Ulubieni bohaterowie spośród gier ??

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Ulubieni bohaterowie spośród gier ??

Postautor: Gangsta » 5 lipca 07, 09:46

Jacy są wasi ulubieni bohaterowie spośród wszystkich gier i za co cenicie daną postać,co sie w niej wam najbardziej podoba??
Zaczne może mój mały ranking,a więc przedewszystkim na mojej liscie znajdą się:
1.Mitsurugi(Począwszy od serii Soul Edge/Blade,a koncząc na serii Soul Calibur)
Ta postać wywarła na mnie największe wrażenie,już od momentu w którym pierwszy raz nią zagrałem(1997-8 rok bodajże to był).Szczerze mówiąc bardzo podoba mi sie w niej wachlarz ciosów,styl walki,który łączy w sobie efektownośc i efektywność.Idealna postac jeżeli chodzi o walke bronią białą.Posiada wszystkie umiejętności jakie najbardziej cenie w koncu jest samurajem:) Podoba mi się również,że jest samotnikiem walczy o to co uważa za słuszne,nie poddaje sie,jest typem goscia który bardzo ceni Sobie wolność,podoba mi sie jego sposób bycia,ma wiare w siebie w swoje możliwości,doskonały wojownik.
2.Link (Legend of zelda OoT,MM,WW,TP)
Kolejny samotnie walczący w imie dobra bohater(lubie samotników,ponieważ są zdani wyłącznie na Siebie).
Bohater ten już nie jeden raz ratował światJ.Postac ta przedewszystkim spodobała ze względu na jego odwage,nie poddaje,zawsze walczy przeciwko złu,świetnie radzi Sobie ze szermierką(szczególnie wersja WW,TP).Jego umiejętności,zwinnośc również zawsze mi imponowała,ale chyba najważniejszy powodem dlaczego lubie tą postać było po prostu to ,że jest głównym bohaterem mojej ulubionej seriiJ.

3.Big Boss został wyszkolony i ukształtowany na żołnierza.Kolejna postac którą bardzo cenie za całokształt.Doskonale wyszkolony,kolejny typ samotnego wojownika walczącego nie tylko o wykonanie misji,ale także o przetrwanie.Podoba mi sie jego charakter jest twardy,zdeterminowany,ma silną wole,zawsze walczy pomimo wszelkich trudnosci.
Kapitalna postać,nie bede pisał o jego przeszłosci,ani przyszłosci poprostu cenie go za to jaki jest w MGS3. W sumie egzekfo lubie również Solid Snake różni sie od swojego ojca wpewnych aspektach ale głównie lubie te postac ze względu na sposób bycia,charakter,umiejętności.(Metal Gear Solid 3,TTS,1,2)

4.Kratos(God of war 1,2) Lubie tą postać za jego moc,siłe.Jest twardy,pewny Siebie.Jego charakter nie do konca mi imponuje, ale jego umiejętności przewyższają nie jedengo bohatera.

5.Soki oraz Samanosuke Akechi (Onimusha Dawn of dream,Demon Siege)
Nie będę pisał wiele obaj samuraje,obaj walczą mieczami,obaj posiadają mega moc,rewelacyjne umiejętności walki bronią białą.

Wasze typy??
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 5 lipca 07, 12:58

1. Celes z Final Fantasy 6. Na początku spotykamy ją torturowaną przez żołnierzy Imperium, następnie obserwujemy jej niezapomniany występ w operze, innym razem jesteśmy świadkami jej domniemanej zdrady swoich towarzyszy. Nie można również zapomnieć o jej wierności przyjaciołom wtedy, gdy Kefka oferował jej wspólną władzę nad światem, pod warunkiem, że ich zabije, (czego oczywiście nie zrobiła). Następnie jej przebudzenie w świecie ruiny i naprawdę smutna scenka, gdy nie uda się jej uratować Cida przed śmiercią, (tu już zależy to od gracza). Ogólnie, jest to naprawdę urzekająca i wzruszająca postać. O niebo lepsza i bardziej wiarygodna niż pewna przereklamowana kwiaciara z FF7 ;P

2. Mint z Threads of Fate. Bardzo wesoła osóbka, wnosząca sporą dawkę humoru do gry. Odbywa ciekawą wędrówkę w celu odnalezienia jakiegoś potężnego artefaktu, co by zemścić się na swojej siostrze, a następnie... podbić świat XD Pewnie i wszystkich hodowców dyń posłałaby do najciemniejszych lochów, a samo warzywo pewnie by zniszczyła raz na zawsze, (taka jej osobista trauma) ;)

3. Alucard z Castlevania: Symphony of the Night (oraz Castlevania: Dawn of Sorrow). Wyrwany ze swojego długiego snu, kolejny raz zmuszony jest przeciwstawić się swojemu ojcu, Lordowi Draculi, który ponownie wrócił do życia i sieje spustoszenie wśród ludzi. W swojej podróży po mrocznym zamku, tytułowej Castlevanii, spotka również i inne ciekawe postacie oraz mnóstwo hord sługusów ciemności.

4. Kefka z Final Fantasy 6. Można by powiedzieć, że zapewnił szóstemu Finalowi pewną dawkę humoru. Czysty szaleniec i sadysta, obłąkany żądzą zabijania i niszczenia. Nigdy nie zapomnę jego cynicznego śmiechu ;]

5. Link z serii The Legend of Zelda. Nawet jeżeli nigdy nie odezwał się nawet słowem, potrafił zaskarbić sobie moją sympatię. Zawsze prowadził spokojne życie, by w pewnej chwili zostać rzuconym w wir wydarzeń skupiających się na obronie Hyrule i walce ze złem. Taki typowy bohater, który walczy w imię dobra bezinteresownie, z czystej konieczności.

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 5 lipca 07, 15:16

1. Link - The Legend of Zelda. Człowiek, któremu nie pozwolono wieść spokojnego życia ;) Chociaż jest bohaterem milczącym, naprawdę można go polubić. Zawsze zostaje wbrew własnej woli wplątany w wielkie "afery", najczęściej związane z ratowaniem świata. Podróżuje poprzez cudze szczęścia i nieszczęścia, radości i smutki, szcześliwe wydarzenia i tragedie. Ludzie patrzą na niego jak na obrazek, chcą, żeby im pomógł, zazdroszczą mu jego umiejętności. I on to wszystko znosi. Gratuluję siły psychicznej!

2.Ryu - Breath of Fire II. Ryu jest człowiekiem, którego już w dzieciństwie spotkał straszny los, na myśl o którym ciarki przechodzą. "Bycie zapomnianym jest gorsze niż śmierć" - co byście zrobili, gdyby wasza rodzina nagle zniknęła, wszyscy wasi znajomi nagle stwierdzili, że nie wiedzą, kim jesteś, a w domu spotkałbyś obcych, choć przyjaznych ludzi? Ryu przyjął na swe barki cierpienie, które trudno sobie wyobrazić.
A jednak Ryu był zdolny opuścić niegdyś rodzinną, a teraz całkowicie odmienioną wieś i wyruszyć z kompanem Bow w świat. I tak dorastał, by dopiero pod koniec historii dowiedzieć się, dlaczego spotkało go takie cierpienie, dlaczego posiada niezwykłe umiejętności... i kim naprawdę jest. Przy okazji polecam wszystkim tą grę (SNES lub GBA) ze względu na naprawdę niesamowitą, rzadko spotykaną w grach fabułę, która nieraz zaskoczy was tak, że podskoczycie na krześle!

3.Jade - Beyond Good & Evil. O Jade powiem krótko - pomijając fakt, że jest bardzo ładna (thank you Michael Ancel!), to można się do niej tak przywiązać, że po zakończeniu gry normalnie szlag może człowieka trafić, że już nie zobaczy więcej jej perypetii :P

4.Fox McCloud - StarFox. Tu naprawdę nie wiem, co powiedzieć. Fox jest młodym pilotem, który oprócz ciągłych zmagań z wrogami w kosmicznych bataliach, musi też użerać się ze swoją drużyną - StarFox Team. Największe problemy ma zawsze z Falkiem Lombardim - ten wolałby być liderem grupy, jest typowym samolubem, uważa się za najlepszego. A mimo tego chyba każdy woli Falco od Foxa :P Wracając do McClouda, lubię go za to, że nawet w najgorszych sytuacjach potrafi zachować zimną krew i podejmować trafne decyzje. No, może nie zawsze ;)
Ostatnio zmieniony 5 lipca 07, 19:38 przez Wertyp, łącznie zmieniany 2 razy.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 lipca 07, 16:38

> Mario / Wario (serie Super Mario, Wario)
> Link (The Legend of Zelda)
> Rayman (seria Rayman)
> Solid Snake/Big Boss (MGS)
> Spyro (seria Spyro)
> Cervantes de Leon / Ivy (Soul Edge/Blade/SoulCalibur)
> Donkey Kong / Conker (seria DK ;- seria Conker)
> Chris Redfield (Resident Evil)
> Jill Valentine (Resident Evil)

i wiele innych...
Ostatnio zmieniony 8 maja 09, 00:10 przez MasterLink, łącznie zmieniany 11 razy.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 5 lipca 07, 17:54

Hmh, mozecie powiedziec, ze w malo gier gralam, ale coz... XD
1. Link (The Legend of Zelda) - moglabym byc originalna i wpisac kogos innego, ale jakos tak juz jest ze w LoZ nie mozemy sterowac innymi postaciami, oczywiscie z malymi wyjatkami (np. Kafei). Link jest mlodym chlopcem, ktory zostaje wybrany by uratowac swiat. Czyli historia znana z wielu gier. Link przemierza rozne krainy, zbiera rozne przedmioty ktory przydadza mu sie w walce oraz pokonuje wszelkie zlo. Najbardziej podoba mi sie w nim to, ze jest odwazny, no i silny... Mnie niestety tego brakuje <__<' ... ... ..

2. Archer (Shining) - mowcie co chcecie, ale mimo wszystko on jest jedna z najlepszych postaci jakiekolwiek sie ukazaly! I nie jest juz wazne, ze to tak naprawde Link z innym kolorem oczu i troche zmienionym ubraniem. Archer proboje uratowac swiat przed zlem uzywajac przy tym swojego luku, wloczni lub lancy. Do tego mozemy go nazwac elfem, bo nie widzialam jeszcze zeby Sega zaprzeczala... On, jako jedyny z dostepnych klas, potrafi strzelac na odleglosc oraz samodzielnie sie leczyc! Brakuje mu tylko magii, ale w tedy bylby w ogole najsilniejsza postacia w serii xD Tak naprawde jest on bezimienym cichym podroznikiem. Jedyna denerwujaca w nim rzecza jest to, ze czasami jak wyskoczy Golem 10x razy wiekszy od niego, to on nie trafia, mimo ze stoi metr o niego...

3. Shadow (Sonic the Hedgehog) - jest czanry, ma czerwone paski, nikt o nim niczego nie wie... Sam niczego nie pamieta. Czesto sam nie wie, co jest dobre, a co zle. Wykonuje rozkazy Eggmana, ale dowiadujac sie ciekawych rzeczy przestaje go sluchac. Jest on bardzo dziwna postacia, nie wiadomo po ktorej jest stronie. Robi poprostu to, co uwaza za sluszne. Dobrze pamietam jak dniami sledzilam informacje o nadchdzacej grze z nim. Czekalam na ta gre jak na jakis prezent, mimo iz o tej pory nie mialam okazji jej nawet w rece potrzymac. Zawsze wydawalo mi sie, ze jest wiele potezniejszy od Sonica... uh... przeciez jest. Moze wydawac sie gburowaty, ale naprawe jest on zamkniety w sobie. Potrafi poswiecic wlasne zycie dla swoich 'przyjaciol'.

Uhm, i nie wiem kto jeszcze... Mam za krotka pamiec, by wszystko spamietac, a poza tym, jak mowilam wczesniej, malo serii widzialam i w malo tychze gralam xD

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 5 lipca 07, 18:40

Cóż, szczególną sympatią dzielę te oto bohaterki:
1.Anju z MM. Za ciekawy i naprawdę depresyjny quest, zwłaszcza jeśli się nic nie zrobi tylko bedzie się obserwować.
2.Aeris z FF 7. Bo po prostu ją lubię. Ładna, urocza...No i tragicznie kończy T_T
3.Millenia z Grandii 2: Zazwyczaj nie lubię takich panienek, ale Mill to wyjątek. Jej po prostu nie da się nie lubić.Wybuchowa, niby zła ale jednak dobra. Ma idealnie dobrany głos. Jej rozmowy z Eleną są zazwyczaj prześmieszne.
4.Elena z tej samej gry: za niewinność, naiwność, urok osobisty. Choć nie popieram jej fanatyzmu religijnego.
5. Aira znów z Grandi 2: za dość mocny i dający do myślenia wątek jak na taką grę. Cała jej historia tak naprawdę mówi o uciekaniu od problemów do światów w naszej wyobraźni. Jak przeanalizować-dość wstrząsające jak na taką grę...
Do tego oczywiście Link, za co to chyba nie muszę tłumaczyć :D plus Kafei za urok osobisty i prawdziwą miłość do Anju, Ryudo z Grandii za całokształt, ze wskazaniem na wredotę.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 5 lipca 07, 19:40

O kuźwa, co ja najlepszego napisałem!!! Lol, jak ja mogłem taki pieruński błąd popełnic :o Dobra, sorry za offtop, już poprawiłem, oczywiście że chodziło o Breath of Fire ;)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 6 lipca 07, 10:32

Ach, przypomniało mi sie uzasadnienie czemu Linka lubię:
Bo nikt nie wpłynął tak na tysiące ludzi jedynie stękając i krzycząc.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 7 lipca 07, 09:53

1.link-the legend of zelda 2.mario-super mari sunshine 3.wszyscy-super smash bross melee i wiele mam ulubionych najleoszy link :lol:

[ Dodano: Sob 07 Lip, 2007 ]
Dlatego lubie linka bo on w grach ratuje świat i musi uratować księżniczkę od złego ganondorfa w tej grze chodzi o to żeby zbierać bronie pokonywać nimi bossów i myślenia w tek grze w linku mi sie podoba to że jest odważny i muci wszystkich mieczem najlepsza zelda to twilight princess najlepsza najbardziej rozbudowana.Lubie gry rpg i przygodowe czasami strelaniny ale rzadko. :)

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 30 lipca 07, 18:54

1.Link (Legend of Zelda) :)
2.Kage (Uultra Fighters) :-x
3.Bezimienny (Ghotic I-III) :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 30 lipca 07, 21:48

1.Pit (super smash bros brawl)
2.Zelda i Midna (the legend of zelda TP)
3.Link (the legend of zelda TP)
4.Yuna (FINAL FANTASY X)
:56 :53 :3
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 30 lipca 07, 22:06

Legend of Zelda : Ocarina of Time- Sheik
Final fantasy VII - Cloud
Crisis Core : FF VII - Zack
Tekken - Hwoarang
Golden Sun - Isaac

i wiele więcej bo nie chce mi się wymieniać bo z 30 stron by było

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 31 lipca 07, 07:11

Link - Zelda
Squal - Final Fantasy VIII
Alucard - Castlevania Symphony of the Night
Cecil - Final Fantasy IV
Vivi - Final fantasy IX
Goku - Seria Dragon Ball
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 31 lipca 07, 09:34

hmm... w zbyt dużo gier nie grałem ale bedzie tak:
Xadras- Z całej serii gothic (niewiem czy jest w 3, bo nie grałem ale chyba tak) za jego mroczność i to, że jest on wzorowany na Merlin'ie NAJWIĘKRZEJ legendzie czarnej magii i nie tylko :P (lubie czarną magie)
Link- The Legend of Zelda i tu nie muszę mówić dlaczego :P
frioniel pisze:Nawet jeżeli nigdy nie odezwał się nawet słowem, potrafił zaskarbić sobie moją sympatię. Zawsze prowadził spokojne życie, by w pewnej chwili zostać rzuconym w wir wydarzeń skupiających się na obronie Hyrule i walce ze złem. Taki typowy bohater, który walczy w imię dobra bezinteresownie, z czystej konieczności.

Raiden/The Solid Snake- Z MGS2 którą grałem na PS2 (oczywiście grałem za dużo i sie przepalił :P poszła płyta głowna i laser :lol: )
i to chyba wszycsy jak mi się ktoś przypomni to dopisze :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 31 lipca 07, 20:14

Oczywyście Link z serii Tloz
Rockman z gry rockman (megaman)
Rayden, Scorpion, Subzero z MK