Nowy Super Smash Bros

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 9 marca 14, 02:13

Obecne Nintendo jest zbyt skąpe żeby bawić się w takie przystawki, nawet konwertera HDMI do Wii nie wydali oficjalnie
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 9 marca 14, 09:30

Ale czy to nie dlatego, że Wii i tak nie generuje obrazu w HD?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 9 marca 14, 12:50

Nie generuje, ale poprawia ostrość. WiiU też nie podciąga gier z Wii do HD, szkoda..
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 9 marca 14, 17:38

Ostatnio kupiłem kabel komponentowy do Wii. Ostrość obrazu oraz barw jest niesamowita w porównaniu do starych chinchy/euro. Dzięki temu również widac wszystkie niedociągnięcia graficzne. Wii nie jest specjalnie mocną konsolą, ale tutaj bardziej chodziło o grywalność. Może to i lepiej, że jest jak jest.

Zresztą teraz dostaniesz Brawla w HD ;). I to z kilkoma nowymi postaciami...
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 9 kwietnia 14, 18:56

Nowe informacje o SSB4.

Super Smash Bros. Direct 4.8.2014
https://www.youtube.com/watch?v=7xUWnQu2Grs

Wersja na 3DS'a wyjdzie latem, a na Wii U pod koniec 2014. Nintendo dba o line-up Wii U nie ma co. :neutral:
Nie mam jeszcze nawet tej konsoli i jeszcze długo mieć nie będę. Nowa Zelda U pewnie pod koniec 2016 kiedy Wii-U będzie już ledwo zipać, w sumie już jest żywym trupem...
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 9 kwietnia 14, 21:19

Fajnie, że zagramy już latem ;). Jednakże posiadacze WiiU dostali cios w twarz i nie zazdroszczę im. Czy teraz w ogóle jakiekolwiek gry wychodza na WiiU?

Szkoda mi troche posiadaczy tej konsolki, bo gra jednak nabiera barw i zaczyna wyglądać lepiej. Nie chce mi się wierzyć, że nowy smash nie będzie gotowy już latem. Nintendo specjalnie opóźnia premiery :(.

Zastanawiam się czy Zero Suit Samus i Sheik będą tylko "alternatywami" jak w brawlu, czy jednak jako zupełnie oddzielne postaci. I czy mi się wydaje czy ze strony w końcu wyleciał jiglypuff :D?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 kwietnia 14, 23:18

Mają być oddzielenie.. Wolałbym żeby Zelda mogła zmieniać się w Sheika w każdej chwili, rozdzielanie nie ma zbytnio sensu i obniża zakres postaci.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 13 kwietnia 14, 10:39

Mi na szczęście jakoś niespecjalnie to przeszkadza. Zawsze chciałem zagrać tylko Zero Suit Samus :D. Teoretycznie premiera niedługo, zastanawiam się, czy dadzą jakieś nowe postaci jeszcze. Póki co wszystkich zawodników jest tylko 29 :neutral: .
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 19 kwietnia 14, 00:34

Zalew screenów:
https://m.flickr.com/#/photos/25792657@ ... 096275264/

Wersja SSB4 na WiiU ma mało gier, z których mogła by pozyskać areny, figurki i muzykę do nowego Smasha.

Jak oni chcą to pogodzić z wersją na 3DS, która będzie utrzymana w duchu gier przenośnych? Jak wiadomo biblioteka gier nintendo na handhelda jest znacznie bogatsza.

Dla przykładu SSB4 na WiiU ma tylko Skyward Sworda, a SSB4 na 3DS'a ma aż 4 Zeldy do dyspozycji.

W ostateczności mogą walnąć plansze z TP lub WW, ale to będzie już powtórka z rozgrywki...
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 19 kwietnia 14, 15:57

MasterLink pisze:W ostateczności mogą walnąć plansze z TP lub WW, ale to będzie już powtórka z rozgrywki...

Zdziwię się jeśli nie skorzystają z Wind Wakera ;). Po coś go ostatnio odświeżali.

MasterLink pisze:Jak oni chcą to pogodzić z wersją na 3DS, która będzie utrzymana w duchu gier przenośnych? Jak wiadomo biblioteka gier nintendo na handhelda jest znacznie bogatsza.

Ze względu na różne areny obie wersje miały "niewspółpracować" ze sobą.

Niedługo E3, może Nintendo w końcu czymś dokopie na WiiU, wszyscy czekają na nowe exy. Metroid plax.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 kwietnia 14, 17:31

Na ich miejscu skorzystałbym z okazji i dodał Ganondorfa z WW, który będzie mieć własną listę ataków najlepiej "katanami".

Najnowszy artykulik do kolekcji.
Feminiści spinają dupe o nowy wygląd Samus: http://dispatches.cheatcc.com/855
Podejrzewałem, że prędzej czy później tego typu artykuł może się pojawić. A tak się czułem jak go czytałem:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 25 kwietnia 14, 20:44

borze widzisz i nie grzmish

MasterLink pisze:Na ich miejscu skorzystałbym z okazji i dodał Ganondorfa z WW, który będzie mieć własną listę ataków najlepiej "katanami".

Jak nie pijesz, całkiem dobrze gadasz. Wczoraj wracając z uczelni właśnie się zastanawiałem czy zmodyfikują jakoś Ganondorfa ;p. Imho do tej pory to jedna z najsłabszych postaci.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 27 kwietnia 14, 19:04

MasterLink pisze:Feminiści spinają dupe o nowy wygląd Samus: http://dispatches.cheatcc.com/855

Ach te... ekhm... "lewactwo" xD. Mi się nowa Samus podoba i nie czuję się seksistą :roll:
Przyznam szczerze, że jeszcze nie miałem okazji zagrać w Brawl a tu nowy Smash nadchodzi. Pewnie w pierwszej kolejności zainteresuję się wersją na 3DSa tylko muszę w końcu dorwać tego 3DSXL...

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 sierpnia 14, 22:17

Ghirahim będzie jako Assist Trophy... następna postać po Waluigim, która mogła być grywalna, a została zmarnowana.
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 22 sierpnia 14, 08:53

MasterLink pisze:
Obrazek
Hej co oni zrobili Linkowi z WW? :( Czemu on tańczy? :shock:
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Wróć do „Super Smash Bros. (3DS/Wii U)”