Nintendo Wii na GBA SP

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Nintendo Wii na GBA SP

Postautor: PiotrW » 7 maja 07, 14:21

Przypadkowo trafiłem na ciekawy filmik, dzięki specjalnemu urządzeniu (od IBMa jeżeli dobrze zrozumiałem) możemy podłączyć Nintendo Wii do GBA SP, który to będzie robił wtedy za telewizor :) trzeba przyznać, że fajny patent :D np. na długą podróż ;) :17

FILMIK 1

FILMIK 2 (udowodnienie autentyczności pierwszego filmiku)
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 7 maja 07, 14:40

Fajny paten, gdzies na forum bylo to samo z ds litem ;]
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
Trooper
Kokiri
Kokiri

Postautor: Trooper » 7 maja 07, 17:59

...Wow to jest świetne :D i na GBA..

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 25 czerwca 07, 10:03

Wypas i to urządzonko nie aż tak drogie (ciekawe czy ma wejscie HDMI - śmieje :P) :D
i tak jak gość powiedział fajne na podróż, ale GBA SP ma troche mały wyświetlacz PSP już by było chyba lepsze choć niestety nie wejdzie w to urządzonko ale chyba software też by się gryzł bo chyba wiadomo dlaczego :lol:

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 26 czerwca 07, 00:39

Fajne na podróż? Przecież i tak Wii trzeba by zabrać ze sobą nie mówiąc już o źródle zasilania. Co do "odpalenia" Wii na PSP to nie widzę żadnych przeszkód bo tutaj w grę wchodzi tylko wykorzystanie wyświetlacza i obojętnie jest czy jest to 60 calowy monitor, czy nawet wyświetlacz kalkulatora.

Jakby ktoś się uparł to sygnał z wyjścia video można przedstawić za pomocą czegokolwiek posiadając odpowiedni sprzęt. Mówiąc cokolwiek mam to dosłownie na myśli czyli może to być nawet banan. Nie mówię tu oczywiście o pokazaniu obrazu jako bodźca świetlnego bo sygnał jako taki możemy przesłać i odebrać, ale czy człowiek będzie potrafił go zinterpretować to już odrębna sprawa tak samo jak wydajność. Mówię tu całkiem abstrakcyjnie, ale jest to możliwe.

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 29 lipca 07, 19:49

Źródło zasilania ? Proszę bardzo: zapalniczka :D
hmm patrząc na co robią na discovery we wszelakich testach to kto wie może kiedyś wypróbują coś takiego: "sygnał tv przesłany poprzez banana" :P
Mi chodziło o końcówki Wii~PSP, no i soft w handheldzie mógłby to odrzucić od razu chociaż homebrew się prężnie rozwija w PSP więc kto wie hehe
SprawdĽ mnie na:
http://szmajdzik.deviantart.com/
Zdjęcia, felietony, artykuły :)

Wróć do „Konsole”