Czyli 100 najlepszych gier wg. IGN
na rok 2005: http://top100.ign.com/2005/091-100.html
na rok 2006: http://top100.ign.com/2006/091-100.html
Top 100 Games
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Top 100 Games
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Świetnie że OoT jest na pierwszym miejscu (sam uważam tę część za genialnie złożoną), ale reszta pozycji daje mi coś do myślenia. Nie za bardzo chce mi się wieżyć że Advance Wars przebiło serię Golden Sun, a Zelda: Link's Awakening kilka wersji Caslevanii. Co do pierwszej dziesiątki bym się zgodził, ale reszta jest kwestią gustu gracza.
Amadis - mamy tyle samo postów
Amadis - mamy tyle samo postów
"Żegnany gwizdami i ?miechem szyderców powracam w glorii i chwale ..."
FF3 jest wyżej ocenione niż FF7 czy FFX
Final Fantasy III w USA to nic innego jak część szósta serii, a cyferkę w nazwie zawdzięcza temu, iż była to dopiero trzecie Final Fantasy wydane na tym kontynencie (po Final Fantasy z NESa i Final Fantasy IV ze SNESa, które w USA wyszło jako FF II).
Moim zdaniem fabuła FF VI bije o głowę tą z siódemki. Poza tym FF VII czerpał garściami od swojego poprzednika i wyszła niezbyt udana alternatywa niektórych aspektów.
Ja osobiście w owej liście pozamieniałbym wiele tytułów miejscami, a niektóre wywalił i wrzucił nowe ^^
frioniel pisze:Final Fantasy III w USA to nic innego jak część szósta serii, a cyferkę w nazwie zawdzięcza temu, iż była to dopiero trzecie Final Fantasy wydane na tym kontynencie (po Final Fantasy z NESa i Final Fantasy IV ze SNESa, które w USA wyszło jako FF II).
Masz racje nie zwróciłem uwagi na te "USA" więc myślałem, że to trzecia część wg. numerologii Japońskiej, a nie amerykańskiej
frioniel pisze:Moim zdaniem fabuła FF VI bije o głowę tą z siódemki. Poza tym FF VII czerpał garściami od swojego poprzednika i wyszła niezbyt udana alternatywa niektórych aspektów.
Nie grałem za dużo w FF7, a w FFX wcale, ale z tego co grałem i z tego co słyszałem/czytałem to myśle że jest dużo lepsze, ale to kwestia gustu
"alternatywa niektórych aspektów " fajnie brzmi
P.S.eviltwin1, Sorry nie zwróciłem uwagi postaram się zapamiętać Minish CAP
Następnym razem używaj cytowania (tag [quote]) . /Kaczor