Dysputy o feminiźmie
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
lol A odkopie sobie.
Feministki były mi obojętne dopóki nie zaczęły czepiać się gierek i pisać podobne artykuły: KLIK
Serwisy takie jak srotaku (kotaku) również piszą takie wypociny po to żeby nabić sobie więcej wyświetleń.
Przez to takie portale stają się pośmiewiskiem.
Od kiedy stało się to wśród nich popularne przecież zawsze było tak:
Czepiały się już wszystkiego, więc teraz pora na gierki. Na szczęście to już wychodzi z mody, powoli cichną ich głosy mam nadzieję, że na dobre i wezmą się za coś produktywnego.
Feministki były mi obojętne dopóki nie zaczęły czepiać się gierek i pisać podobne artykuły: KLIK
Serwisy takie jak srotaku (kotaku) również piszą takie wypociny po to żeby nabić sobie więcej wyświetleń.
Przez to takie portale stają się pośmiewiskiem.
Od kiedy stało się to wśród nich popularne przecież zawsze było tak:
Czepiały się już wszystkiego, więc teraz pora na gierki. Na szczęście to już wychodzi z mody, powoli cichną ich głosy mam nadzieję, że na dobre i wezmą się za coś produktywnego.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Oj... nie lubię takich tematów! xD
Feministki dla mnie to największe zło tego świata... najbardziej bawi mnie taka sytuacja: każą się traktować jak równy z równym z facetami ale jak jej nie przepuścisz pierwszy w drzwiach to znaczy że jesteś "niewychowany i nie szanujesz kobiet"!
Feministki dla mnie to największe zło tego świata... najbardziej bawi mnie taka sytuacja: każą się traktować jak równy z równym z facetami ale jak jej nie przepuścisz pierwszy w drzwiach to znaczy że jesteś "niewychowany i nie szanujesz kobiet"!
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
Nie znam żadnej feministki ale taką warto sprowadzić do parteru(nie bić, żeby nie było ). Nie lubię ludzi, którzy starają się kogokolwiek umoralniać na takie banały.
Zresztą to nie miałoby najmniejszego sensu, ponieważ takim ludziom coś się ubzdurało lub za dużo się jakiegoś szitu w internecie naczytało.
(Są tutaj moje stare wpisy... ale wstyd! To ja aż taki pusty byłem? co jak co pierwsze moje forum dyskusyjne ehhhh)
Zresztą to nie miałoby najmniejszego sensu, ponieważ takim ludziom coś się ubzdurało lub za dużo się jakiegoś szitu w internecie naczytało.
(Są tutaj moje stare wpisy... ale wstyd! To ja aż taki pusty byłem? co jak co pierwsze moje forum dyskusyjne ehhhh)
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
To co dzieje się teraz z feministkami nie da się obronić żadnymi argumentami, z roku na rok jest coraz gorzej.
W Szwecji mieli złożyć ustawę, że w kiblach mężczyźni mają sikać jedynie na siedząco. Toczę się nad logicznością tego pomysłu po podłodze do dzisiaj.
W Szwecji mieli złożyć ustawę, że w kiblach mężczyźni mają sikać jedynie na siedząco. Toczę się nad logicznością tego pomysłu po podłodze do dzisiaj.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
MasterLink pisze:Feministki były mi obojętne dopóki nie zaczęły czepiać się gierek i pisać podobne artykuły: KLIK
W połowie przestałem czytać ten artykuł, bo poczułem jak umierają moje komórki mózgowe dwa razy szybciej niż powinny. Albo inaczej: poprzednie zdanie jest tak samo głupie jak te wszystkie rozkminy "anty".
Masiwy pisze:Nie znam żadnej feministki ale taką warto sprowadzić do parteru(nie bić, żeby nie było ). Nie lubię ludzi, którzy starają się kogokolwiek umoralniać na takie banały.
Znam (znałem?) jedną. Po jej kretyńskich gadkach i zachowaniach wobec swoich "przyjaciółek" które są zwyczajnie normalne (je też znam) jasno widać, że brakuje jej chłopa. Wbrew pozorom, one tylko potwierdzają, że zwyczajnie dawno już nikt ich nie zruchał i w dupach sie przewraca. Oczywiście, że one chcą facetów. Tylko, że często są na to za głupie (nie mam tu na myśli wiedzy światowej, ale o zwykłą inteligencję lub bycie po prostu "życiowym" - no jaka jest logika w ich myśleniu?) albo za brzydkie. Feminizm kończy się, kiedy trzeba wnieść lodówkę na piąte piętro. One nie dotkną się tego, co niewygodne. One chcą wygodnie siedzieć w biurach, żeby dupa rosła i wszystko samo się robiło. Żenada.
[ Dodano: 14 Marzec 14, 13:42 ]
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
The game utilizes a damsel-in-distress trope that suggests women are weak and in need of male protection. Just like in every other game in the series, Princess Zelda is incapacitated and in need of rescue from the central character, Link. The repeated use of this sexist cliché helps to "normalize extremely toxic, patronizing, and paternalistic attitudes."
Widać, że jak gra nosi imię tytułowej bohaterki i że w grze też nam pomaga to za mało. Może niedługo pojawi się jakaś gra, gdzie Zelda będzie główną postacią przewodnią. Chętnie zagram w Cooking Zelda.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
W jakimś kraju wywalczyły równouprawnienie to tego stopnia, że wzięli wszystkie kobiety do woja. Można i tak.