PSX EXTREME vs NEO PLUS
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
PSX EXTREME vs NEO PLUS
Jako, że coraz mniej oryginalnych tematów
To które pismo o grach konsolowych wolicie bardziej i dlaczego, PSX EXTREME czy NEO PLUS?
Ja wolę bardziej PSX EXTREME ponieważ zawarte są w nim ciekawsze treści związane z grami chodzi tu o recenzje, zwiastuny itp. Chociaż kupuję obydwa pisma bardziej cenię PSX'a
PS: Chyba nie było jeszcze takiego tematu prawda?
To które pismo o grach konsolowych wolicie bardziej i dlaczego, PSX EXTREME czy NEO PLUS?
Ja wolę bardziej PSX EXTREME ponieważ zawarte są w nim ciekawsze treści związane z grami chodzi tu o recenzje, zwiastuny itp. Chociaż kupuję obydwa pisma bardziej cenię PSX'a
PS: Chyba nie było jeszcze takiego tematu prawda?
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
I ma moim zdaniem lepszą szatę graficzną i układ. Niemniej NEO+ tez jest dobrym magazynem, po prostu minimalnie przegrywa z PSX. Natomiast wygrywa nazwą, bo łatwiej jest powiedzieć kioskarce "Poproszę NEO+" niż "Poprosze P-S-X Extreme";/
Dlatego kupuję go w empiku zawsze.
Dlatego kupuję go w empiku zawsze.
She's got everything I need, pharmacy keys
Ja lubię oba magazyny tak samo. Extrim ma lepszy układ, bardziej luzacki klimat i HIVa który jest walnięty ale nie lubię tego że czasem sobie żartuja z Neo+. Także kupuję oba ale Extrima zbieram od chyba 50 numeru a Neo+ od 4 i mam do niego większy sentyment. Oddaje głos na Neo+ bo nie mogę zdecydować który jest lepszy a ten nie ma jeszcze żadnego głosu .
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Mnie jedyne, co w magazynach wkurza to hm...niektóre podpisiki pod screenami/kwestię, które kierowane są do chłopaków. Te wszystkie fanserwiśne. Ale co poradzić-w końcu większość graczy z jakiegoś bliżej nieznanego mi powodu to faceci i do nich głównie są wszystkie magazyny o grach kierowane.
nokash pisze:stawiam na neo bo kiedyś chyba jedną kupiłem i chyba więcej w nim o nindo niz w psx... no chyba że sie mylę
To było stare Neo+. Nowe desperacko stara się naśladować "luzacki" styl PSX Extreme i aż żal się robi tych redaktorów, że im to nie wychodzi. Jakość ich tekstów razi w znacznym stopniu dyletanctwem i często recenzenci przeczą sami sobie - nadal pamiętam, jak jeden tamtejszy redaktor pisał w recenzji "narzeszcie FPP na przenośnej konsolce Nintendo!", by w minusach wytknąć "FPP na przenośnej konsoli?". Jak widać brak konsekwentnego podejścia do tematu...
Poza tym przez tych kilka lat ich stosunek do Nintendo diametralnie się zmienił i strasznie jeżdżą po tej firmie, bo w Polsce przyjęło się, że każdy kto jeździ po Nintendo, ten jest cool >.>
PSX Extreme to przy nich bastion obiektywności, a i teksty mają duuuuużo lepsze.
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Ja głosuję na NEO+... Jeśli chodzi o konsole to tylko takie pismo jest w moim mieście, chociaż gdybym się nalatał to przy odrobinie szczęścia znalazł PSX Extreme... No i w NEO jest o wszystkich aktualnych konsolkach, a w PSX Extreme, przynajmniej nazwa na to wskazuje, jest tylko o plejakach. Jeśli się mylę to sorki.
sEbeQ13 pisze:PSX Extreme, przynajmniej nazwa na to wskazuje, jest tylko o plejakach. Jeśli się mylę to sorki.
Mylisz się, oj mylisz
Ja obecnie wolę PSX , za charakter pisania tekstów, ciekawe recenzje (:P), najbardziej za kącik o handheldach ... Hmm... Ogólnie za całokształt Jakoś bardziej mi się spodobało niż N+, a był czas, że dla porównania kupowałem obie te gazety ;->
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Ja także rok temu tak robiłam, ale obecnie co miesiąc kupuję PSX a jak sie trafi na "starych gazetkach" Neo to je biorę.
Jedyna wada (dla mnie) PSXa to hm..."seksowne" żarty. Nie jestem fanka takiego humoru, raczej do chłopaków skierowanego.No ale cóż, nie ma rzeczy idealnych
Jedyna wada (dla mnie) PSXa to hm..."seksowne" żarty. Nie jestem fanka takiego humoru, raczej do chłopaków skierowanego.No ale cóż, nie ma rzeczy idealnych