Naruto

Lubisz mangę? Zapraszamy ;)

Moderator: Moderatorzy

Lubisz Naruto

Lubię
28
68%
Obojętne
6
15%
Nie
7
17%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 12 lipca 07, 17:20

amadis pisze:No to przyznać się!

Kto ogląda Naruto na JETIXIE?

Hahha xD.

A ja ^^
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Malonka
Zora
Zora

Postautor: Malonka » 12 lipca 07, 17:28

Ja też oglądam na Jetix.
Bo to moje ulubione anime !

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 12 lipca 07, 18:06

To na Jetix jest do niczego... Wszystku bzdurnie ocenzurowane (nawet ten głupi "pocałunek" Sasuke i Naruto wycięli... ), w anime sa może przekleństwa, ale są tam, gdzie być powinny , a to ocenzurowane jest do niczego... Nie wiem, jak to mogłem oglądać... No, i o tym idiotycznym i debilnym "kumalski" to już nawet nie wspomnę... >.<

tak to Naruto lubię :)
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 12 lipca 07, 18:34

Ja Naruto nawet trochę lubię, ale jest straszne nudne... Anime jest nieco ciekawsze od mangi, ale w Polsce zepsuli to dubbingiem. O cenzurze niewiele powiem, ponieważ nie oglądałem tego aż tak dużo. Również z tym kumalski. W mandze nazywało się to "teges ten teges" czy jakoś tak. Naruto jest całkiem dobre, ale nasi rodacy potrafią wszystko zepsuć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 12 lipca 07, 18:37

A ja ^^

Malonka pisze:Ja też oglądam na Jetix.

Pozostawmy to bez komentarza. Nie ma to jak wycinanie prawie każdej sceny z krwią. Raz rotfla walnąłem jak 2odcinki zmieścili w 25minut! XD

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 12 lipca 07, 18:40

To takie coś jest możliwe... :shock: :?: Ja nie mogę, chyba od końca DB zaczęli traktować poważnie te cenzurowanie. Szkoda słów.
Obrazek

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 12 lipca 07, 18:45

Coz, mimo ze bardzo lubie ninje (i zeby nie bylo, to piratow tez! xO) to za Naruto nie przepadam. Ogladam na RTL 2 i czasami na Jetix (haha! XD). Raz na Youtube widzialam kawalek ktoregos odcinka po Rosyjsku... To dopiero bylo skopane (moja kolezanka ma nawet Jetix po Rosyjsku.. ciekawe czy oglada XD) o___o'
Zdecydowanie za duzo fillerow (jestem pewna, ze jakby sie postarali, to by sie zmiescili w 50-100 odcinkach. Na Jetix bylo 26, w tym wiekszosc to byla walka z Zabuza i Haku. No dobra, ale ile mozna z nimi walczyc?! Jeszcze, zamiast dobrej akcji, caly czas gadanie i gadanie... <__<')
Jedyny dobry polski dubbing jaki byl w anime, to chyba tylko w Pokemonach XD

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 12 lipca 07, 18:48

amadis pisze:
A ja ^^

Pozostawmy to bez komentarza. Nie ma to jak wycinanie prawie każdej sceny z krwią.

A czy wszystkie anime dla ciebie muszą być z krwią..
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 12 lipca 07, 18:51

SebastianL92 pisze:To takie coś jest możliwe... :shock: :?:

Saint Seya ( Rycerze Zoiaku ) miało w Polsce jakieś 5-6 odcinków mniej, nie pamiętam dokładnie ile.
Wondercrow pisze:za Naruto nie przepadam.

Każdy ma inny gust ;).
Wondercrow pisze:Zdecydowanie za duzo fillerow

Lepiej to niż czekanie 2-3tygodnie na epizod, czyż nie?
Wondercrow pisze:w tym wiekszosc to byla walka z Zabuza i Haku. No dobra, ale ile mozna z nimi walczyc?! Jeszcze, zamiast dobrej akcji, caly czas gadanie i gadanie... <__<')

Na tym polega Naruto, to nie jest nawalanka jak DB ;p.

[ Dodano: Czw 12 Lip, 2007 ]
Kruppol pisze:A czy wszystkie anime dla ciebie muszą być z krwią..

Wtedy są bardziej realistyczne. Jak można obrywać tak bez rozlewu krwi, hm? Kiedyś sam do tego wniosku dojdziesz :D.

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 12 lipca 07, 19:00

w tym wiekszosc to byla walka z Zabuza i Haku. No dobra, ale ile mozna z nimi walczyc?! Jeszcze, zamiast dobrej akcji, caly czas gadanie i gadanie... <__<')

Na tym polega Naruto, to nie jest nawalanka jak DB ;p.

Dobra, moze nie taka nawalanka, ale denerwuje mnie jak nikt sie nie rusza, mgla zaslania im wszystko, a oni se jeszcze gadaja. Moze niech jeszcze razem na karaoke pojda? XD

Zdecydowanie za duzo fillerow

Lepiej to niż czekanie 2-3tygodnie na epizod, czyż nie?

Z tym sie zgadzam. Ale czasami lepiej poczekac niz dostac takiego fillera. Tak przynajmniej mnie sie wydaje.

A czy wszystkie anime dla ciebie muszą być z krwią..

Wtedy są bardziej realistyczne. Jak można obrywać tak bez rozlewu krwi, hm? Kiedyś sam do tego wniosku dojdziesz :D .

I tu tez sie zgadzam xO Dziwnie jest patrzec, jak np. jedna postac umiera bo dostala tam powiedzmy mieczem lub zostala postrzelona a krwi zero o__O'
(Amerykanie cenzuruja nawet najmniejsza kropelke krwi, ale jak krew jest w ich bajkach, to zostawiaja. Czy to nie dziwne? XD)

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 12 lipca 07, 19:03

Wondercrow pisze:(Amerykanie cenzuruja nawet najmniejsza kropelke krwi, ale jak krew jest w ich bajkach, to zostawiaja. Czy to nie dziwne? XD)

Bo japońskie jest ble :p

Z tym sie zgadzam. Ale czasami lepiej poczekac niz dostac takiego fillera. Tak przynajmniej mnie sie wydaje.

Niektóre fillery mi się podobały :p

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 12 lipca 07, 19:45

Nie lubie tego Naruto co leci w Jetixie bo jest z cenzurą i dotego gorsze o wiele od Mangi. Wolę to japońskie.

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 20 lipca 07, 09:36

amadis pisze:
A ja ^^

Nie ma to jak wycinanie prawie każdej sceny z krwią.

Wcale nie Na przykład Haku,Zabuza VS Sasuke,Naruto,Kakashi Co walczyli na moście tam sie krew nie lała?? W wielu odcinkach się leje tam krwi
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 20 lipca 07, 10:31

Ja Naruto lubię....Ale nie jak kiedyś. Miałam wtedy świra na punkcie tej serii, kupowałam tomiki i różne gadżeciki. Teraz jednak nie kupuję już mangi, zamierzam tylko dokupić brakujące tomy żeby mieć wszystkie do 14. Szkoda mi kasy na tą serię-owszem, miła, czasem potrafi wzruszyć, często rozśmieszyć, ale nic wybitnego to nie jest...Nie mówiąc już o ilości tomów. Nie ma sensu zbierać takich tasiemców według mnie. 20 tomów, nawet 30, ale nie więcej....Choć to i tak gruba przesada, bo wole mangi do 20 tomów. A najbardziej lubię te do 10.
Wolę skupić się na bardziej wartościowych tytułach niż na 300 tomach Naruto. Chociaż lubię czasem odświeżyć sobie swoje tomiki :D
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 20 lipca 07, 14:00

A propo mangi... Jak czytałem te walki z Gaarą (w takim lesie) albo walkę Lee z Gaarą, to myślałem, że mnie krew zaleje. Walka jak walka, ale ile tej walki, 3/4 tomu to były jakeiś wspomnienia, jak nie jednego to drugiego. Takie coś mnie wkurza.
Obrazek

Wróć do „Manga & Anime”