Moje pierwsze wrażenia (TP - GC)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Moje pierwsze wrażenia (TP - GC)

Postautor: PiotrW » 17 grudnia 06, 15:59

Licznik w Twilight Princess pokazał mi już 20h , tak więc postanowiłem się na moment odsunąć od konsoli i podzielić się z Wami swoimi wrażeniami z gry :)

(do tej pory grałem 20h z minutami i przeszedłem 4 dungeony)

Zacznę nietypowo, bo od minusów (nie jest ich za dużo):
    1.poziom trudności - w moim odczuciu gra jest łatwiejsza niż poprzednie części sagi, nie męczę się jakoś specjalnie przechodząc kolejne dungeony, czy pokonując bosów (z którymi walka trwa średnio 3-6 minut...)

2.kolejny minus moim zdaniem to to, iż tym razem gdy ze skrzyni wyciągniemy rupie, a okaże się, że mamy pełną saszetkę to link ją schowa z powrotem do skrzyni, niby fajnie, ale czy nie powinna się taka skrzynia na mapie (mówię o skrzyniach w dungeonach) czymś odróżniać? bo czasem się zastanawiam patrząc na mapę, czy nie zostawiłem przypadkiem części serca (a te są tym razem w każdym dungeonie)

3.mała skoczność Linka - nie wiem dlaczego, ale Link jest teraz jakoś nie zawsze chce podskakiwać przez co nie wszędzie można sie dostać np. na stół (wiem, wiem, po co mam niby wchodzić na stół? sam nie wiem, ale z drugiej strony, dlaczego miałbym na niego nie wchodzić?)

4.mała liczba roślinek do grania - moim zdaniem jest stanowczo za mało roślin na których Link może zagrać aby wezwać Eponę, przez co rzadko (przynajmniej ja) jeździ się na Eponie, bo po prostu jest problem z wezwaniem jej...

Nic więcej mi z minusów mi w tej chwili do głowy nie przychodzi, tak więc pora na plusy:

1.ogromny świat! (nie wymaga komentarza)

2.cudowna grafika! zarówno efekty (mokre ubranie) jak i scenografia są po prostu nie do pobicia!

3.niesamowita grywalność! nawet nie wiecie z jakim żalem odsuwam się od konsoli...

4.nawiązania do Ocariny of Time! gra w wielu elementach przypomina mi OoT, która jest dla mnie prawie jak Bóstwo

5.rozmiar dungeonów. Na przejście jednego dungeona trzeba poświęcić naprawdę DUUUUŻOOO czasu :D

6.łamigłówki - co prawda można znaleźć kilka klasycznych już puzzli, ale znajdą się też i nowe, naprawdę ciekawe :)

7.minigry - po prostu bomba
    :roll:

8.ukryte ciosy! - podobnie jak w minish cap, tak i teraz Link może uczyć się w miarę upływu czasu nowych ciosów :P

9. FABUŁA!!! jeszcze nie przeszedłem całej gry, więc nie wiem jak się cała historia potoczy, ale na tą chwilę jest to (moim zdaniem) najlepsza historia o Zeldzie :)

i tak dalej, i tak dalej :) nie będę wymieniał wszystkich zalet, bo nie ma sensu, powiem w skrócie:

TO JEST ABSOLUTNY MUST HAVE!

wracam do gry
:mrgreen:

(nie liczcie na częste updaty strony... :twisted: )
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 grudnia 06, 16:29

A jednak założyłeś ten temat... kurde zazdroszczę ci...
Obrazek

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 17 grudnia 06, 16:45

20h?!?! Ja mam coś koło 6, i jestem już po walce z pierwszym bosem. TP rzeczywiście ma dużo wspólnego z OoT, np takie głupie strzelanie z procy do pająków :)
Niestety poziom trudności jest dość niski, no i tak jak mówił PiotrW ciężko jest znaleźć rośliny do grania...

ALE GRA RZĄDZI :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kat_robert
Goron
Goron

Postautor: kat_robert » 17 grudnia 06, 18:45

a skąd masz gre? to pirat czy oryginał??
ogni homo me guarda come fosse una testa de cazi

...i niekoniecznie sie myl?...

Mazzak
VIP
VIP

Postautor: Mazzak » 17 grudnia 06, 19:55

Ja mam za sobą dopiero 9h gry (niestety jutro ważny test i nie mogę zawalać całych dni :(), dwa dungeony za sobą. Co będę krył - TP bije wszystkie dawne Zeldy na głowę. Tak niesamowitej grywalności, fabuły (o tak, tutaj wielki plus) i epickości jeszcze nie było. Poziom trudności mi nie wadzi, bo Zelda nigdy nie była dla mnie za trudna; nie po to w nią gram, żeby się męczyć w końcu. TP przypomina mi tak jakby hybrydę WW i OoT, ale lepszą.

Wniosek - Umarł król, niech żyje król.

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 17 grudnia 06, 20:41

24h z kawałkiem gry :) jestem w 6 dungeonie (po wejściu zapisałem i wyłączyłem konsolę) :) i zdania nie zmieniam! ta gra WYMIATA! na dziś starczy ;)

Awatar użytkownika
Fixer
VIP
VIP

Postautor: Fixer » 17 grudnia 06, 21:14

A na jakim nosniku to masz ?

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 17 grudnia 06, 22:07

No chyba oczywiste że Mini DVD :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Link2
Kokiri
Kokiri

Postautor: Link2 » 17 grudnia 06, 23:05

Skąd masz te gre?
3VI7 L33T

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Postautor: Pious » 18 grudnia 06, 13:54

24h i 6 dungeonów to mało. Ale nie wiem jak ty grasz, może lecisz od 1 do 2. ja jutro dostane wii, więc sam sprawdze, ale z lepszą wersję hehe.

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 18 grudnia 06, 14:09

Link2 pisze:Skąd masz te gre?

Ja osobiście mam z USA :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 18 grudnia 06, 14:21

Zelde mam ze sklepu :) (dobrze jest mieszkać w dużym mieście :p )

Pious pisze:24h i 6 dungeonów to mało. Ale nie wiem jak ty grasz, może lecisz od 1 do 2. ja jutro dostane wii, więc sam sprawdze, ale z lepszą wersję hehe.

5 dungeonów :) do 6 zdążyłem tylko wejść ;) a co do mojego stylu gry, to zwiedzam to i owo, mam już prawie wszystkie duchy, i parę dodatkowych (z części) serduszek :) tak jakoś szybko mi idzie... może to dzięki doświadczeniom nabytym z poprzednich części? (żadko kiedy zastanawiam się jak rozwiązać jakieś łamigłówki... większość robię automatycznie
)

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 18 grudnia 06, 15:03

To może graj mniej :?: Świetną grą powinno się delektować, grać powoli jak najdłużej. Wiem, że to trudne z nową grą, sam nieraz żałuję że nie mogę się powstrzymać ale cóż... Tak do ciągnie, że nie sposób się oderwać.
Obrazek

Mazzak
VIP
VIP

Postautor: Mazzak » 18 grudnia 06, 15:16

Ja mam 12h, dopiero co wszedłem do 3 dungeona. W żaden sposób się nie spiesze, czasami wręcz sobie wszystko zwiedzam, oglądam, zachwycam się. Jak długa gra będzie mnie nie obchodzi, na razie dostarcza mi dużo i długo przyjemności. Co za różnica czy to 60h, czy 40. Dla mnie bomba (szczególnie podwodna :D).
Zelda jest NTSC (jakby ktoś nie wiedział - from USA) :]

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 18 grudnia 06, 17:09

Heh w styczniu kupuje Wii i oczywiście Zelde :P.. To moze ktoś by coś napisał o fabule, bo jak narazie to mnie najbardzie interesuje? :P

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”