Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 13 listopada 11, 22:36

Nie mogę. Nintendo zwala z nóg. Czekałem ponad 700 dni od czasu pierwszego pokazania a teraz nie mogę wytrwać tych ostatnich 5 dni. :D
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 14 listopada 11, 12:24

Właśnie złamałeś jeden z punktów regulaminu. Na tym forum nie chwali się piractwem. :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 14 listopada 11, 16:13

O szok ;p. Krótka piłka :D.
Obrazek

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 16 listopada 11, 00:47

Grałem [gram], kawałek już przeszedłem (za grę oczywiście zapłaciłem, jest w drodze, więc logicznie praktycznego piractwa nie ma :P ). Moje wrażenia i spostrzeżenia - raczej te negatywne, bo pozytywnych jest za dużo, żeby komuś chciało się czytać:P :

- z jednej strony grafika jest cukierkowa, z drugiej jednak wykonana tak, że miła w tym sposobie dla oka. Nie jest to połączenie WW i TP, tylko zupełnie coś innego, trzeba zobaczyć :) Można powiedzieć, że czasami w pewien sposób próbuje udawać arty, co na dobre jej wychodzi
- poziomy są dobrze przemyślane i jeśli mówimy o 'grze' to niewiele im brakuje do perfekcji
- ciepły klimat, po troszku zbyt ciepły, czasami nie czuć tej magii, którą czułem nawet podczas 2go przechodzenia TP (a przecież o to w Zeldzie chodzi!). Sprostuję - to nie tak, że jej nie ma [pierwsze 2h to istna MAGIA], owszem jest, sporo, ale jednak czegoś brakuje.
- odnoszę wrażenie, że Nintendo jednak nieco na siłę ugrzeczniło tą część
- potrzeba trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do sterowania, sposobu walki i ogólnej przyciskologii, jest tego trochę, około 3x tyle co w TP, samo Motion+ też nie powoduje opadania szczęki - mowa o dokładności, szybkości reakcji, bo same wykorzystanie ruchów zostało zrealizowane bardzo dobrze
- dziwny poziom trudności gry, coś w rodzaju nie-do-końca jednolitej mikstury
- nieco sztuczne wrażenie nie tak ogromnego świata

Ja na razie, czyli po około 10-20% gry za pewne jej fragmenty jak najbardziej dałbym 10/10, ogółem jednak 9+/10.

iga.14
Kokiri
Kokiri

Postautor: iga.14 » 16 listopada 11, 09:35

nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę,ja nigdy nie zagram w SS....

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 16 listopada 11, 14:19

Ultima rozsyła już pre-ordery dla edycji limitowanej rozszerzonej (z wiilotem), limitowanej standardowej jeszcze nie mają.

Przypominam że złoty Skyward Sword z płytą z muzyką i/lub ze złotym wiilotem będą w sklepach tylko do końca stycznia, od lutego w sklepach będzie edycja standardowa w niebieskim pudełku bez płyty z muzyką z koncertów.

Ciekawostka dla tych co niewiedzą: wersja PAL SS nie ma dzielonego pudełka na dwie płyty jak wersja NTSC-U (na wzór limitowanego WW lub GC collectors edition) tylko dostajemy papierową kopertę z płytką z muzyką osobno, żeby nikt nie był zdziwiony ;)

Ja czekam na maila z potwierdzeniem, że mogę skoczyć do katowic po odbiór mojej kopii... chociaż właściwie to już nie są katowice tylko chorzów ale... mało kto rozróżnia granice między tymi miastami która podobno istnieje xD

BTW... 1000 post w tym temacie! :42
Ostatnio zmieniony 16 listopada 11, 15:21 przez Mary1517, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 16 listopada 11, 14:32

Do końca stycznia... To dobrze, zapewne pogram dopiero na święta :P
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 16 listopada 11, 14:47

Ja zamawiałem z Menago i mam nadzieję że nie będę długo czekał. Pierwszy raz zamawiam od nich pre-order. ;)
A co do tego że płytka będzie tylko do końca stycznia to uważam że jest to chwyt marketingowy. Dużo ludzi kupi tą grę na święta. :D

Mary-jeszcze nie 1000. :D Dopiero 960 ileś tam. :D W tym dziale-owszem. ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 16 listopada 11, 15:27

To nie chwyt marketingowy. Edycja limitowana jest na czas 25-cio lecia serii, w lutym seria będzie miała już 26 lat, więc i całe świętowanie się skończy.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 16 listopada 11, 15:36

Mary1517 pisze:To nie chwyt marketingowy. Edycja limitowana jest na czas 25-cio lecia serii, w lutym seria będzie miała już 26 lat, więc i całe świętowanie się skończy.

Faktycznie. ;) Ale ze mnie ciamajda. :D A tak swoją drogą-jestem ciekawy czy ktoś z użytkowników napiszę solucję do SS. :) Ja jak przejdę a jej jeszcze nie będzie to mogę napisać. Mam nadzieję że będzie tak sam szybko jak z ST(tak Mada12-patrzę na ciebie). ;)

PS:Jeśli jest taka możliwość to proszę o to aby ktoś z administracji usunął mój post(drugi od góry na tej stronie). Będę wdzięczny. :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 16 listopada 11, 17:01

Ja tez czekam na potwierdzenie przysylki z ultimy. Cos to pudelko duze jest, jak sie patrzy na fotke wystawiona na fejsie.
Pozatym nie liczcie na mnie na napisanie solucji w tym roku, primo za duza gra, secundo chce pochlonac magie, tetrio zajety jestem licencjatem i 3ma kolosami na tydzien. :/

YEEEAAAH, paczka juz w drodze ME GUSTA
oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 16 listopada 11, 17:19

Mada12 pisze:YEEEAAAH, paczka juz w drodze ME GUSTA

"Od tego oni są, od tego są oni!"

Również czekam na maila. :)
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 16 listopada 11, 17:23

Maila jeszcze nie mam, ale po zalogowaniu na ultime jest nr nadania paczki do sledzenia wiec wiem, ze cos sie dzieje.

Poza tym przewiduje cisze na forum w najblizszych dniach... :D

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 16 listopada 11, 17:25

Jest mail.
oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro oby doszla jutro x 2
Śmierć zabija.

Adix22
Goron
Goron

Postautor: Adix22 » 16 listopada 11, 17:38

JEEEJ dostałem maila !!!! HAIL ULTIMA HAIL ULTIMA HAIL ULTIMA!!!!^20
Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro Oby doszło jutro^10

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”