Przypadkowo trafiłem na ciekawy filmik, dzięki specjalnemu urządzeniu (od IBMa jeżeli dobrze zrozumiałem) możemy podłączyć Nintendo Wii do GBA SP, który to będzie robił wtedy za telewizor trzeba przyznać, że fajny patent np. na długą podróż
FILMIK 1
FILMIK 2 (udowodnienie autentyczności pierwszego filmiku)
Nintendo Wii na GBA SP
Moderator: Moderatorzy
- PiotrW
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nintendo Wii na GBA SP
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
- Kaczor
- Szlachetny Hylianin
- Kontaktowanie:
Fajne na podróż? Przecież i tak Wii trzeba by zabrać ze sobą nie mówiąc już o źródle zasilania. Co do "odpalenia" Wii na PSP to nie widzę żadnych przeszkód bo tutaj w grę wchodzi tylko wykorzystanie wyświetlacza i obojętnie jest czy jest to 60 calowy monitor, czy nawet wyświetlacz kalkulatora.
Jakby ktoś się uparł to sygnał z wyjścia video można przedstawić za pomocą czegokolwiek posiadając odpowiedni sprzęt. Mówiąc cokolwiek mam to dosłownie na myśli czyli może to być nawet banan. Nie mówię tu oczywiście o pokazaniu obrazu jako bodźca świetlnego bo sygnał jako taki możemy przesłać i odebrać, ale czy człowiek będzie potrafił go zinterpretować to już odrębna sprawa tak samo jak wydajność. Mówię tu całkiem abstrakcyjnie, ale jest to możliwe.
Jakby ktoś się uparł to sygnał z wyjścia video można przedstawić za pomocą czegokolwiek posiadając odpowiedni sprzęt. Mówiąc cokolwiek mam to dosłownie na myśli czyli może to być nawet banan. Nie mówię tu oczywiście o pokazaniu obrazu jako bodźca świetlnego bo sygnał jako taki możemy przesłać i odebrać, ale czy człowiek będzie potrafił go zinterpretować to już odrębna sprawa tak samo jak wydajność. Mówię tu całkiem abstrakcyjnie, ale jest to możliwe.
Źródło zasilania ? Proszę bardzo: zapalniczka
hmm patrząc na co robią na discovery we wszelakich testach to kto wie może kiedyś wypróbują coś takiego: "sygnał tv przesłany poprzez banana"
Mi chodziło o końcówki Wii~PSP, no i soft w handheldzie mógłby to odrzucić od razu chociaż homebrew się prężnie rozwija w PSP więc kto wie hehe
hmm patrząc na co robią na discovery we wszelakich testach to kto wie może kiedyś wypróbują coś takiego: "sygnał tv przesłany poprzez banana"
Mi chodziło o końcówki Wii~PSP, no i soft w handheldzie mógłby to odrzucić od razu chociaż homebrew się prężnie rozwija w PSP więc kto wie hehe