Tytuły godne polecenia na PS2

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 listopada 07, 11:41

sEbeQ13 pisze:Mam do was pytanie: czy wersja Worms 4/3D na PS2 różnią się czymś od wersji na PC

Są identyczne.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 4 listopada 07, 12:52

Czyli jednak lepiej grać w to na kompie :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 listopada 07, 12:59

Jeśli masz średniego kompa to animacja może się przycinać (jak również sama gra), a gra na klawiaturze w tą grę to koszmar! :shock: (bez joypada ani rusz). Wg mnie wersja na PS2 jest lepsza - nie ma takich problemów - no i gra na konsoli jest bardziej miodna. :wink:
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 4 listopada 07, 14:33

Heh, mam pada, ale jednak jeśli chodzi o robale to wolę klawiaturę ;). No i nigdy żadna z części nic a nic się nie przycinała... Ale tak bardziej to mi się rozchodziło o efekty, nie ma nic takiego bardziej wybajerowanego niż na kompie :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 listopada 07, 14:51

Jeszcze wersja gry na PC jest w j. polskim (menu, opisy misji, nazwy broni) - to jedyna różnica. Poza tym niczym się nie różni od wersji z PS2.

Na klawiaturze jest dobrze grać w Wormsy 2D, no ale tu mamy 3D (nie wyobrażam sobie wykonywania np. akrobacji jetpackiem, czy kierowanie robakiem na spadochronie za pomocą klawiatury w 3D).
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 4 listopada 07, 15:41

MasterLink pisze:(nie wyobrażam sobie wykonywania np. akrobacji jetpackiem, czy kierowanie robakiem na spadochronie za pomocą klawiatury w 3D).

A nakręcić ci filmik :D ?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 listopada 07, 15:53

Nie mówię, że się nie da, po prostu joypadem jest wygodniej. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 5 listopada 07, 19:56

Skołowałem sobie Crash of the Titans... Zawaliste :D :!: Podoba mi się, ta część wymiata. Może to dlatego, że grałem tylko w crashe na PS1 i porównując do nich, CoTT jest taki... Luźny :P ? Jeszcze muszę se załatwić Twinsanity, żeby porównać te części na PS2. Ale i tak polecam of The Titans, po prostu trzeba w to zagrać :wink: .
Obrazek

Linkinho
Kokiri
Kokiri

Postautor: Linkinho » 7 listopada 07, 17:30

Ja polecam Metal gear solid 2,3 i Fife street 2 :D

Awatar użytkownika
FILIP22
Goron
Goron

Postautor: FILIP22 » 3 stycznia 08, 20:41

God of War
Soulcalibur
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
Fifa Street
... i taka jest giera co nawala się raperami... Zajebista jest. Bardzo dużo ciosów i ten "klimacik".... :D
WARIO RULESSS
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 26 czerwca 08, 12:08

Poleci mi ktos mily najlepsiejsze* (j-)RPGI i gry okolopodobne** na PS2?
Z uzasadnieniem, prosze, jesli to nie jest za duzy wysilek!^^ Szczegolnie mnie interesuja gry z interesujaca, dobra fabula :wink: Mam swira na tym punkcie.
*pisane celowo :lol:
**Ta, dla mnie Zelda to gra okolopodobna. Daje wam pojecie, co mam na mysli pod tym haslem ;)
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 26 czerwca 08, 12:26

No to, Gothic napewno, The Elder Scrolls III Morowind (a oblivion podobno jest na ps2??), Fable: zapomniane opowieści. To jedne z tych lepszych (dla mnie moze tobie sie tez spodobaja ^^) gier RPG jakie znam i jakie grałem np nie polece ci good of war bo w to nie gralem a po drugie nawet niewiem czy to jest rpg :P. a Jeżeli chodzi o inne tytuły na ps2 to Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (zajebi**a fabuła!), Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Second Sight, The Getaway: Black Monday, Kill Zone, Tekken 5, Eragon.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 26 czerwca 08, 13:10

Blizzard pisze:nie polece ci good of war bo w to nie gralem a po drugie nawet niewiem czy to jest rpg

Jeśli chodziło Ci o God of War to napewno nie zaliczyłbym tego do RPG... to jest najlepsza wyrzynanka na PS2 :P.
Jeśli chodzi o jRPG to pewnie Final Fantasy. Nie grywam w takie gry zbyt często więc nie wiem co mógłbym doradzić.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 27 czerwca 08, 12:02

Wow, wielkie dzięki ^^ Zdziwiło mnie, że prawie nie mamy tu rdzennych rpgowców, ale i tak bardzo mnie cieszy, że odpowiedzieliście mi. Może sie jeszcze tutaj frioniel kiedyś zawieruszy i mi doradzi rpgi, bo zdaje mi się, że zna sie na tym ;)
A. Miał ktoś okazję grać w ICO/Shadow of Collosus? Bardzo trudne są te gry, zwłaszcza ta druga?
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 23 lipca 08, 08:12

Może ja wtrące sie 3 grosze :P... (nareszcie mam slima, to opiszę to co udało mi się zdobyć ;) )
Jeśli chodzi o rpg to ja kołuje sobie Dragon Quest VIII. Ale jak ktoś ma, mógłby mi to jeszcze dokładniej troszke opisać (mam recenzje w gazecie ale chcę zobaczyć opinie innych).
Ratchet and Clank 2
Bardzo fajniusia prościutka giereczka, bardzo lubie takie (styl Crasha, Raymana), ale ja nigdy nie nazwałbym jej strzelanką, mimo tych wszystkich bazook :P. Gra na prawdę godna polecenia.
Rayman 2 Revolution
MasterLink tak zachwalałeś to, że naprawdę spodziewałem się rewolucji :P... No i jakieś tam są. Jest dubbing (o zgrozo!), grafika ładna, ale nie wydaje mi się, żeby była lepsza niż na kompa, muzyka jest też inna, wygląd rund nieco zmieniony. Jednak spodziewałem się czegoś więcej. Są zmiany - to dobrze (bo jak zobaczyłem Raymana DS to krew mnie zalała, normalnie żadnych zmian ::( ) ale mogłyby być większe, bo w sumie rundy przechodzi się jednak tak samo. Chciałbym zmian, że trzeba by trochę pomyśleć, coś o wiele trudniejszego Np. Rayman 2 na PS1. Kumpel do mnie kiedyś mówi, że ma na plejaka Raymana 2 i się zaciął to ja mówie, dawaj, zaraz ci całą grę przejde, a sam sie zaciąłem na 2 rundzie z pływaniem :-? . Ta gra dla mnie była cholernie trudna, chciałbym żeby właśnie coś takiego było.
Crash Twin... coś tam :P
Bardzo fajne, pograłem tylko z 5-10 minut, ale bardzo mi się podoba, niezłe jaja na początku zrobili :D.
Tekken 5
Tak jak to tekken. Ładna rombanka, dużo kombosów, których ni cholery nie potrafie zrobić.
NFS ProStreet
Czy mi się wydaje, czy tam nie ma multiplayera :?:
Hitman 2
Jestem za głupi na tą grę, nie mam pojęcia co mam tam robić już na samym początku :P.
GTA San Andreas
Jak rozjaśnić ekran? W opcjach jest rozjaśnione na maxa, ale jest strasznie ciemno :-? .
GT-R-400
Chce ktoś kupić?
Gier DBZ nie będę opisywał bo i tak tu nikogo to nie obchodzi.

Ma ktoś jeszcze coś do polecenia?
Obrazek

Wróć do „Konsole”