1. - Odnośnie Zeldathornu: czemu nie znalazły się w nim informacje o Zelda GameWatch (bazującej na LoZ) i Zelda Game&Watch (bazującej na Zelda II)? To znaczy opis tych konsolek itp. (chyba że coś przeoczyłem).
Po pierwsze Offtopic, bo nie dotyczy chronologii; po drugie te Zeldy to imho takie gadżety, Zeldathon nie miał być skierowany dla fanów serii, a dla noobow raczej. Zwykla selekcja materiału.
2. - W Oraclach bohaterem nie jest ani Link z MM, ani Link z FSA tylko nowy Link - ponieważ jeśli przechodzisz grę na sekrecie w grze pojawia się Zelda (Link w Oraclach nie zna Zeldy, ani ona nie zna jego. Poza tym Link ma inny design).
Z tego co pamietam, to Zelda nie zna Linka tak dobrze, jakby to byl jej sasiad, ale mowi cos w guscie "Ty musisz być Link, poznałam od razu". Oracle odbywaja sie przypuszczalnie kilka ladnych lat po OoT, wiec mogli się nie widziec od dluzszego czasu. Zelda poznaje Linka, ale dawno się nie widzieli, proste. Link ma dosc podobny desing, wbrew pozorom- -nie jest identyczny, ale hej, artworki kto inny rysowal
3. - Four Swords (chodzi o wersję na GBA) można wykluczyć z chronologii bo to tylko dodatek w którego nie zagrasz jeśli nie masz kilku GBA itp.
Wymówka. Four Swords jednak jakąs fabułę posiada (wątki z Minish Cap)
4. - Kolejne to LA. LA jest najprawdopodobniej sequelem do ALTTP. Oczywiście nie jest to na 100% pewne po "pełnym" zakończeniu Oracli - jak wiadomo w zakończeniu Link również odpływa łodzią. Ale w LA pod koniec walczymy z "Nightmerami" które przybierają kształt np. Agahnima i Ganona (Wiadomo obaj Agahnim i Ganon byli w ALTTP). Po drugie jak się przyjrzeć artworkom Linka z ALTTP i LA to jest on identyczny. Oprócz tego Link z LA i Link z Oracli różnią się wiekiem. (że niby Link z Oracli dorósł podczas podróży łodzią przez morze? Oczywiście ubranie, czapka rosły razem z nim... a może uszył sobie nowy tunic? Link z Oracli ma również inne rysy twarzy i oczy. Posiada również tak zwane białe 'tights'. W LA ich nie posiada czyżby zgubił je podczas podróży? lol (Link z ALTTP również ich nie posiada). Ja jednak uważam że LA następuje po ALTTP.
Ja przedstawilem w filmiku dwie wersje, sam do konca nie wiem. Moze naprawde zgubil te swoje gacie, jak i cala reszte ekwipunku? :>
edit: Jeśli Oracle to kontynuacja dla MM, to hej, ten Link tez ratowal Hyrule!
5. - Może to szczegół, ale TEN timeline jest na odwrót, "Child Timeline" powinien być z lewej a "Adult Timeline" z prawej.
Ja sie tam nie znam się na tej calej terminologii, child timeline, adult timeline, Hyrule A, B, C, e=m^2 (
) , wtf.
To odgałęzienie po lewej (to zaczynajace sie od tWW) to Hyrule bez Linka,
to odgałęzienie po prawej (zaczynająca się od MM) to Hyrule, do którego Link wrócił.
Ustawilem w ten sposób, bo tak mi akurat przyszlo do glowy, yay, to ma jakies znaczenie, czy sie ustawi je z prawej, czy z lewej?