Jak wyobrażacie sobie zeldę z voice-actingiem???
Moderator: Moderatorzy
Jak wyobrażacie sobie zeldę z voice-actingiem???
Tak jak w temacie czy i jak wyobrażacie sobie zeldę z voice-actingiem? (Nie licząc tych porażek z CDi)
Osobiście nie mogę, mam 2 Zeldy OoT i TP(Wii) i uważam że gry te straciły by dużo gdyby podłożyć głos pod postacie.
Osobiście nie mogę, mam 2 Zeldy OoT i TP(Wii) i uważam że gry te straciły by dużo gdyby podłożyć głos pod postacie.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Gdzie ankieta? Oto proponowane odpowiedzi:
Czy chcesz LoZ z voice-acting'iem?
>Nie
>Nie
Czy chcesz LoZ z voice-acting'iem?
>Nie
>Nie
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Ja uważam, że trzeba iść z duchem czasu. W TP mamy postaci poruszające ustami, ale wciąż możemy jedynie czytać napisy - to nie wygląda najlepiej. Metroid dostał voice-acting i wyszło mu to na dobre (chociaż gadania było mało, ale to taki typ gry). Skoro niemal wszystkie dzisiejsze gry mogą mieć profesjonalnych aktorów, to czemu nie Zelda? Takie serie jak Prince of Persia czy Metal Gear przeszły w 3D i dostały porządny voice-acting, i spójrzcie jaki to wielki plus!
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
You can't take the sky from me~
Jak dla mnie może być, ale właśnie BEZ japońskiego, tylko z angielskim dialogami, i mogły by być polskie napisy, co jednak przy wydawcy nintendo w Polsce jest niemożliwe. a tak w ogóle, to na 100% zrobią angielskie dialogi(jeśli w ogóle głosowe dialogi zrobią), bo który Anglik chce czytać napisy, jak można gre mu zrobć z dubbingiem? Konkretnych głosów nie mam, ale mogli by to być mało znani aktorzy(w ogóle nie muszą to być aktorzy), żeby głosy się mi z innymi grami nie kojarzyły.
Until I'll die.
Też chce voice acting i to bardzo. Oczywiście Link nigdy by nic nie mówił ale przydałby się porządny głos a nie kwękanie Midny. Miło byłoby usłyszeć Ganondorfcia mówiącego "No Luck, I am your father" albo "come to the dark side"
Zgadzam się z tym, że kiepawo wygląda to poruszanie ustami podczas dialogów w TP. Powinni podłożyć do tego dobre głosy, nie koniecznie sławnych aktorów czy aktorek, ważne by pasowały do postaci.
No chyba,że chcecie takie jak w Okami jakieś dziwne ludzkie "dźwięki"
(mi się to podobało )
Zgadzam się z tym, że kiepawo wygląda to poruszanie ustami podczas dialogów w TP. Powinni podłożyć do tego dobre głosy, nie koniecznie sławnych aktorów czy aktorek, ważne by pasowały do postaci.
No chyba,że chcecie takie jak w Okami jakieś dziwne ludzkie "dźwięki"
(mi się to podobało )
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Voice act nie pasuje za bardzo do LoZ. Seria ma swoje pewne zasady i złamanie ich może zaburzyć klimat. To tak jakby dano np. możliwość poruszania się w RE4, RE5 ect. podczas strzelania.
Ale jeśliby już mieli zrobić voice act to tylko dla postaci które spotykamy w grze. Ale nie dla Linka. Link wypowiadający pełne zdania - jakoś to nie pasuje do gry... Nawet w SC2 obok mówiących postaci Link nadal nic nie mówił.
Logiczne, że w japońskiej wersji gry głosy byłyby japońskie, a w angielskiej angielskie. nie?
Ale jeśliby już mieli zrobić voice act to tylko dla postaci które spotykamy w grze. Ale nie dla Linka. Link wypowiadający pełne zdania - jakoś to nie pasuje do gry... Nawet w SC2 obok mówiących postaci Link nadal nic nie mówił.
Logiczne, że w japońskiej wersji gry głosy byłyby japońskie, a w angielskiej angielskie. nie?
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟