Chronologia Zeld

Moderator: Moderatorzy

Czy uważasz że ta chronologia jest poprawna?

Tak
11
26%
Nie
14
33%
Nie wiem,możliwe
18
42%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 17 lutego 09, 19:16

Wondercrow pisze:A gdyby się nawet dzieliło, to w jednej nie byłoby Ganondorfa

W Hyrule bez Linka, ale z dorosłą Zeldą, Ganondorf został zamknięty w Sacred Realm. Potem wraca i Hyrule zostaje zatopione - WW
W Hyrule, do którego wrócił Link, Ganondorf został skazany na śmierć przez mędrców - TP.
Jak dla mnie to proste :)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 lutego 09, 19:27

Czyli identycznie jak w linku powyżej.

Tą pierwszą możliwość mogłem sobie darować. Ale gdzieś o niej przeczytałem i dałem posta w ramach ciekawostki. ;P

Jeszcze małe wyjaśnienie:

1. Ganondorf pojawia się w Hyrule (OoT) - w czasie gdzie jest Young Link i Young Zelda
2. Link wyjmuje Master Sworda łamiąc pieczęć i zasypia w Temple of Time
3. Ganondorf zdobywa "moc".
4. Po siedmiu latach wiadomo - Dorosły Link, Zelda - Ganon zdobywa władzę w Hyrule
5. Dorosły Link pokonuje Ganondorfa/Ganona w przyszłości.
6. W przyszłości Ganon zostaje wydelegowany do Sacret Realm (później Ganondorf się wyzwala - wydarzenia WW). Link niszczy Ganondorfa w przyszłości, ale Ganondorf z przeszłości żyje nadal - na logikę - (jak ktoś zabije kogoś w przyszłości i przeniesie się z powrotem w przeszłość to ten zabity z przyszłości, egzystuje nadal w przeszłości - bo musiał się urodzić).
7. W przyszłości Zelda odsyła Linka z powrotem do przeszłości w miejsce/czasie w którym Young Link spotkał Young Zelde (przed złamaniem pieczęci).
8. Link po powrocie ostrzega prawdopodobnie króla przed zamiarami Ganondorfa. Ganondorf zostaje skazany - wydarzenia TP).

Jak wiadomo w grze możemy cofać się do przeszłości dowolną ilość razy - (Link nie mógł ostrzec króla przed Zniszczeniem Ganona w przyszłości, ponieważ nic by to nie dało, bo Link złamał już pieczęć, musiał najpierw zniszczyć Ganondorfa w przyszłości).

Chyba nic nie pominąłem..
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 21 lutego 09, 19:46

Raz mowisz ze ostrzegl krola (pkt 8) a pod spodem ze nie ostrzegl. Nie lapie twojej wypowiedzi ale Ganon nie mogl byc skazany (mowiles o filmiku z TP) po powrocie Linka do spotkania w ogrodzie poniewaz w tym momencie Ganon nie mial jeszcze Triforca a na filmiku z TP MIAL, pozatym krol mialby uwiezyc malemu chlopcowi?
CO do Terminy to nie sadze by byla innym swiatem rownoleglym co do Hyrule, ono poprostu graniczy z nim.
Mroowa w swoich filmikach zle mowi, ze kazda Zelda jest innym sposobem na opowiedzenie legendy bo elokwetnie widac wiele powiazan co do OOT a MM i TP, WW (i HP). Pozatym przeczy tworcom. Ciekawa jest teoria, ze Link odradza sie co 100 lat i to ma sens, poniewaz w jednym z przytoczonych wczesniej przezemnie wywiadow tworcy mowia, ze TP i WW dzieja sie 100 lat po OoT (z ominieciem MM i HP bo sa to kontynuacje jak wiadomo).
Ilebysmy sie nie meczyli, to i tak jak wyjdzie nastepna Zelda to wiele namiesza i trzeba bedzie ukladac chronologie od poczatku xDDd.

Awatar użytkownika
Uncle Mroowa
VIP
VIP

Postautor: Uncle Mroowa » 21 lutego 09, 21:00

Hej, nie powiedziałem, że każda Zelda to ta sama historia, tylko wykazałem, że pomiędzy wieloma tytułami nie można znaleźć połączeń. W tych wszystkich chronolgiach pojawia sie konieczność zignorowania kilku części. Na przykład, mało kto pamięta już o pierwszej Zeldzie: Dlaczego, nie liczy się? To było dawno i nieprawda? Jeśli Ocarina jest prequelem dla pierwszej Zeldy, to dlaczego nie ma wszystkich ras, a ludzie mieszkają w czymś podobnym do ziemianek? Jeszcze inny przykład: W serii Oracle pojawiają się Kotake i Koume, które w OoT wychowywały Ganondorfa. Próbują wskrzesić, ale już nie Ganondorfa jakiegoś, tylko pełnoprawnego Ganona: potwora, nie człowieka. Jeśli więc Oracle to sequel do OoT/MM, to czemu nie ma Ganondorfa, który pojawia się 100 lat później w tWW?

Co więcej takie tytuły jak Alltp i OoT wyraźnie wskazują na reboot, a nie prequel - ja naprawdę nie wiem, czemu ta teoria "dosłownej" legendy jest taka dla wielu dzika. Równocześnie nie neguje innych teorii i w trakcie filmików przedstawiam, jak i będę dalej przedstawiał inne, które już układają Zeldy chronologicznie

Od czasu tWW, duzo do powiedzania ma Aonuma, który to jest zwolennikiem rozdzielonego Timeline'u. I to on zasadniczo stwierdził, że Zeldy muszą mieć jakąś chronologię.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 lutego 09, 21:21

Mada12 pisze:Raz mowisz ze ostrzegl krola (pkt 8) a pod spodem ze nie ostrzegl. Nie lapie twojej wypowiedzi

Dobrze napisałem:
Chodziło mi, że Link mógł ostrzec króla dopiero po tym jak Zelda przeniosła go do przeszłości - nikt nie mówił, że wszystko co napisałem musi być prawdą to tylko przypuszczenia.

Mada12 pisze:pozatym krol mialby uwiezyc malemu chlopcowi?

Może więc Zeldzie?

Mada12 pisze:CO do Terminy to nie sadze by byla innym swiatem rownoleglym co do Hyrule, ono poprostu graniczy z nim.

http://img23.imageshack.us/img23/4072/87787643208.jpg

Mada12 pisze:Ganon nie mial jeszcze Triforca a na filmiku z TP MIAL,

Mogli skazać go na wygnanie, potem Ganondorf mógł jakoś zdobyć cząstkę triforce'a. Lub mógł zostać ją jakoś obdarzony. Poza tym nie wiadomo w jakim czasie skazano go na 'śmierć' i w którym dokładnie momencie to się działo.
_________

Zelda odesłała Linka w przeszłość za pomocą OoT - Link wrócił do przeszłości bez okariny. Jakim cudem ma ją w MM? ---> Zelda odesłała Linka w przeszłość w miejsce ich spotkania czyli mamy tak jakby 2 okariny (jedna została w przyszłości z Zeldą, a drugą Link ponownie dostał od Zeldy w przeszłości) - potem nastąpiły wydarzenia w MM, tak samo z Ganondorfem - w przyszłości został uwięziony w Sacred Realm, a w przeszłości prawdopodobnie go skazali.

Mada12 pisze:Ciekawa jest teoria, ze Link odradza sie...

No to też ciekawa teoria, ale dotyczy to również Princess Zeldy.

Mada12 pisze:Mroowa w swoich filmikach zle mowi, ze kazda Zelda jest innym sposobem na opowiedzenie legendy

To akurat nie wymysł Mroowy tylko teoria fanów

:arrow: Noi po co Aonuma powiedział, że TP dzieje się w "Child Timeline" - i w ogóle o teorii 2 linii czasowych(?)

Mada12 pisze:Ilebysmy sie nie meczyli, to i tak jak wyjdzie nastepna Zelda to wiele namiesza i trzeba bedzie ukladac chronologie od poczatku xDDd.

To może po prostu zamknijmy ten temat
Ostatnio zmieniony 24 lutego 09, 14:09 przez MasterLink, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 21 lutego 09, 23:04

tak samo z Ganondorfem - w przyszłości został uwięziony w Sacred Realm, a w przeszłości prawdopodobnie go skazali.

Time paradox, anyone?
Gdyby go skazali, to by go w przysłości nie było? :I

Jeszcze inny przykład: W serii Oracle pojawiają się Kotake i Koume, które w OoT wychowywały Ganondorfa. Próbują wskrzesić, ale już nie Ganondorfa jakiegoś, tylko pełnoprawnego Ganona: potwora, nie człowieka. Jeśli więc Oracle to sequel do OoT/MM, to czemu nie ma Ganondorfa, który pojawia się 100 lat później w tWW?

Wątpię, żeby Oracle mogły być sequelem do OoT. To dwie historie (jedna alternatywna do drugiej) dziejące się zapewne gdzieś w dalekiej przyszłości? (Labrynna i Holodrum mogą być równie dobrze dużymi wyspami na the Great Sea) Hmh. Nie wiem.

Ogólnie, sprawa chronologii Zeld jest dziwna, bo można myśleć i myśleć, ale się nie wymyśli, co siedzi w głowach twórców, heheh. Może kiedyś postanowią nas 'oświecić'? (byle z jakimś logicznym wytłumaczeniem, bo 'split timeline' cały czas do mnie nie przemawia, nie ważne co XD)

Awatar użytkownika
Uncle Mroowa
VIP
VIP

Postautor: Uncle Mroowa » 21 lutego 09, 23:13

Wątpię, żeby Oracle mogły być sequelem do OoT. To dwie historie (jedna alternatywna do drugiej) dziejące się zapewne gdzieś w dalekiej przyszłości? (Labrynna i Holodrum mogą być równie dobrze dużymi wyspami na the Great Sea) Hmh. Nie wiem.

Kotake i Koume to postacie z Ocariny, siostry Twinrova: Dwie wiedźmy, które twierdzą, że wychowały Ganondorfa. Gry nie są alternatywne do siebie, akcje jednej ma miejsce bezpośrednio po drugiej (zależnie w którą zagrasz najpierw). W grze przedstawiają się jako wiedźmy Gerudo. Innym postaciom (np. Wielkiemu drzewu Maku) nie przeszkadza nazwa Gerudo (a zdziwiłaby, gdyby akcja odbywała się w dalekiej przyszłości, gdzie Gerudo będzie jak na lekarstwo). Skoro są postacie z Ocariny, to dlaczego to nie miałby być sequel do OoT/MM? Link w intro nawet jeździ na Eponie!

@MasterLink: Nie radzę powoływać się na instrukcje, szczególnie na instrukcję reedycji, gdyż nie zawsze piszą ją ludzie odpowiedzialni za grę (np. intrukcja do AlltP głosiła, iż jest to prequel do oryginalnej Zeldy, podczas gry kilka lat później Miyamoto zadał temu kłam.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 lutego 09, 23:20

Wondercrow pisze:Time paradox, anyone?
Gdyby go skazali, to by go w przysłości nie było? :I

Zelda odsyłając Linka w przeszłość prawdopodobnie zamknęła przejście pomiędzy przyszłością, a przeszłością i powstały oddzielne rzeczywistości więc wydarzenia w przeszłości nie mają już konsekwencji w przyszłości. Obie rzeczywistości mają teraz swoją własną przyszłość.

Uncle Mroowa pisze:nie radzę powoływać się na instrukcje, szczególnie na instrukcję reedycji,

a postacie w MM? Są podobne do tych w OoT. Np. Japończycy (i nie tylko) lubią przedstawiać historię z równoległymi światami. Jak na razie nigdzie nie pisze że nintendo temu zaprzeczyło.

Jest kilka reedycji gier w których autorzy dopisują pewne wyjaśnienia, których nie zawarli w pierwszych edycjach gry, instrukcji itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
Uncle Mroowa
VIP
VIP

Postautor: Uncle Mroowa » 15 marca 09, 02:51

Ok, miałem się nie reklamować na tym forum, odkąd PiotrW wstawia news zawsze, kiedy pojawia się nowy odcinek, ale ostatni Zeldathon przedstawia moją wersję chronologii Zeld (nikt mnie chyba za tę bezczelną reklamę, nie zbanuje, prawda? ;) ). Jak już mówiłem, ja jestem wyznawcą innej teorii, która wydaje mi się bardziej prawdopodobna. Nie znaczy to jednak, że i nie rozmyślałem nad ewentualną kolejnością i tak oto powstał ostatni odcinek. (druga połowa jest już o chronologii)

Obrazek
A ten obrazek to taki bonus dla wszystkich zainteresowanych jak wygląda ten rozkład pokazany w filmiku :)

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 15 marca 09, 12:57

Kilka wtrąceń - chodzi głównie o rzeczy:

1. - Odnośnie Zeldathornu: czemu nie znalazły się w nim informacje o Zelda GameWatch (bazującej na LoZ) i Zelda Game&Watch (bazującej na Zelda II)? To znaczy opis tych konsolek itp. (chyba że coś przeoczyłem).

2. - W Oraclach bohaterem nie jest ani Link z MM, ani Link z FSA tylko nowy Link - ponieważ jeśli przechodzisz grę na sekrecie w grze pojawia się Zelda (Link w Oraclach nie zna Zeldy, ani ona nie zna jego. Poza tym Link ma inny design).

3. - Four Swords (chodzi o wersję na GBA) można wykluczyć z chronologii bo to tylko dodatek w którego nie zagrasz jeśli nie masz kilku GBA itp.

4. - Kolejne to LA. LA jest najprawdopodobniej sequelem do ALTTP. Oczywiście nie jest to na 100% pewne po "pełnym" zakończeniu Oracli - jak wiadomo w zakończeniu Link również odpływa łodzią. Ale w LA pod koniec walczymy z "Nightmerami" które przybierają kształt np. Agahnima i Ganona (Wiadomo obaj Agahnim i Ganon byli w ALTTP). Po drugie jak się przyjrzeć artworkom Linka z ALTTP i LA to jest on identyczny. Oprócz tego Link z LA i Link z Oracli różnią się wiekiem. (że niby Link z Oracli dorósł podczas podróży łodzią przez morze? Oczywiście ubranie, czapka rosły razem z nim... a może uszył sobie nowy tunic? Link z Oracli ma również inne rysy twarzy i oczy. Posiada również tak zwane białe 'tights'. W LA ich nie posiada czyżby zgubił je podczas podróży? lol (Link z ALTTP również ich nie posiada). Ja jednak uważam że LA następuje po ALTTP.

EDIT:

I jeszcze jedno, prolog LA: http://img166.imageshack.us/img166/8072/z4dx0405.jpg
Wynika z niego, że LA dzieje się po ALTTP. Pisze tam że Link zniszczył Ganona i w Hyrule zapanował tymczasowy spokój. Akcja ALTTP również dzieje się w hyrule i Link niszczy tam Ganona. Akcja Oracli dzieje się już w innych miejscach.

5. - Może to szczegół, ale TEN timeline jest na odwrót, "Child Timeline" powinien być z lewej a "Adult Timeline" z prawej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Uncle Mroowa
VIP
VIP

Postautor: Uncle Mroowa » 15 marca 09, 15:17

1. - Odnośnie Zeldathornu: czemu nie znalazły się w nim informacje o Zelda GameWatch (bazującej na LoZ) i Zelda Game&Watch (bazującej na Zelda II)? To znaczy opis tych konsolek itp. (chyba że coś przeoczyłem).

Po pierwsze Offtopic, bo nie dotyczy chronologii; po drugie te Zeldy to imho takie gadżety, Zeldathon nie miał być skierowany dla fanów serii, a dla noobow raczej. Zwykla selekcja materiału.
2. - W Oraclach bohaterem nie jest ani Link z MM, ani Link z FSA tylko nowy Link - ponieważ jeśli przechodzisz grę na sekrecie w grze pojawia się Zelda (Link w Oraclach nie zna Zeldy, ani ona nie zna jego. Poza tym Link ma inny design).

Z tego co pamietam, to Zelda nie zna Linka tak dobrze, jakby to byl jej sasiad, ale mowi cos w guscie "Ty musisz być Link, poznałam od razu". Oracle odbywaja sie przypuszczalnie kilka ladnych lat po OoT, wiec mogli się nie widziec od dluzszego czasu. Zelda poznaje Linka, ale dawno się nie widzieli, proste. Link ma dosc podobny desing, wbrew pozorom- -nie jest identyczny, ale hej, artworki kto inny rysowal ;)

3. - Four Swords (chodzi o wersję na GBA) można wykluczyć z chronologii bo to tylko dodatek w którego nie zagrasz jeśli nie masz kilku GBA itp.

Wymówka. Four Swords jednak jakąs fabułę posiada (wątki z Minish Cap)
4. - Kolejne to LA. LA jest najprawdopodobniej sequelem do ALTTP. Oczywiście nie jest to na 100% pewne po "pełnym" zakończeniu Oracli - jak wiadomo w zakończeniu Link również odpływa łodzią. Ale w LA pod koniec walczymy z "Nightmerami" które przybierają kształt np. Agahnima i Ganona (Wiadomo obaj Agahnim i Ganon byli w ALTTP). Po drugie jak się przyjrzeć artworkom Linka z ALTTP i LA to jest on identyczny. Oprócz tego Link z LA i Link z Oracli różnią się wiekiem. (że niby Link z Oracli dorósł podczas podróży łodzią przez morze? Oczywiście ubranie, czapka rosły razem z nim... a może uszył sobie nowy tunic? Link z Oracli ma również inne rysy twarzy i oczy. Posiada również tak zwane białe 'tights'. W LA ich nie posiada czyżby zgubił je podczas podróży? lol (Link z ALTTP również ich nie posiada). Ja jednak uważam że LA następuje po ALTTP.

Ja przedstawilem w filmiku dwie wersje, sam do konca nie wiem. Moze naprawde zgubil te swoje gacie, jak i cala reszte ekwipunku? :>

edit: Jeśli Oracle to kontynuacja dla MM, to hej, ten Link tez ratowal Hyrule!

5. - Może to szczegół, ale TEN timeline jest na odwrót, "Child Timeline" powinien być z lewej a "Adult Timeline" z prawej.

Ja sie tam nie znam się na tej calej terminologii, child timeline, adult timeline, Hyrule A, B, C, e=m^2 ( :P) , wtf.
To odgałęzienie po lewej (to zaczynajace sie od tWW) to Hyrule bez Linka,
to odgałęzienie po prawej (zaczynająca się od MM) to Hyrule, do którego Link wrócił.
Ustawilem w ten sposób, bo tak mi akurat przyszlo do glowy, yay, to ma jakies znaczenie, czy sie ustawi je z prawej, czy z lewej? :P

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 15 marca 09, 16:51

Uncle Mroowa pisze:"Ty musisz być Link, poznałam od razu". Oracle odbywaja sie przypuszczalnie kilka ladnych lat po OoT, wiec mogli się nie widziec od dluzszego czasu. Zelda poznaje Linka, ale dawno się nie widzieli, proste.

Nie... Link nie mógł zapomnieć o Zeldzie, ani Zelda o Linku - to nie logiczne. :L
Link nie mógł zapomnieć o osobie którą niegdyś ratował. (Alzheimer dotyka raczej osoby w późniejszym wieku).

Po pierwsze Offtopic, bo nie dotyczy chronologii; po drugie te Zeldy to imho takie gadżety, Zeldathon nie miał być skierowany dla fanów serii, a dla noobow raczej. Zwykla selekcja materiału.

Niech będzie.

Uncle Mroowa pisze:Ja sie tam nie znam się na tej calej terminologii, child timeline, adult timeline, Hyrule A, B, C, e=m^2 ( :P ) , wtf.
To odgałęzienie po lewej (to zaczynajace sie od tWW) to Hyrule bez Linka,
to odgałęzienie po prawej (zaczynająca się od MM) to Hyrule, do którego Link wrócił.
Ustawilem w ten sposób, bo tak mi akurat przyszlo do glowy, yay, to ma jakies znaczenie, czy sie ustawi je z prawej, czy z lewej? :P

Chyba nie ma różnicy, ale przyszłość na osi czasu oznacza się przeważnie w prawą stronę -------> (czyli adult timeline) , a przeszłość w lewą <------- (child timeline).
Więc pewnie na tym się wzorowano.
Obrazek

Awatar użytkownika
Uncle Mroowa
VIP
VIP

Postautor: Uncle Mroowa » 15 marca 09, 17:48

Nie... Link nie mógł zapomnieć o Zeldzie, ani Zelda o Linku - to nie logiczne. :L
Link nie mógł zapomnieć o osobie którą niegdyś ratował. (Alzheimer dotyka raczej osoby w późniejszym wieku).

:D
Nie mówiłem, że Link zapomniał całkiem o Zeldzie, tylko, że... no, nie widzieli się dłuższy czas i jak wiesz, wygląd człowieka się zmienia, zaciera się trochę pamięć, no i sie musieli poznać. Też ciężkie byłoby do zrozumienia, jakby spotkali się po kilku latach i przeszli nad tym do porządku dziennego - skąd Zelda wiedziała "od razu", że to właśnie Link? Poznała go, bo znała go wcześniej!

Chyba nie ma różnicy, ale przyszłość na osi czasu oznacza się przeważnie w prawą stronę -------> (czyli adult timeline) , a przeszłość w lewą <------- (child timeline).
Więc pewnie na tym się wzorowano.

Różnicy nie ma, bo obydwie rzeczywistości odbywają się równocześnie w innych wymiarach (więc nie ma mowy o tym co było wcześniej, a co później).
W ogóle to kto się wzorował? Gametrailers? Wybacz za głupie pytanie, ale pytam, bo ja sam to sobie układałem, nie wzorowałem się na nikim :P

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 15 marca 09, 18:56

Zelda mogła słyszeć o wyczynach Linka po uratowaniu jednej z Oracli (Nayru/Din). Sorry, ale nie ma dowodów mówiących że Link i Zelda z Oracli to te same osoby co w OoT. Gdyby było jakieś konkretne odniesienie to co innego, ale nie ma.

Uncle Mroowa pisze:W ogóle to kto się wzorował? Gametrailers? Wybacz za głupie pytanie, ale pytam, bo ja sam to sobie układałem, nie wzorowałem się na nikim

Nie wiem, ale jak popatrzeć na timeliny innych to zawsze Adult Timeline (czyli przyszłość "--->" miejsce gdzie Link przybył z przeszłości "<---" - oto chodziło mi z tymi strzałkami, ale już mniejsza oto, nie ważne) jest z prawej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Uncle Mroowa
VIP
VIP

Postautor: Uncle Mroowa » 15 marca 09, 19:44

Sorry, ale nie ma dowodów mówiących że Link i Zelda z Oracli to te same osoby co w OoT. Gdyby było jakieś konkretne odniesienie to co innego, ale nie ma.

To są moje przypuszczenia. MM zamyka się widokiem odjeżdzającego Linka, Oracle otwierane są widokiem przyjeżdżającego Linka. Ponadto siostry Twinrova mogą coś takiego sugerować. Oczywiście, nie ma oficjalnego wyjaśnienia, tak jak na dobrą sprawę nie ma oficjalnej chronologii. Pewnie obydwoje możemy mieć rację w takim samym stopniu. Nie jestem absolutnie pewny czy to ten sam Link i ta sama Zelda (tak myślę, ale jak sam zauważyłeś, nie ma niezbitych dowodów, jedynie przypuszczenia), ale sądzę, że wydarzenia mają miejsce niedługi czas po MM.

PS. I przestań rysować te cholerne strzałki, myślisz, że nie wiem która strona jest prawa? :roll:

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”