Temat pewno większości znany, ale trzeba coś zrobić, by to forum troche się ruszyło... :mrgreen:
Od służszeo czasu na moje konto pocztowe przychodzą "niechciane wiedomości" . Nie wiadomo, kto je wysyła, gdyż nadawca jest na ogół oznaczony jakimś imieniem i nazwiskiem (np. Loni Myers), a gdy próbuje odpisać przychodzi mi wiadomość "Delivery reports about your email [FAILED(1)]", czyli że dany adres email nie istnieje ( ). Poczte mam w onecie i od lipca nazbierało mi się ponad 1500 wiadomości takiego spamu :mrgreen: . Dodatkowo przy każdym takim liście jest jakiś załącznik, którego nigdy nie otwieram. Wiem, że do kont w Interii taki spam nie dochodzi. Czy u was dzieją się podobne rzeczy?
Spam na poczcie
Moderator: Moderatorzy
Ja powiem jedno: o2.pl - i wszystko jasne Mi nie dochodzi żaden spam, ewentualnie raz na kwartał jakaś reklamówka sponsorowana przez serwis, ale da sie przezyć. Jedyny minus to to że jest mała pojmność na wiadomości. Można też polecić wp.pl, tam ma poczte moje rodzeństwo i też im spam nie dochodiz. Co najwyżej pare reklamówek więcej niż na o2, ale przy pojemności 1 GB (!) to nie jest zbytnio szkodliwe. Prawda jest jednak taka, że jeżeli twój adres w jakikolwiek sposób dostanie się w ręce spamerów - to takich wielkich spamerskich korporacji a nie pojedynczych użytkowników - to adres jest spalony i od tej pory będziesz miał dziesiątki, a nawet setki wiadomości dziennie.
nie, prawda to jest taka, że onet jast przeklęty, tzn. bardzo podatny na SPAM. Wiem co mówie, sam mam na nim konto...
I są dwa (może i jest więcej, ale ich nie znam...) sposoby, żeby spam nie dochodził:
Pozdro,
Mr.M
I są dwa (może i jest więcej, ale ich nie znam...) sposoby, żeby spam nie dochodził:
- Zmiana konta - no cóż, bolesne, lecz skuteczne...
- Instalacja Mozzili Thunderbird - niewiem czy dziala na 100%, dopiero wczoraj zainstalowałem, ale wiem, że pomaga (przedtem na o2.pl dostawałem spamy, ale teraz dochadza tylko te "portalowe reklamówki" ;]
Pozdro,
Mr.M
- kat_robert
- Goron
- kat_robert
- Goron
z niczego nie korzystam, wchodzę na onet, potem klikam na pocztę i już
przychodzą mi tylko nowości z allegro i innych stron na których się zgodziłem by mi takie coś przysyłali (np ultima, gamespot) i bardzo rzadko reklamy z kategorii które zaznaczyłem jak zakładałem konto (muzyka i gry)
jedyne co mnie lekko(i to bardozo lekko, prawie wcale) wkurza to to, że kosz się sam nieopróżnia mimo, że jest tak napisane
przychodzą mi tylko nowości z allegro i innych stron na których się zgodziłem by mi takie coś przysyłali (np ultima, gamespot) i bardzo rzadko reklamy z kategorii które zaznaczyłem jak zakładałem konto (muzyka i gry)
jedyne co mnie lekko(i to bardozo lekko, prawie wcale) wkurza to to, że kosz się sam nieopróżnia mimo, że jest tak napisane
ogni homo me guarda come fosse una testa de cazi
...i niekoniecznie sie myl?...
...i niekoniecznie sie myl?...
Aaaj tam, u mnie to samo. Jak przychodzi mi spam na jedno z kont (z którego już i tak nie korzystam) który był na wp to przychodził mi czasami spam ale niesamowicie rzadko, ale i tak powinno się to usuwać po 30 dniach a to dalej leży!!! Krótko mówiąc nie liczcie naprawdę na te zabezpieczenia spamowe i wirusowe na poczcie. Tak samo mój kolega dostaje dość dużo spamu i założył antySPAM ale i to g***o pomaga!!! Nic nie usuwa a SPAM nadal do niego przychodzi!!!!!
Dziś znalazłem coś takiego:
http://net-ip.info/?typ=sprawdz_email
Sprawdziłem jeden email i wyszło, że wysłano go gdzieś z afryki :mrgreen:
http://net-ip.info/?typ=sprawdz_email
Sprawdziłem jeden email i wyszło, że wysłano go gdzieś z afryki :mrgreen: