Wasze opinie...

Moderator: Moderatorzy

Co s?dzisz o The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

To będzie HIT!
24
44%
Zapowiada się ciekawie
20
37%
Poczekam na więcej informacji...
6
11%
Nie przekonuje mnie jako?
2
4%
Będę j? omijał z daleka!
2
4%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 10 marca 07, 22:05

Tak szczerze to na to licze (może po części jestem samolubny, no ale :twisted: ), gdyż wcześniej i tak nie dostanę ds'a a w czerwcu gra będzie dopracowana w 100% ;)
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 10 marca 07, 23:49

a kto powiedzial ze ja bede kupowal odrazu(tez jetsem troche samolubny :twisted: ).

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 13 marca 07, 07:11

marzec minął i premierka się w sklepach przesunęła na 1 czerwca, jednak serwisy ciągle mają napisane że dopiero 4Q 2007....nie podoba mi się to :( ja chce w czerwcu bo wtedy jest sezon ogórkowy. Ostatnio pokazali z GDC właśnie tryb Multi który mi się bardzo podoba :) jedyny minus to to że te multi nie będzie miało możlwośći grania z ludźmi z całęgo świata tylko z okolicy, niestety w okolicy to mam tylko jednego kumpla który teraz na studiach siedzi, więc małą bryndza.....ale i tak się nie moge doczekać, licze że pływanie parowcem sprawi mi tak samo ogromną przyjemnośc jak pływanie żaglówką w WW :twisted: (wciąż mnie to kręci).

P.S. W razie czego ja mówie o premierze w USA a nie w Europie bo w Europie wyjdzie jeszcze później :P więc wole sprowadzać wersje US.
P.S. I mój pre order na Zelde musiał zostać przełożony :( niespodobało mi się to.....ale i tak teraz siedze przy Lost in Blue XD i nadchodzi mi MP:H więc mana narazie w co grać :)
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 13 marca 07, 09:28

a na stronie nintendo niema nawet podanej daty PH,skad masz te dane o premierze?
z jakiego sklepu?

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 13 marca 07, 15:09

A gdzie można złożyć preorderka na PH ? ;)
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 13 marca 07, 16:32

ja nigdzie nie widzialem.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 17 marca 07, 13:49

Co do Zeldy PH to nie bardzo do mnie przemawia. Owszem, graficznie prezentuje się świetnie (czuć klimat Wind Wakera), ale jednak wolałbym widok zza pleców tak jak na stacjonarkach. Poza tym operowanie stylusem w grze może być bardzo niewygodne. Wszystko się okaże jak już gra zostanie wydana, ale mam nadzieję, że powstanie druga część z serii, tym razem z widokiem zza pleców 6.^

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 17 marca 07, 13:52

Ja właśnie wolę widok z góry i , poprawcie mnie, jeśli się mylę, czy tak nie łatwiej grać stylusem? Właśnie na kieszonsolkach lepiej się, przynajmniej dla mnie, gra "z góry" ;)
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 17 marca 07, 14:03

czy tak nie łatwiej grać stylusem?

Zależy. Nie wyobrażam sobie, aby stylusem poruszać się, atakować i używać przedmioty jednocześnie. Jest to nie tylko niewygodne, ale również nieprecyzyjne. Poza tym warto zwrócić uwagę, że ręka może nieco zasłaniać ekran, a w grach zręcznościowych potrafi być to bardzo bolesne ;)

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 17 marca 07, 14:20

Problemem może być właśnie to wykorzystanie Stylusa. Niewątpliwe jest to, że widok z góry est idealnym rozwiązaniem jeśli chcemy wykorzystać w grze w jak największym stopniu możliwości ekranu dotykowego, ale ci, co grali w Animal Crossing pewnie zgodzą się ze mną, że mała garstka ludzi poruszała się w tej grze za pomocą Stylusa. Ja oobiście próbowałem i klawiszy i Stylusa, ale po jakimś miesiącu grania za pomocą "dotyku" wróciłem do poczciwego krzyżaka. Na początku miałem mieszane uczucia co do samego rozwiązania chodzenia w PH, ale aktualnie się do niego przekonałem i spokojnie czekam na ten tytuł bo w sumie chodzenie (podkreślam-samo chodzenie) za pomocą Stylusa w AC nie było wcale złe. Mam nadzieję, że nie dadzą graczowi wyboru rodzaju sterowania w PH bo wolę grać tak jak mi każą, co nie oznacza wcale niewygody, niż mieć dylemat, który schemat wybrać.
Mam nadzieję, że dosyć jasno to wszystko napisałem i nie pokręciłem :P .

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 marca 07, 17:42

Dla mnie to bez różnicy jaki jest widok, czy z góry czy z dołu. A chodzenie rysikiem to jednak nie zbyt wygodna metoda... Raymana tak przechodziłem, ale dopiero wtedy gdy wszystko pozdobywałem, bo inaczej bym nie dał rady.
Obrazek

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 17 marca 07, 18:33

ale jak to ma wygladac dokladnie? bo nie wizd ejakos zebym krzyzakiem chodzil a tu nagle musze stylusem narysowac kierunek lotu bumeranga(wtedy nie móglbym nasiskac klawiszy).

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 17 marca 07, 19:01

To co ty Squall trzymasz Stylus w dwóch rękach :| ?

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 17 marca 07, 19:05

W Phantom Hourglass nie chodzisz krzyżakiem- robisz to za pomocą stylusa, tak jak atakowanie czy używanie itemów. Właśnie o to chodzi- za dużo robi się za pomocą ekranu dotykowego, a klawisze są niewykorzystane, a nawet jeśli to trudno operować stylusem i przyciskami na zmianę.

Wyobraźmy sobie, że chcemy wyminąć jakiegoś wroga (gdyż np. mamy pół serduszka życia). Z normalnym sterowaniem z pewnością by się to udało, ale mało precyzyjny touch screen może źle zinterpretować śmignięcie stylusem tuż obok wroga i zamiast szybko się prześlizgnąć, zaatakujemy go >.>

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 17 marca 07, 21:06

boshe.......... :shock: ja msylalem ze w PH normalne bedzie sterowanie a Touch scren to tylko w: plywaniu,zuczaniu bumerangiem,zaznaczaniu map itp.

Wróć do „Legend of Zelda: Phantom Hourglass”