Kontrowersyjny artykuł w "Przekroju"

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Kontrowersyjny artykuł w "Przekroju"

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 września 07, 19:34

Obrazek

I wszystko jasne.
Piszemy tutaj swoje żale na temat tego oto artykułu i budzimy to forum z letargu :wink:
Moja opinia zawarta została w opisie tematu...Oraz poniżej. Zapisane tutaj z shoutboxu dla potomnych.
[Dzisiaj 18:32] Deedlith_Anthy: UWAGA ! WYPOWIEDŹ GROŹNA DLA ZDROWIA I ŻYCIA FANATYKÓW NINTENDO(ja nie jestem fanatyczką, a i tak mi przykro)! w najnowszym przekroju został umieszczony artykuł na temat popularności japońskich gier, mang, anime etc na świecie. Jest tam rameczka-słownik z hasłem...Game Boy. Oto co napisali...A zresztą, daje cały skan strony: http://img514.imageshack....zebrak06fc8.jpg
[Dzisiaj 18:33] Deedlith_Anthy: Skan nie jest mój. sEbeQ13-ciekawa historia i sympatyczny rysunek
[Dzisiaj 18:50] Wondercrow: Ej, ej, a co ma PSP do GameBoya? o__O' Juz bardziej NDS powinien sie o to martwic, nie GB... ~~'
[Dzisiaj 18:54] Deedlith_Anthy: Właśnie. Ktoś sie nie zna...;/ DS jest konsolką konkurencyjną dla PSP, nie Micro-który jest tylko gadżetem dla fanatyków. No i mi się zdaje, że DSów na świecie się więcej sprzedało niż PSP ;/
[Dzisiaj 18:59] Wondercrow: Moze beda chcieli jeszcze porownac N64 i XBoxa 360, eh? XD
[Dzisiaj 19:09] MasterLink: takiego niedoinformowanego to powinni wywalić z roboty, PSP wcale nie rządzi NDS sprzedaje się o wiele lepiej, rany on jest dopiero na etapie GB Micro...
[Dzisiaj 19:14] Wondercrow: Szczerze mowiac, to ja nawet nie wiedzialam, ze jest cos takiego jak GameBoy Micro... ... ... ... o__O'
[Dzisiaj 19:16] Deedlith_Anthy: GB Micro to taka reedycja gameboya pierwszego-jest podłużna i oczywiście mniejsza
[Dzisiaj 19:16] Wondercrow: aha xO
[Dzisiaj 19:17] Deedlith_Anthy: Wyszukaj sobie w google zdjęć^^ a tu cały artykuł, gdyby kogoś interesowało: http://uploaded.to/?id=8ftcns
[Dzisiaj 19:23] sEbeQ13: Jakie PSP do cholery?! NDS rządzi a nie PSP!! Niech ja tylko dorwę tego kto to napisał...
[Dzisiaj 19:27] Deedlith_Anthy: ...Założyć temat o tym artykule, abyśmy mogli nabijać sobie posty na wściekaniu się?;]
[Dzisiaj 19:29] mate: że co??? GBM w 150 mln sztuk??? Chyba ktoś se jaja robił bo chyba nawet NDS tego nie przekroczył. Może chodziło im o GBA z wszystkimi seriami.
[Dzisiaj 19:30] MasterLink: Si!
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 7 września 07, 19:44

To proste.

Pisała to osoba, która nie zna faktów, albo jest niedoinformowana.

A czy PSP wogule kiedyś rządziło.? Nie. Albo GB Micro się sprzedał w 150 mln.???
O ile wiem to wszystkie GBA się sprzedały w 150 mln. Bo na pewno od DSa nie mogło Mu chodzić bo nawet jeszcze 100 mln. nie przekroczył.

Wniosek : Pisała to banda idio(..)ów.

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 7 września 07, 19:44

Wg. mnie artykuł trzyma poziom, nie wiem co ci się w nim nie podoba, no chyba, że jesteś fangirl to wtedy można się czepiać o to psp...
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 września 07, 19:52

Żadną "fangirl" nie jestem, co powtarzałam i powtarzam jeszcze raz. Trochę mnie ten "drobny błąd rzeczowy" wkurzył. Reszty JESZCZE nie przeczytałam-później ocenię.
Po prostu uważam, że jak coś pisać to porządnie-kiedyś czytałam wypowiedzi chłopaczków z Nevada Tan(taki zespolik dla fangirlsów "sweet emo chłopców") którzy nie potrafili poprawnie wyjaśnić historii zbrodni Nevady-tan(Japońska 11 latka zabiła koleżankę nożem do papieru) i to również mnie wkurzyło. Nie lubię, jak ktoś głupoty gada-zawsze mnie raziły takie rzeczy..

Awatar użytkownika
Wersus
VIP
VIP

Postautor: Wersus » 7 września 07, 19:55

Mam ten numer przekroju i według mnie, osoba która go pisala, chciała zabłysnąć, ale nie zostala dobrze doinformowana. Najbardziej razi mnie opowiadanie o dziewczynie która czytała Hellsinga, która nie miała wizytówki przy sobie. Jakoś nigdy nie spotkałem się z czym takim. Poza tym, do artykulu zostały dodane foty, które nie mają jakiegoś związku z tym co pisze. A chodzi mi o grupkę ludzi przebranych za postacie z Naruto i wyróżniony stary dziad, co miał przypominać Jaraya.
"Żegnany gwizdami i ?miechem szyderców powracam w glorii i chwale ..."

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 września 07, 20:04

Jak już dał PSP to dlaczego nie porównał go z NDS i rzucił na ślepo hasło "obecnie PSP rządzi" - mylisz się PSP nie rządziło, nie rządzi i nie będzie rządzić... Drugi błąd to danie GB micro zamiast NDS (może nie wie nawet że takie coś istnieje tylko zatrzymał się w rozwoju na Gameboyach) - osoba która to pisała jest po prosty niedoinformowana... >.<
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 września 07, 20:21

....najgorzej jest chcąc zabłysnąć-zgasnąć.

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 8 września 07, 09:06

MasterLink pisze:Jak już dał PSP to dlaczego nie porównał go z NDS i rzucił na ślepo hasło "obecnie PSP rządzi" - mylisz się PSP nie rządziło, nie rządzi i nie będzie rządzić...

I to co ty napisałeś oznacza, że jesteś najgorszym rodzajem gracza - fanboyem, który nie pozwala innym na wyrażanie opinii odmiennej od twojej.
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 8 września 07, 09:46

Pfff, jeden mały bubel w dobrym artykule to nie koniec świata, chyba, że jak wspomniał wodorost2- jest się ogromnym i przewrażliwionym fanboyem DSa. Widać, że osoba odpowiedzialna za tą publikację interesowała się konkretnym zagadnieniem w owym artykule, a reszta została wrzucona jako dodatek, a nie każdy ma pojęcie o konsolowych trendach, stąd takie kwiatki. Osobiście, jako posiadacz DSa, nie czuję się w żaden sposób urażony owym błędem.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 8 września 07, 11:22

Hm, nie uważam, że PSP nie zarządzi, nie jestem nadwrażliwa.....Ale nie lubię bubli żadnego rodzaju. Naprawdę. Gdyby napisali coś na temat PSP nie tak, to też bym się oburzyła. Jak coś pisać, to sprawdzić w internecie, przygotować się do tematu, a nie na ślepo osądy wydawać.
A fangirl DSa nie mogę być choćby z tego względu, że go jeszcze nie mam i mi się nie śpieszy, aby go mieć :D

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 8 września 07, 12:07

Tak, czy inaczej, błędy się zdarzają. Poza tym wątpię, aby przeciętny pan Kowalski, do którego nota bene gazety takie jak "Przekrój" są kierowane, zainteresował się jakąś japońską zabawką, a tym bardziej dopatrzył owego bubla w artykule ;)

Takie wpadki w zwykłej prasie traktuję z przymrużeniem oka. Co innego, jak na takie błędy pozwala sobie prasa bądź telewizja poświęcona grom. Wtedy świadczy to tylko i wyłącznie o dyletanctwie redakcji.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 8 września 07, 13:49

wodorost2 pisze:
MasterLink pisze:Jak już dał PSP to dlaczego nie porównał go z NDS i rzucił na ślepo hasło "obecnie PSP rządzi" - mylisz się PSP nie rządziło, nie rządzi i nie będzie rządzić...

I to co ty napisałeś oznacza, że jesteś najgorszym rodzajem gracza - fanboyem, który nie pozwala innym na wyrażanie opinii odmiennej od twojej.

Tak... uważam że nintendo jest najlepsze i gram wyłącznie w same mario bo to od nintendo a inne gry na inne platformy to crapy... i tylko NDS... litości :-?

Jak ktoś stwierdza fakty że PSP nie sprzedaje sie tak dobrze jak NDS to już jest fanboyem wg Ciebie :-? Ja fanboyem nie jestem.
Ostatnio zmieniony 8 września 07, 22:49 przez MasterLink, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 8 września 07, 14:49

A ja jednak zwracam uwagę....Bo taka już jestem. I co z tego, że Kowalski nie będzie wiedzieć,że to jest źle? To żadne usprawiedliwienie :-? Jak ktoś nie wie, to wciskanie mu kitu jest ok? Ja tak nie uważam...No i dla mnie wszystko jedno, czy to prasa czy telewizja głupoty przekazują.
Acha, no i Przekrój stara sie trzymać poziom i być dobrym magazynem-a takie błędów nie powinny mieć.
A nazywanie mnie fangirlem/boyem w skrajnej wersji zaboli...oj bardzo zaboli. Mnie, ale bardziej was :P

Wróć do „Konsole”