Nowy dział na ZC

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Nowy dział na ZC

Postautor: nokash » 28 czerwca 09, 13:33

Wpadłem na pomysł aby utworzyć na stronie nowy dział. A mianowicie obrazki logiczne (picross, malowane liczbami) Oczywiście aby nie dbiegać od tematu zeldy będą to obrazki których tematem będzie zelda właśnie.

Czym są obrazki logiczne:
Obrazek logiczny to łamigłówka polegająca na zaczernianiu pól diagramu, zaczernione pola utworzą rysunek. To które pola trzeba zaczernić wskazują liczby obok diagramu. Liczby z lewej strony każdego wiersza określają, ile grup czarnych pól jest w danym rzędzie i ile czarnych pól jest w każdej grupie. Dla przykładu liczby „1,4,2” oznaczają trzy grupy: pierwsza jest złożona z jednego, druga z czterech, a trzecia z dwóch czarnych pól. Wyodrębnienie 3 kolejnych liczb świadczy o tym, że pomiędzy grupami czarnych pól występuje przynajmniej jedno wolne (białe) pole. Analogicznie jest z liczbami u góry diagramu. Źródło Wikipedia

Przykład przed i po rozwiązaniu obrazka.
http://www.wydawnictwologi.pl/przykladol1.gif

Jak rozwiazywać obrazki?

Otwórz ten link
http://www.wydawnictwologi.pl/obrazkilogiczne.php

Na tej stronie kliknij w button tutorial krok po kroku ( niebieski) znajduje się tam super wyjaśnienie jak rozwiązywać obrazki
Obrazków o różnej tematyce jest wiele w sieci ale o tematyce "zeldowej" nie ma w ogóle więc postanowiłem kilka takich obrazków zrobić sam ale żeby dział miał jakieś powodzenie istnienia i sens prosił bym aby kazdy chętny tworzył obrazki w tematyce zelda i sukcesywnie dodawał ponieważ ja sam nie dam rady robić tego na okrągło a jak wiadomo ja takze chciał bym rozwiązywać. Bez sensu było by też żeby w dziale było kilka obrazków a potem dział by istniał nie rozwijany jak jakieś widmo. Czekam na wypowiedzi Wrazie sukcesu stworzę dział poprosze Piotra W i moze uda nam się poszerzyć serwis o coś czego nie ma nigdzie indziej na świecie. Prosze się wypowiadać Tak/Nie i jakies uzasasnienie
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 czerwca 09, 20:16

Pomysł na dział dość ciekawy, mógłbym tworzyć - ale przydałoby się więcej chętnych. Obrazki nie zawsze będą symetryczne (wiadomo), nie zawsze każda komórka będzie równa i nie zawsze obrazek będzie dotykał do krawędzi. Zrobiłem jeden i wygląda to > TAK <
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 28 czerwca 09, 22:02

Super Cieszę się że jest nas już dwóch. Czekam na kolejnych chętnych. Masterlink przy zapisywaniu twojego obrazka na dysk widać nazwę obrazka. Zmień żeby nikt nie wiedział c rozwiązuje. Jezeli robisz ( lub ktokolwiek) kolejne obrazki t może nie dawaj ich tu tylko już może d nowego działu który mam nadzieje powstanie ale do tego trzeba wiuęcej głosów.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 czerwca 09, 22:29

Tak wiem, następne będą już bez nazw
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „O Zeldzie inaczej”