Religia.

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 marca 10, 21:25

Deedlith_Anthy pisze:Chodzi o to,że podobnie jak Hitler też jestem wrażliwym skrzywdzonym artystą

Widzę że ktoś dostrzegł w Hitlerze nie tylko zło. :P
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 10, 19:31 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 30 marca 10, 21:30

*w tym rzecz że w zeldowym świecie (oprócz Zelda ST) będzie raczej lekko wiało nudą do E3 :cry:

**nikt nikogo nie zmusza do wypowiadania się w tym temacie

konec już tego :off: wróćmy do tematu
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 30 marca 10, 22:32

Moim zdaniem fajnie jest poznać poglądy innych użytkowników, zwłaszcza tych, których darzę jakimś szacunkiem/sympatią/etc. To, że forum dotyczy serii gier nie oznacza, że nie powinniśmy rozmawiać na inne tematy np. właśnie te dot. naszego życia prywatnego.
8=============D

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 31 marca 10, 10:38

Na tym forum są najróżniejsze tematy, i nie widze żadnego powodu dla którego ten nie powinien powstać. Nikt tu nikogo nie wyśmiewa (przynajmniej na razie), można się dowiedzieć czegoś więcej o znajomych z forum.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 31 marca 10, 11:40

No dobra. Jestem Katolikiem. Praktykującym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 31 marca 10, 13:10

AHHHAH ja miałem napisać ze jestem tolerancyjny i ze mi to obojetnie wco wiezysz ale zapomnialem tego zlowa ;p , stara weszla do pokoju i mnie poprosila o rozwieszenia prania i tak zostało...

A piwko ok ;p Jerzmanice Zdrój 19b/1 59-500 xD

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 31 marca 10, 20:11

MasterLink pisze:Widzę że ktoś dostrzegł w Hitlerze nie tylko zło.

No pewnie, Hitlerek nie był zły, tylko niezrozumiany!
tak dla jasności, żeby ktoś przypadkowy mnie źle nie zrozumiał - tak, to wszystko ironia.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 31 marca 10, 21:18

jak to niezrozumiały... ? przecierz on zrobil duzo zlego :( ja tylko wiem o jego żołnierzach... ze oni tego niechcieli

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 1 kwietnia 10, 07:55

Przez pewien czas nie wchodziłem tu bo... Nie chciało mi się.
Ale oczywiście jestem Chrześcijaninem i wierzę w Boga. I się tego nie wstydzę. Ale nie wierzę do końca w moich księży, w to co oni robią. Nie mówmy że wszyscy tacy, bo nie wszyscy. Niestety moja parafia jest najgorsza chyba w mojej mieścinie ;/. Nie liczy sie nic oprócz forsy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 1 kwietnia 10, 09:25

sEbeQ13 pisze:Ale oczywiście jestem Chrześcijaninem i wierzę w Boga. I się tego nie wstydzę.

To tak jak ja. Bo nie widzę powodów dla których nie miałbym być. Phi. Nigdy nie prz

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 1 kwietnia 10, 09:51

Masiwy pisze:jak to niezrozumiały... ? przecierz on zrobil duzo zlego :( ja tylko wiem o jego żołnierzach... ze oni tego niechcieli

Patrz dopisek, jeśli to na serio.
Po prostu nawiązałam do tego, że Amek twierdził, że mówimy że satanizm w jego wykonaniu jest zły, bo kierujemy się stereotypem itd.
Tak samo można powiedzieć o swastyce i Hitlerze ;s
(chociaż to przesadzone porównanie)
Nawet, jeśli coś nie zawsze było złe, to jak już się wypaczy... nie ma raczej powrotu do pierwotnego stanu.
Więc nikt z ulicy nie uwierzy w "dobrych satanistów".
Bo to akurat coś więcej niż krzywdzący stereotyp.
Przecież ta grupa TERAZ i od dłuższego czasu raczej nie propaguje hipisowskich idei, prawda..?
Nawet gdyby rzeczywiście kiedyś tak nie było(choć ciężko mi w to uwierzyć), to teraz już po ptoku.
Swoją drogą, ja staram sie pomagać ludziom, ale nie mam potrzeby podczepiania się pod np. chrześcjaństwo z tego powodu. Po prostu nie czuje potrzeby posiadania jakiejkolwiek religii.
A ostatnio katechetka szkolna wpadła w szok, że NIGDY nie miałam niczego z tym wspólnego.. żadnych chrztów, komunii itd.
Normalnie jakby zobaczyła cielę z dwoma głowami ;s
sEbeQ13, i tak trzymaj.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 kwietnia 10, 20:49

Amek ty to jesteś EVIL w dobrym tego słowa znaczeniu.A tak szczerze to jeśli masz mi coś postawić to tylko cole. :wink:
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
XxXRafcioXxX
VIP
VIP

Postautor: XxXRafcioXxX » 20 kwietnia 10, 08:54

Jeśli chodzi o satanizm w sensie wielbienie szatana jest to odrzucenie siebie samego poniewaz wracamy do tego co nas zniszczylo. A co do tego zla to Bóg je czyni żeby wystawić nas na próbe, czy jestesmy godni uczestniczyc w wiecznym zyciu
[center]Czekam na nowa Zeldę. Arrghh![/center]
Obrazek

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 20 kwietnia 10, 12:46

XxXRafcioXxX pisze:Jeśli chodzi o satanizm w sensie wielbienie szatana jest to odrzucenie siebie samego poniewaz wracamy do tego co nas zniszczylo. A co do tego zla to Bóg je czyni żeby wystawić nas na próbe, czy jestesmy godni uczestniczyc w wiecznym zyciu

Śmieszy mnie to gadanie że Bóg jest zły, bo zabił więcej osób niż Lucyper. Bądźmy poważni. Bóg jakby chciał to by zniszczył cały wszechświat i zrobił nowy. On tu ustala zasady.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 20 kwietnia 10, 13:02

lukaszSA pisze:Śmieszy mnie to gadanie że Bóg jest zły, bo zabił więcej osób niż Lucyper. Bądźmy poważni. Bóg jakby chciał to by zniszczył cały wszechświat i zrobił nowy. On tu ustala zasady.

To brzmi jak poddawanie się woli tyrana a nie religia.

(Nikogo nie obrażam i nie chcę wszczynać kłótni, ten temat miał tylko służyć wyrażaniu własnego zdania)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Wróć do „OFF Topic”