzcie szczerze. Takie jest LoZ. Powaga, ale i humor. Nie wyobrazam sobie Zeldy w stylu Silent Hill... ~~' W sumie, to juz z TP przeadzili. Jak juz mowilam w innym temacie, gdyby nie Midna to by nic smiesznego nie bylo. LoZ pokochalam wlasnie za jej klimat, za gameplay... No i za faceta w sukience XDDD (Oh, ten zart nigdy nie umrze xD)
Co prawda, jak zobaczylam pierwsze screeny (tzn. pierwsze dla mnie ^^') i tego Linka, to mowilam do siebie: "w zyciu w to nie zagram! Co oni zrobili temu biednemu dziecku (Linkowi)?!". Ale wciagajace, musze przyznac. Jak sie juz spojrzy na animacje cell-shadingowego Linka to sie poprostu rozplynac mozna. No, i jego miny zawsze byly genialne >XD A w WW zostalo to jeszcze lepiej odwzorowane.
Mowicie, ze to grafika taka jak dla dzieci. Dobrze, niech bedzie. Nintendo chce by jak najwiecej osob gralo w ich gry, wiec musza zrobic jakas dobra gre dla kazdego, nieprawdaz? Bo kazdy ma inny gust i kazdemu podoba sie co innego. Np. Master Swordowi podoba sie TP i te klimaty, a mnie bardziej odpowiada MM i OoA, bo ja lubie 'zagadki' i 'puzzle' (tylko za latwo sie poddaje XD). I mnie np. TP sie nie podoba, bo jest za powazny.
Mysle, ze WW ma sciagnac uwage takze i kobiet, bo jak wiemy (a przynajmniej faceci tak uwazaja) 'laski' lubia gry wesole i kolorowe (nie wypadac mi tylko z LocoRoco... ~~'). Mnie tam kazda gre mozna wcisnac, z jednym wyjatkiem - FinalFantasy. Tego nigdy nie polubie.
To tyle.
Moze i jest troche dziecinna, no ale powiedzcie szczerze. Takie jest LoZ. Powaga, ale i humor. Nie wyobrazam sobie Zeldy w stylu Silent Hill... ~~' W sumie, to juz z TP przeadzili. Jak juz mowilam w innym temacie, gdyby nie Midna to by nic smiesznego nie bylo. LoZ pokochalam wlasnie za jej klimat, za gameplay... No i za faceta w sukience XDDD (Oh, ten zart nigdy nie umrze xD)
Co prawda, jak zobaczylam pierwsze screeny (tzn. pierwsze dla mnie ^^') i tego Linka, to mowilam do siebie: "w zyciu w to nie zagram! Co oni zrobili temu biednemu dziecku (Linkowi)?!". Ale wciagajace, musze przyznac. Jak sie juz spojrzy na animacje cell-shadingowego Linka to sie poprostu rozplynac mozna. No, i jego miny zawsze byly genialne >XD A w WW zostalo to jeszcze lepiej odwzorowane.
Mowicie, ze to grafika taka jak dla dzieci. Dobrze, niech bedzie. Nintendo chce by jak najwiecej osob gralo w ich gry, wiec musza zrobic jakas dobra gre dla kazdego, nieprawdaz? Bo kazdy ma inny gust i kazdemu podoba sie co innego. Np. Master Swordowi podoba sie TP i te klimaty, a mnie bardziej odpowiada MM i OoA, bo ja lubie 'zagadki' i 'puzzle' (tylko za latwo sie poddaje XD). I mnie np. TP sie nie podoba, bo jest za powazny.
Mysle, ze WW ma sciagnac uwage takze i kobiet, bo jak wiemy (a przynajmniej faceci tak uwazaja) 'laski' lubia gry wesole i kolorowe (nie wypadac mi tylko z LocoRoco... ~~'). Mnie tam kazda gre mozna wcisnac, z jednym wyjatkiem - FinalFantasy. Tego nigdy nie polubie.
To tyle.
Moim zdaniem WW jest najładniejszą częścią z całej serii LoZ. "Realistyczną grafikę" mam na codzień, jak idę do szkoły, oglądam filmy, czy wychodzę gdzieś ze znajomymi, więc w świecie gry miło jest znaleźć od tego jakąś alternatywę, chociażby w postaci tych kolorowych ludzików z wielkimi głowami. Ja osobiście uwielbiam ten rodzaj stylistyki w grach(Okami ;3), ale nie każdy musi podzielać mój gust. Nie mam nic przeciwko realistycznej grafice, ale wolę oglądać np. przepiękne krajobrazy w Okami, niż nasterydowane mięśnie Marcusa Pheonixa z Gears of War ;P.
Grafika w OoT czy TP wcale nie jest stylizowana na realistyczną, tylko mangową, co prawda w TP użyto cieniowania realistycznego(w OoT trudno mówić o systemie cieni;>), ale postacie przypominają te, które serwują nam nasi skośnoocy bracia w swoim komiksach.
Wondercrow, a grałaś chociaż w LocoRoco. Jest to bardzo dobra i nowatorska gra, co prawda już po paru sekundach od włączenia gry trzeba zlizywać cukier z wyświetlacza, a od natłoku jaskrawych kolorów można dostać epilepsji, ale gra sie naprawdę przyjemnie.
Dziękuję za uwagę ;3
Grafika w OoT czy TP wcale nie jest stylizowana na realistyczną, tylko mangową, co prawda w TP użyto cieniowania realistycznego(w OoT trudno mówić o systemie cieni;>), ale postacie przypominają te, które serwują nam nasi skośnoocy bracia w swoim komiksach.
Wondercrow, a grałaś chociaż w LocoRoco. Jest to bardzo dobra i nowatorska gra, co prawda już po paru sekundach od włączenia gry trzeba zlizywać cukier z wyświetlacza, a od natłoku jaskrawych kolorów można dostać epilepsji, ale gra sie naprawdę przyjemnie.
Nie można nie lubić tylko serii FF, niemal każda gra z tej serii różni się od swoich sióstr, mają inny klimat, inny system walki, odrębną fabułę. Nie ma tu mowy o powielaniu schematów jak w Zeldzie(pewnie za te ostatnie słowa zostanę zlinczowany przez fanboyów, ale co tam;>). Więc mówiąc "Nie lubię FF!" mówisz, że nie przpadaszza całym gatunkiem gier jRPG.Wondercrow pisze:Mnie tam kazda gre mozna wcisnac, z jednym wyjatkiem - FinalFantasy. Tego nigdy nie polubie.
Dziękuję za uwagę ;3
8=============D
-
- Zora
Nie gralam, nie stac mnie na PSP x'D Ale ogladalam Review Territory i tam bylo powiedziane, ze to gra dla 'lasek'. nie podoba mi sie cos takiego. Ale musze przyznac, ze jakbym miala PSP to moze i bym sie pokusila na zagranie w to.
Nie można nie lubić tylko serii FF, niemal każda gra z tej serii różni się od swoich sióstr, mają inny klimat, inny system walki, odrębną fabułę. Nie ma tu mowy o powielaniu schematów jak w Zeldzie(pewnie za te ostatnie słowa zostanę zlinczowany przez fanboyów, ale co tam;>). Więc mówiąc "Nie lubię FF!" mówisz, że nie przpadaszza całym gatunkiem gier jRPG.
Wiem... ale poprostu FF do mnie nie przemawia. Nie widzialam dokladnie wszystkich FFow , ale naogladalam sie tylu, ze mi wystarczy. Musze jednak przyznac, ze podobaja mi sie postaci *hehe*... No i film Advert Children *sry, jesli zle napisalam tytul...* mialam obejrzec, ale jakos tak wyszlo, ze w koncu nie obejrzalam ~~'
Dobra, nie robmy offtopa.
Wiem jedno musze zagrać w WW (jak skończe PH a już mam nie dużo do skończenia ) Widziałem filmiki, screny ale wypowiem się potem. Co do PH to jedynie link rzuca się w oczy jako "paskuda" te miny zdziwienia... conajmniej jak by miał paraliż, a to dziwne bo inne postacie nie krzywią ryja ( chociaż linebeck troche też). Reasumując jest wporzo no i te powiększające się oczy (źrenice) linka kiedy łyka buteleczke z violet potion, i odgłos gula tez miodzio...
[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:50 ]
Uwielbiam ten moment...
[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:52 ]
A o to jak mi pochodnia utknęła na ścianie.
[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:53 ]
[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:55 ]
Takie triki robiłem.
[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:58 ]
To jak zrobiłem parry atack a jeszcze link nie zdobył kropelki to zrobiło się coś takiego. Wystarczyło skoczyć na przedmiot.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
Wróć do „Legend of Zelda: Wind Waker”