Postautor: Zero » 8 czerwca 08, 13:19
Miałem już odpalać Chrono Crossa, ale jako, że w tle miałem włączonego Winampa nie mogłem się zmusić, by go wyłączyć. To pomyślałem, że sobie połażę po Sieci chwilkę i odpaliłem Firefoxa bez konkretnego celu, spojrzałem na pasek zakładek myśląc, co by tu włączyć i wtedy zauważyłem zakładkę zatytułowaną "Zelda Central". "Ale ja tu dawno nie zaglądałem" - pomyślałem i kliknąłem w nią, by sprawdzić, czy strona jeszcze żyje. Z aktualizacjami strony jak zwykle fatalnie. "Ale może na forum coś się dzieje" - pomyślałem spoglądając w prawą ramkę zawierającą te jeszcze jako-tako żywe tematy z forum i kliknąłem w jeden z nich. Poczytałem trochę i pomyślałem, że skrobnę coś od siebie, skoro już zadałem sobie tyle trudu, żeby wejść na forum.
Ale chyba nie miałem pisać historii powstania tego posta, tylko coś o muzyce. Aj, tak, przepraszam, trochę się rozpisałem.
Do moich ulubionych gatunków muzycznych zalicza się przede wszystkim Rock, ale oprócz tego słucham też czasem Acid-Jazzu, muzyki instrumentalnej, J-Popu(tylko "J-"!), Punka i trochę "zwykłego" Jazzu. Za metalem nie przepadam(choć zdarzają się wyjątki nawet w takich odmianiach jak Death Metal)
Jeśli chodzi o zespoły i wykonawców...
Yasunori Mitsuda - japoński kompozytor pracujący niegdyś dla Squaresoft. Człowiek, który stworzył Soundtracki do takich gier jak Chrono Trigger, czy Chrono Cross. Jego utworów mogę słuchać całymi dniami i chyba nigdy mi się nie znudzą. W grach Square, muzyka p.Mitsudy buduje unikalny klimat. Czasem wzruszająca, czasem motywująca do walki, a czasem... po prostu tak piękna, że zatrzymasz się, olewając spoczywający na Twoich barkach los świata, by tylko jej posłuchać Bez niej nie wyobrażam sobie nawet tych gier... Dla mnie Yasunori Mitsuda pozostanie jednym z największych artystów XX i XXI wieku
Red Hot Chili Peppers - czy naprawdę muszę się tu rozpisywać? Chyba każdy zna RHCP, a jeśli nie, to najwyższy czas nadrobić zaległości. Krótko mówiąc: jeden z powodów, dla których zacząłem grać na basie.
The Beatles - klasyka rocka. Tego zespołu po prostu nie wypada nie znać. Ich utworów, mimo swojej częstej prostoty, słucha się bardzo przyjemnie. Takie utwory jak: Help!, I've Just Seen a Face, czy Ob-La-Di, Ob-La-Da napełniają człowieka tonami pozytywnej energii.
Tenacious D - po prostu połączenie wpadającej w ucho muzyki i tekstów, przy których można się udławić ze śmiechu
Jamiroiqai - brytyjski zespół grający połączenie Acid-Jazzu, Funku i Popu. Dla fanów muzyki elektronicznej pozycja obowiązkowa
Asian Kung-Fu Generation - większość z Was zna zapewne takie piosenki jak "Haruka Kanata" czy "Rewrite" kojarząc je jako openingi z Naruto i Fullmetal Alchemist, nie znając nawet ich wykonawcy. AKFG jest głównie znany dzięki openingom anime, do których często są wykorzystywane ich utwory, ale oprócz tego mają na swoim wiele piosenek, których nie miałem okazji usłyszeć w żadnym anime, a są IMO nawet lepsze od tych w/w, np. Kimi to iu Hana, Blue Train, czy Loop&Loop.
L'Arc~en~Ciel - najpopularniejszy zespół rockowy w Japonii. Mimo swojej sławy nie zasiadają na laurach, ani nie robią trzody(nagramy byle co - i tak się dobrze sprzeda, w końcu mamy miliony fanboyów, którzy kupią wszystko z napisem "L`Arc~en~Ciel" na okładce), tylko nadal ciężko pracują nagrywając nowe albumy -najnowszy album KISS nie tyle trzyma poziom, co nawet go podwyższa, a utwór "Daybreak's Bell" po prostu zwala z nóg.
Gackt - japoński wokalista śpiewający J-Pop-Rock. Często nazywany Królem Visual Kei, mimo, że na ogół nie trawię VK, to Gackta po prostu kocham. Przede wszystkim za takie utwory jak: Another World, Secret Garden, Vanilla, Black Stone.
Oczywiście na mojej winampowej playliście goszczą też inni wykonawcy, ale jakoś nie bardzo mam ochotę rozpisywać się na temat ich wszystkich(zresztą, komu by się chciało to czytać?) Do tych ulubionych moge też zaliczyć: Guns'N'Roses, The Darkness, FLOW, Arctic Monkeys, Kaiser Cheifs, The Offspring itp. itd.
Widzę, że trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że udało się Wam przez to przebrnąć i zechce się komuś skrobnąć posta, coby wyśmiać mój gust muzyczny.
Ostatnio zmieniony 11 marca 09, 20:35 przez
Zero, łącznie zmieniany 1 raz.
8=============D