Kiedys jak przegladalam sobie DA (wlasciwie, to caly czas widze cos a ten temat...) znalazlam pare obrazkow z Marin i Malon i duuuuuzo komentarzy na temat tych dwoch dziewczat. Np. "Marin to kopia Malon". Nie przejelam sie tym i zupelnie o tej sprawie zapomnialam. Jednak niedawno znow zaczelam grac w Link's Awakening (ja wole nazywac te gre Zelda Awakening... bo folder sie tak nazywa xC) by poszukac dwoch brakujacych cwierci serca i pokonac Nightmare. Przypomnialam sobie o naszej Marin i jej byciu 'kopia' Malon. Zastanowilam sie przez chwile... Ale przeciez LA wyszlo wczesniej niz OoT czy OoA/OoS! Mnie nawet w tedy na swiecie nie bylo... ehm... wracajmy do tematu! Wiec czemu Marin jest uwazana za klona Malon? Wychodzi na to, ze to wlasnie Malon byla bazowana na Marin! Poza tym, Marin jest 'wysniona' dziewczyna Linka (umh... albo WindFish? ^^'), a Malon jest tylko mloda farmerka. Nie chce obrazic zadnego fana pairingu Link x Malon, ale jej rola w grach jest raczej... mala. OoT mozna przejsc nawet nie wchodzac na LonLon, tylko spotykajac ja obok zamku, a w OoS/OoA (nie pamietam czy czasem nie w obu) tylko do sekwencji wymian. Marin byla tylko w jednej grze, ale za to miala bardzo duza role i bez niej by sie nie przeszlo.
Obie maja rude wlosy, obie spiewaja... To jedyne elementy ktore lacza te dwie postaci. W oryginalnych artworkach Marin ma zupelnie inna fryzure (co prawda jej wlosy sa dlugie, tak jak i Malon) no i nie zapominajmy o jednym trofeum z Marin, ktore mozemy dostac w SSB Melee. No, mozemy jeszcze powiedziec, ze obie nosza sukienki/spudnice/cos podobnego, ale to by bylo juz czepianie sie. I oczywiscie, obie maja podobne imiona. (Marin=Malin=Malon... LonLon? o__O) I nie zapominajmy jeszcze o ich ojcach (Tarin i Talon) i ich zamilowaniu do grzybow. Ale to chyba tylko ze wzgledu na to, ze to postacie bazowane na Mariu ^^'''
Ja mysle, ze zadna nie jest klonem. Jak ktos sie upiera, ze to akurat Marin byla bazowana na Malon, to mozna mu wytlumaczyc (szczegolnie jak lubi pairing Link x Malon), ze skoro Marin byla tylko snem (jak to brzmi...) to znaczy, ze byla idealna dziewczyna Linka, taka jaka on sam chcial miec. A jak ktos sie upiera ze to wlasnie Malon jest klonem Marin... to robcie co chcecie. Najlepiej wbijcie mu/jej kolek w leb i bedzie po sprawie XDDDD
A co wy myslicie na ich temat?
Tak poza tym, zalorzylam ten temat bo widze, ze jakos nikt nie pisze nic w sub-forum o LA, wiec moze moglabym cos wtracic. Ten temat krazyl mi po glowie przez dluzszy czas, ale mowilam sobie, zeby nie zakladac, bo jutro wyjezdzam i nie bede w stanie przeczytac waszych postow... O ile jakies beda XD
[EDIT]Oh, widze, ze sie rozpisalam o__o' A i tak pewno pozapominalam polowy spraw, o ktorych chcialam napisac, ale to chyba nawet lepiej dla was... ^^'[/EDIT]
Marin a Malon
Moderator: Moderatorzy
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Fajny temat. Wreszcie jakiś dotyczący fabuły, a nie gameplayu.
Marin to uosobienie Zeldy we śnie Linka...napewno nie Malon. Marin jest kompletnie inna niż Malon, ma inny charakter, mam wrażenie, że jest trochę poważniejszą dziewczyną, jest taka...bardziej kobieca. No i Marin pojawiła się zanim wogóle myślano o Malon. Po prostu OoT jest popularniejsza i nagle jakiś n00bek zagra w La i ma prosty wniosek:"Marin to kopia Malon!".
Nie lubię pairingu Malon x Link, bo nie lubię pairingów typu "biedna dziewczyna i książe z bajki". Poza tym wolę Zeldę, Malon jest dla mnie taką sobie postacią. Wolę Marin-ona naprawdę wiele wnosiłą do gry...Niemniej jednak Marin jest to wizja Zeldy, jaką Link chciałby widzieć. Przecież nazywa ją Zeldą, a nie Malon.No i prawdopodobna ciągłość fabularna z Oraclami-tam Zelda całuje Linka i wygląda prawie identycznie do Malon.
Marin to uosobienie Zeldy we śnie Linka...napewno nie Malon. Marin jest kompletnie inna niż Malon, ma inny charakter, mam wrażenie, że jest trochę poważniejszą dziewczyną, jest taka...bardziej kobieca. No i Marin pojawiła się zanim wogóle myślano o Malon. Po prostu OoT jest popularniejsza i nagle jakiś n00bek zagra w La i ma prosty wniosek:"Marin to kopia Malon!".
Nie lubię pairingu Malon x Link, bo nie lubię pairingów typu "biedna dziewczyna i książe z bajki". Poza tym wolę Zeldę, Malon jest dla mnie taką sobie postacią. Wolę Marin-ona naprawdę wiele wnosiłą do gry...Niemniej jednak Marin jest to wizja Zeldy, jaką Link chciałby widzieć. Przecież nazywa ją Zeldą, a nie Malon.No i prawdopodobna ciągłość fabularna z Oraclami-tam Zelda całuje Linka i wygląda prawie identycznie do Malon.
She's got everything I need, pharmacy keys
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Co do Malon i Talon'a postacie te są oparte na wyglądzie Marin i Tarin'a - nie są ani ich klonami ani ściągniętymi postaciami.
Ciekawostka: Jeśli przejdziemy grę LA bez straty życia (ani razu nie zginiemy) Marin nie zniknie na końcu gry i "spełni się jej życzenie" - sprawdziłem czy tak jest, nie było łatwo tego dokonać ale udało się i to jest prawda
EDIT: Aha jak ktoś miałby jakieś wątpliwości znalazłem to:
http://www.youtube.com/watch?v=6w0qBlIvQKU
Ciekawostka: Jeśli przejdziemy grę LA bez straty życia (ani razu nie zginiemy) Marin nie zniknie na końcu gry i "spełni się jej życzenie" - sprawdziłem czy tak jest, nie było łatwo tego dokonać ale udało się i to jest prawda
EDIT: Aha jak ktoś miałby jakieś wątpliwości znalazłem to:
http://www.youtube.com/watch?v=6w0qBlIvQKU
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
A może wyspa to tak naprawdę zamek, w którym Zelda siedzi zamknięta, a ocean i cały świat poza nim to Hyrule, ktore Zelda chce z Linkiem poznać?
Może mało oryginalne, ale bardzo by pasowało...W końcu księżniczka pewnie cały czas siedzi zamknięta w zamku i nie wolno jej sie wałęsać samej. Z Linkiem napewno mogłaby poznać Hyrule-w końcu nikt by nie podskoczył takiemu herosowi. Nie mówiąc już o tym, że wszystko jest lepsze z ukochaną osobą- a że akurat ta para bohaterów była w sobie zakochana to wszyscy wiedzą...
Może mało oryginalne, ale bardzo by pasowało...W końcu księżniczka pewnie cały czas siedzi zamknięta w zamku i nie wolno jej sie wałęsać samej. Z Linkiem napewno mogłaby poznać Hyrule-w końcu nikt by nie podskoczył takiemu herosowi. Nie mówiąc już o tym, że wszystko jest lepsze z ukochaną osobą- a że akurat ta para bohaterów była w sobie zakochana to wszyscy wiedzą...
She's got everything I need, pharmacy keys
Wróć do „Legend of Zelda: Link's Awakening DX/Legend of Zelda DX”