Przyszłość Nintendo

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 16 lutego 08, 18:42

Właśnie przeglądnąłem swojego posta by sprawdzić o co mi chodziła tam, a także twoje posty i stwierdzam że żadna z tych wymienionych rzeczy do ciebie nie pasuje Deedlith_Anthy :) Sam teraz doszedłem do wniosku że troche to źle opisałem, niepoprawnie to pierwsze zdanie :P Chodziło mi o olewanie przez 3rd party konsoli Wii (w sensie że to wina Nintendo że wychodzą takie tragiczne gry - co jak wiemy jest nieprawdą). Czego nie napisałem a miałem na myśli. Ty masz po prostu swoje zdanie bo widzę że też sie orientujesz i musze także powiedzieć że podzielam je :) Sam jakbym na dzień dzisiejszy miał wybór: X360 czy Wii wybrałbym to pierwsze... Uwielbiam Nintendo za to co robią, ale za mało mam gier dla mnie wartych uwagi a na X360 na start bym chyba z 6 kupił chętnie a na Wii tylko MP3...

O postaciach z Zeld się nie wypowiem bo w TP nie grałem ale z tego co widziałem to jest to najmroczniejsza wersja i chyba jedna postać tego nie zmienia.

amadis pisze:
Moje zdanie? Wii było dobrym posunięciem- społeczność grających ludzi zasilili ci, którzy nigdy nie lubili gier. Chwała za to Wielkiemu N.

Co do gier.. 3rd party developerzy tworzą gry, które ustępują jakością. Bo po co robić lepsze, skoro "hardkorowcy" nie będą w to grać? Nowi gracze zadowolą się tym cos dostaną.

Dokładnie. Smutna prawda, a najbardziej "my" na tym cierpimy :/ Zwłaszcza że tych nowych graczy jest podobno na Wii więcej. Co powoduje że 3rd robią więcej "mniejszych" (czyt. popierdółek bądź słabo dopracowanych) i koło się zamyka ;(

amadis pisze:Mimo wszystko, poleciłbym Wii każdemu, kto uznaje się za prawdziwego gracza. Może nie jest to najlepsza konsola, lecz zapewnia bardzo dużą ilość rozrywki- co jest najważniejsze w tej branży.

Fanboye innych firm, będą zawsze znajdować nowe powody aby oczernić Ninne- w końcu ma ona słabą grafikę. XD.

Zapewnia zabawę ale dla mnie jest jej coraz mniej, ba nawet jest jej za mało. Nie widzę perspektyw, dobrych gier na horyzoncie. Co mnie smuci bardzo.

Wszystko przez tą cholernie dobrą sprzedaż ! Pod koniec roku w Japonii miało wyjść dvd do Wii (nie wiadomo pod jaką postacią czy software`owo czy przystawką, ważne że miało), ale nie wyszło no bo nie ma czasu. Ledwo z produkowaniem konsolki wyrabiają, a za to mamy Wii Fit.
Dalej ! Przecież jeszcze przed premierą pokazywane były zdjęcia z różnymi wejsjami kolorystycznymi Wii a tu lipa nadal biel.
Ciągle jedziemy ! Mija 16 miesięcy od premiery konsoli a nie mieliśmy ani jednej obniżki systemu (!!!) Dalej te 250$. Już nawet X360 dochodzi do tej ceny powoli.
Za powyższe rzeczy nie obwiniam Nintendo. Po prostu tak wyszło.
SprawdĽ mnie na:
http://szmajdzik.deviantart.com/
Zdjęcia, felietony, artykuły :)

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 16 lutego 08, 21:02

Szmajdzik pisze:Wszystko przez tą cholernie dobrą sprzedaż ! Pod koniec roku w Japonii miało wyjść dvd do Wii (nie wiadomo pod jaką postacią czy software`owo czy przystawką, ważne że miało), ale nie wyszło no bo nie ma czasu. Ledwo z produkowaniem konsolki wyrabiają, a za to mamy Wii Fit.
Dalej ! Przecież jeszcze przed premierą pokazywane były zdjęcia z różnymi wejsjami kolorystycznymi Wii a tu lipa nadal biel.
Ciągle jedziemy ! Mija 16 miesięcy od premiery konsoli a nie mieliśmy ani jednej obniżki systemu (!!!) Dalej te 250$. Już nawet X360 dochodzi do tej ceny powoli.
Za powyższe rzeczy nie obwiniam Nintendo. Po prostu tak wyszło.

Chciałbym tylko zauważyć, że Xbox360 wyszedł nieco wcześniej i niedawno zmienił kolor na czarny. Wii może za kilka miesięcy tez zmieni kolor i cene :P
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 lutego 08, 15:11

Jeszcze co do Midny i Ezlo, bo moje zdanie o Wii już znacie ^__^
Ezlo był faktycznie zbyt cukierkowy, jak i cała gra-taka prościutka i słodziutka. A Midna...Nie chodzi nawet, ze mroczna, tylko troszke przesadzona-za dużo lukru na tym torcie.
Niemniej ogólnie biorąc, nawet ja uważam że fabuła Zeldy (pomijając Minish Cap) idzie w dobrą stronę-jest coraz bardziej pokręcona i skomplikowana. I o to chodzi! Mam nadzieje, że dożyje Zeldy o równie pokręconej fabule jak FF VII ;) Oby Nintendo mnie nie zawiodło.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 08, 18:32 przez Deedlith_Anthy, łącznie zmieniany 1 raz.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 23 lutego 08, 18:30

Deedlith_Anthy pisze:Niemniej ogólnie biorąc, nawet ja uważam że fabuły Zeldy (pomijając Minish Cap) idzie w dobrą stronę-jest coraz bardziej pokręcona i skomplikowana. I o to chodzi! Mam nadzieje, że dożyje Zeldy o równie pokręconej fabule jak FF VII ;) Oby Nintendo mnie nie zawiodło.

W tym akurat popieram cię w zupełności ;) Fakt, scenariusze w kolejnych Zeldach robią się coraz bardziej pogmatwane, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Minish Cap miał trochę drętwą fabułkę, ale parę razy mnie zaskoczył - może jestem jakiś mało zmyślny, ale trochę mną wstrząsnęło, jak dowiedziałem się prawdy o Mocy Światła ;) No, i w Minishu nie było Ganona ani Trójmocy, więc jednak jakaś odmiana. Tak czy inaczej, najlepsze fabularnie Zeldy to wszystkie Zeldy w 3D ;) OoT, MM, WW i TP prezentują najlepszy poziom pod tym względem. No, jeszcze dobre jest zakończenie LA - poruszające, i to jak!
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 lutego 08, 18:33

Tak, zakończenie Link's Awakening było piękne.
Wogóle gra miała smaczek, zwłaszcza jak na GBC^^
Wogóle od OoT zaczął się ten rozwój fabularny Zeld.
Nieco spóźnione ale zawsze- Szmajdzik, bardzo sie ciesze, że nie zaliczasz mnie do żadnej z tych kategorii^^ I powiem Wam, że póki co żaden Next-Gen mnie szczególnie nie interesuje, więc nie można mnie też podpiąc pod "Fanboja(...fangerla?) IksBoksa CzystaSześdziesiąt czy Trójki Plejaka. Oprócz kochanej kosteczki interesuje mnie w tej chwili pastgenowe PS2- kostka to Nintendo,a PS2 ma mase gier ^_^

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 lutego 08, 19:50

Deedlith_Anthy pisze:Mam nadzieje, że dożyje Zeldy o równie pokręconej fabule jak FF VII

Tylko żeby nie przesadzili ;P Seria The Legend of Zelda ma te plusy że autorzy mogą tworzyć za każdym razem nową fabułę - i nie tworzy się z tego "Moda na Sukces" jak to ma miejsce w przypadku niektórych tytułów. W niektórych grach autorzy muszą trzymać się wyznaczonej fabuły z poprzednich części gry - jak tego nie zrobią seria jak i sama fabuła staje się/może stać się naciągana - w Zeldzie tego nie ma :) - no chyba że zrobią kolejny sequel WW - i znowu pływanie po morzu - a potem następny i następny.

W MC fabuła była dosyć ciekawa, jedynym niedosytem był niski poziom trudności i mały,
ale za to piękny świat. :P

Just point your finger at someone and shout:
OBJECTION!

OVERRULED!!! ;P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 24 lutego 08, 10:50

Tak, Zeldy muszą nadal się łączyć, ale jednak....dałoby się jakoś tą fabułe jeszcze rozwinąć :)
Fabuła w Minish Cap wogóle właśnie mi się nie spodobała, jak już mówiłam-była na poziomie jakiegoś filmu Disneya(ale takiego dla 5-ciolatków, nie dla "dużych i małych" :wink: ). A co gra zaczęła, manga(zakończenie) dobiła -_-

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 24 kwietnia 08, 05:49

Ja muszę dodać, że to Nintendo ściągnęło pomysł zrobienia N64 - PSX wyszedł dwa lata wcześniej. Także w sprawie przyszłości... jest dobrze, gdyby była jednak jeszcze jedna Zelda... powiedzmy, o, coś w stylu Twilight Princess, ale w krainie Termina... czyli powrót
do Majory ^^.

Awatar użytkownika
Hipo
Goron
Goron

Postautor: Hipo » 24 kwietnia 08, 10:10

eviltwin1 pisze:Ja muszę dodać, że to Nintendo ściągnęło pomysł zrobienia N64 - PSX wyszedł dwa lata wcześniej.

NES i SNES wyszły na kilka lat przed PSX'em. Pozatym Sony współpracowywało z Nintendo nad zrobieniem napędu do ich konsoli, niepamiętam kto zerwał umowe ale Sony wykorzystało doświadczenie z tej współpracy i tak powstał PSX.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 kwietnia 08, 10:15

eviltwin1 pisze:Ja muszę dodać, że to Nintendo ściągnęło pomysł zrobienia N64 - PSX wyszedł dwa lata wcześniej.

Ekhm... Firmy Nintendo i Sony miały zamiar zrobić razem konsolę do gier video, potem rozwiązano tą współpracę i firmy wydały własne konsole. To, że Sony wydało swoją konsole szybciej nie znaczy, że Nintendo ściągnęło wydając ją później. Poza tym PSX był na płyty CD, a N64 na cartridże. A przed PSX był jeszcze NES i SNES więc kto ściągnął...?

PS: Hipo mnie ubiegł :P
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Konsole”