Co lepsze konsola czy emulator ?

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Konsola czy emulator ?

Konsola
38
83%
Emulator
8
17%

Liczba głosów: 46

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Co lepsze konsola czy emulator ?

Postautor: Kwazio » 18 sierpnia 07, 16:51

Założyłem ten temat żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię na temat konsol lub emulatora.

Ja tam wole konsole, emulatory nie są złe lecz góbie się na klawiatórce :D , a na konsoli ma pad i se gram bez zednych problemów.

Piszcie jak wy sądzicie!!!!
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 07, 12:44 przez Kwazio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Czas na Wii moze uda sie zebrac kase (Boże Dopomóż :P)

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 19 sierpnia 07, 15:00

Wybacz proszę, zapomniałem, że jak ma się oryginał to można grać na emulatorze, jeszcze raz sorry i dziękuję Frionielowi za wyprowadzenie z błędu :)

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam,
Mr.M
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 19 sierpnia 07, 16:37

Mr.M pisze:Wybacz proszę, zapomniałem, że jak ma się oryginał to można grać na emulatorze, jeszcze raz sorry i dziękuję Frionielowi za wyprowadzenie z błędu :)

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam,
Mr.M

Czyli, że już można się wypowiadać :P :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 19 sierpnia 07, 17:05

Oczywiscie n 64 głupie pytanie

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 19 sierpnia 07, 20:24

N64 jak najbardziej.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 19 sierpnia 07, 20:56

No cóż, posiadam N64 i szczerze mówiąc wolę pogrywać na emulatorze. Powód? Najgorszy na świecie pad, z najgorzej wykonaną gałką analogową. Wyrabia się niesamowicie szybko i w praktyce gra takim czymś graniczy z cudem. Dużo bardziej komfortowa jest moim zdaniem gra na klawiaturze, albo na padzie do PC, a już w ogóle najlepsze rozwiązanie to pad do PS1/2+odpowiednia przejściówka. W dodatku zauważyłem bardzo nieprzyjemną rzecz grając w tą samą grę (Banjo Kazooie) na N64 i emulatorze. Na konsoli gierka nie rusza się płynnie w porównaniu do odpalonej na emulatorze (tutaj z kolei gierka lubiła sobie co jakiś czas chrupnąć, ale nie przeszkadzało to zbytnio).

Moim zdaniem Nintendo zwaliło sprawę z gałką, która jest paskudna i szybko się psuje (znaleźć na Allegro pada z niewyrobioną gałką graniczy z cudem, albo koszt takiej przyjemności to suma drugiej konsoli >.>). Dlatego wolę grać na PC :F

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 20 sierpnia 07, 09:26

Cóz jak narazie wole grać na Emulatorach...I wiecie że tylko 2 razy na świecie dotkłem pada z Xboxa i raz z PS1 i raz z PS2 A niestety nie mam N64 ale wczoraj byłem w media marktu kupić se MP3 no i kupiłem.:] i patrze o Xbox a gra Nr.1 jakas koszykówka a gra Nr2.Harry potter i zakon feniksa to sobie gram... załatwiłem dementorów i syriusz mnie uczył czarów i troche musiałem sie ruszać Gałką i jak zobaczyłem jak sie nawet fajnie gra gałka ^^ a co dopiero N64 a jak bym mioał N64 to bym wybrał konsole ale niestety jej nie mam to Emu;p :14
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 20 sierpnia 07, 09:40

Hmm... Konsola ma ten plus, że można pograć na oryginalnym padzie do danej konsoli ale skoro mi tu mowicie, że nie jest on "bajeczny" to chyba jednak emulator... Aha i jeszcze coś ja na komunie dostałem PS2 i po roku go nie mialem juz :D przepaliłem laser i płyte glówną od zbyt częstego grania... z komputerem jeszcze mi się to nie zdażyło nie licząc monitora xD
ale wtedy grałem od 6 rano do 3 wieczorem następnego dnia z przerwa na obiad, śniadanie i kolacje :lol: , ale monitor też nie był najlepszy...
Oops widze że odbiegłem zabardzo od tematu :P ale jestem "rozgadany" z natury :) Osobiście bym wybrał kompa z padem, ale dałem głos na koslole bo zawsze można się "pochwalić" kolegom (was nie liczać bo ie jeden z was miał/ma konsole n64 :wink: )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 20 sierpnia 07, 10:35

Można obie dokupić pada usb i grać na emu tak samo jak na N64!
Obrazek

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 20 sierpnia 07, 11:14

Bull S.

Wątpię, żeby do emulatora mozna podłączyć GBC i grać na nim.

Albo grać na czterech.

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 20 sierpnia 07, 12:04

Wg. mnie ten temat powinien nazywać się "Co lepsze konsola czy emulator", bo tak to rozmowa będzie krótka, ale ok, ja głosuje na emulator bo n64 ma strasznie nie wygodnego pada.
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 20 sierpnia 07, 13:41

mate pisze:Albo grać na czterech.

Wyobraź sobie, że ja raz z kuzynostwem grałem na jednej klawiaturze na trzech. Niezła jazda :D Tak więc grać we czterech to nie problem. Kupić dwa (ewentualnie cztery pady), a kolejne dwie osoby spokojnie się zmieszczą na klawiaturze.

Co lepsze konsola czy emulator

No tak, ale zależy jaka konsola i jaki emulator. Bo poza N64 i jej koszmarnym padem to wolę grywać na konsolach. IMO nie powinno się uogólniać ;P

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 20 sierpnia 07, 13:47

Ja gram z kolegami w SSB na n64 dwoch na klawie (ja i kumpel(wolimy klawe)) i potem kolezanka i kompel na padzie (swoim bo ja nie posiadam :lol: ) i jest nawet spoko tylko czasami nie moge ja klikac przyciskow bo mi sie kolega wcina strzalkami :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 20 sierpnia 07, 15:01

Konsola dla mnie lepsza...
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 20 sierpnia 07, 17:01

Konsola lepsza.
Co do pada na n64 to mi tam pasi. Trzeba po prostu umieć nim grać, a nie mocno gałką ciągle przekręcać w jedną i drugą stronę.
Nigdy mi się nie popsuł. :D

Wróć do „Konsole”