Która to była Zelda?

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Która to była Zelda?

Postautor: Blizzard » 30 lipca 07, 14:58

Wiem, że kiedyś jak byłem mały (mialem 8-10lat) to u wuja grałem w gre. Była to chyba na 80% zelda. Zaczynało się na statku wiem, że można było wejść do jakiejś kajuty poprzesuwać jakieś skrzynki, klocki lub coś tam trzeba było i położyć się spać. Potem jakieś intro leciało, że nastała ich na statku burza statek zatonął a Linka (o ile to był on bo niewiem na 100% czy to była zelda ;] ) wyrzuciło na brzeg i potem reszty nie pamiętam. Czemu przypuszczam, że to była zelda? Ponieważ w TLoZ: LA (DX) też intro było jak Linka nastała burza na statku i wyrzuciło go na brzeg.

Może ktoś z was wie co to była za część zeldy?

P. S. Niewiem gdzie ten temat dać dlatego dałem go do OffTopic, ale przydała by się zakładka(?) "Pytania o wszystko" tak jak "OffTopic" czy "O forum" albo "Kącik fana".
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 30 lipca 07, 15:05

Wydaje mi się, że to nei była Zelda...Napewno nie LA, tam mamy tylko "filmik" z Linkiem i burzą.
Może któraś ze stareńkich Final Fantasy? W którejś sie zaczynało na statku...
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 lipca 07, 15:17

Może to jakaś "Zelda" na Philipsa - lub coś Ci się... powaliło :P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 30 lipca 07, 15:21

Deedlith_Anthy pisze:Może któraś ze stareńkich Final Fantasy? W którejś sie zaczynało na statku...

Grałem we wszystkie FFy od części pierwszej do dziesiątej i tylko dziewiątka rozpoczynała się na statku, a ta już taka stareńka nie jest ;)

Blizzard, a na jaką platformę jest ta gra?

Hmmm... Nie chodzi Ci czasem o Dragon Questa V? Tutaj masz recenzję i screeny - http://www.rpg.bajtnet.pl/recenzja.php? ... quest5.htm
Ta gra z tego co pamiętam, zaczynała się na statku.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 30 lipca 07, 15:23

To BYŁO FF. Ze Snesa....Jakieś gadki na początku były o magach, kryształach..Poszukam w internecie.
O to to!

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 30 lipca 07, 15:28

Deedlith_Anthy pisze:Poszukam w internecie.
O to to!

Faktycznie, jeszcze czwórka zaczyna się na statku (powietrznym ^^), mea culpa ;)
Ale żadnych skrzynek się tam nie przesuwało :)

Co do wspomnianej gry to wątpię, by to była jakakolwiek Zelda. Prędzej, któryś z wielu klonów.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 30 lipca 07, 15:47

Zelda napewno nie..Jakaś inna gra, może to to FF, a może jakaś "podróbka", mało znana a wzorowana na Zeldzie.

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 30 lipca 07, 16:17

frioniel pisze:Hmmm... Nie chodzi Ci czasem o Dragon Questa V? Tutaj masz recenzję i screeny - http://www.rpg.bajtnet.pl...str=dquest5.htm
Ta gra z tego co pamiętam, zaczynała się na statku.

Ten początek na statku jest bardzo podobny ale dalsze screeny mi tego nie przypominaja ale to było chyba to
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „O Zeldzie inaczej”