Ostatnio obejrzany film?

Oglądałeś jakiś dobry film? Podziel się z nami wrażeniami.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 22 czerwca 07, 16:54

mnich 88, oglądałem ten film. Nie warty poświęconego nań czasu.. :P.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 22 czerwca 07, 19:07

kolejny temat do ....
to było dawno. Saw 3 .taki młody a już klasyk . szkoda że za bardzo tylko dla pewnych kręgów... ale jednak
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 28 czerwca 07, 22:14

300 Oglądałem dawniej,ale film rewelacyjny akcja jest wręczna na najwyższym poziomie,Troja sie "chowa".Kapitalny film,świetnie sie oglądało na dvd,przy genielanych efektach dzwiekowych,w kinie chybabym padł z zachwytu 10 jak nic.
Ostatnio widziałem Borat i Deja vu.
Pierwszy to cos pokroju realnej komedii,ma fajne elementy,ale poza tym jest tez dużo głupich scen,które mogły byc spokojnie wycięte.Początek,przedstawienie wioski przez Borata i upijanie sie w autokarze z bodajże studentami to świetne kawałki,ale jest są tez takie kawałki które na twarzy wywołują z niesmaczenie.Ogólnie film oceniam na 7/10
Deja vu też fajny film,troche pokręcony,ale ogólnie na poziomie Denzel Washington dobrze zagrał,choc dla mnie zbyt przegadany(raczej jestem milosnikiem akcji),podobnie 7/10
Powoli zbiertam sie na piratów częsc trzecia i shrek trzeci
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 28 czerwca 07, 22:23

Gangsta pisze:Powoli zbiertam sie na piratów częsc trzecia

Byłem na tym w kinie dzisiaj..

No cóż, moim zdaniem poprzednie wersje były lepsze. Na tej się po prostu nudziłem.. -."

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 30 czerwca 07, 10:52

Shrek Trzeci wczoraj - w premierę Polską :D Świetny film, bardzo zaskoczył, nie spodziewałem się już, że któraś częśc może dorównać jedynce :) Polecam naprawde :D
SprawdĽ mnie na:
http://szmajdzik.deviantart.com/
Zdjęcia, felietony, artykuły :)

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 30 czerwca 07, 15:39

Co bardziej polecacie Shrek 3 czy piraci z karaibów 3??
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 30 czerwca 07, 17:44

heh rozumiem że pytanie do mnie m.in. bo ostatnio oglądałem te filmy w kinie :P
Filmy obydwa do oglądnięcie i to KONIECZNIE zwłaszcza jeśli oglądałeś pozostałe części tych trylogii :) Cięzko coś bardziej polecić bo to 2 całkiem różne filmy.
SprawdĽ mnie na:
http://szmajdzik.deviantart.com/
Zdjęcia, felietony, artykuły :)

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 15 sierpnia 07, 21:12

Ja oglądałęm ostatnio droga bez powrotu super film albo wszystkie czesci oszukac przeznaczenie amityfille czy cos takiego 8 mile film z moim idolem :P duzo znam fajnych filmów

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 19 grudnia 09, 12:31

Pootie Tang - bardzo zwariowana komedia i o dziwo nie głupia. Naprawde można się zdrowo pośmiać. Bo i jest z czego.

Starsza pani musi zniknąć - pomysł na film bardzo dobry, ale gorzej z wykonaniem. Film został dziwnie jak dla mnie zmontowany, czasem niewiadomo o co chodzi. Muzyka za to jest dosyć ciekawa. Ogólnie troszke się zawiodłem, przez owy montaż właśnie.

Batman: początek - nie jestem krytykiem filmowym więc nie wiem jak on wypada na tle filmów akcji, ale wiem na pewno, że jest to najlepszy film z Batmanem. Bardzo dobra fabuła, świetna akcja, efekty, muzyka, gra aktorska... Mniodzio.

Mroczny Rycerz - Kontynuacja powyższego filmu wg mnie niestety nie jest aż taka dobra. Joker został zagrany świetnie, tu trzeba przyznać, jednak sam Batman jest jakiś gorszy. Fabularnie też czuję pewien niedosyt. No i znowu dziwny montaż - czasem nie mogłem ogarnąć co się dzieje na ekranie. Muzyka przypomina mi tą z Transformerów 0o. Ogółem Początek podobał mi się o wiele bardziej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 19 grudnia 09, 13:49

A ja:
Starsz pani musi zniknąć (strasznie dziwne tłumaczenie , bo "Duplex" oznacza bardziej dom bliźniaczy niż TO)

Paprika(To bardziej Anime niż film ale trudno)

Mikołajek-Całkiem fajny humor , tylko że się pod koniec nie za bardzo zgadzało z książką.

Chyba tyle. A w bliskiej przyszłości mam zamiar obejrzeć Transformers:Zemsta Upadłych (czyli Transformers 2)

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 19 grudnia 09, 20:15

toon link pisze:(strasznie dziwne tłumaczenie , bo "Duplex" oznacza bardziej dom bliźniaczy niż TO)

Wiem wiem, że niektóre tytuły nie są trafione :P. Ale w tym przypadku był akurat dobrze dobrany. Tytułów nie trzeba tłumaczyć dosłownie, ale tak, by oddawały 'sens' utworu.

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 20 grudnia 09, 10:05

No dokładnie. Do tych filmów dochodzi jeszcze "opowieści z narni" . W sobotę na jedynce leciało to się obejrzało :lol:

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 23 grudnia 09, 08:12

Gamer...Taa to były emocje...Film naprawde fajny bo wykonanie dobrze wykonane(double!) i co najważniejsze jest oryginalny! Oczywiście znowu na jakiś krwawy musiałem trafić(tak jak to było z Watchmanem) więc nie polecam młodym osobom.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 23 grudnia 09, 08:20

No to co , nie wiesz od ilu lat są filmy w kinie?! To że film krwawy to nic dla ciebie (bo oglądasz pewnie jeszcze bardziej krwawe anime) a raczej dla rodziców że mój synek nie powinien tego oglądać!! Też chciałem iść na ten film...

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 23 grudnia 09, 16:06

Nie, nie oglądam krwawych anime...No może troszkę ale nie napewno bardziej od Gamera. A od ilu lat filmy są w kinie hm? 3,12,16. Po prostu po obejrzeniu trailera poszliśmy z tatą i tyle.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Wróć do „Kinomaniak”