Najpiękniejsza muzyka.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Najpiękniejsza muzyka.

Postautor: Deedlith_Anthy » 14 sierpnia 07, 20:44

Jest temat o melodiach na okarynę, to będzie i temat o najpiękniejszym (dla was) utworze który słyszymy w trakcie gry. Który utwór wam się najbardziej podoba? Ja osobiście badzo lubię ten z obserwatorium-jest....piękny. Po prostu. Razem z tym miejscem oraz dialogiem z mieszkańcem tego miejsca tworzy niesamowity klimat smutku, melancholii i nostalgi....Tam po prostu czuć ból związany z końcem świata, niby ta melodia jest spokojna i lekko....marzycielska, ale ma coś jeszcze.....Jakiś smutek, tęsknotę w sobie? Naprawdę ciężko mi to określić...Samo obserwatorium jest niesamowicie magicznym miejscem.
Oprócz tego melodia wejścia do Stone Tower temple, niezła też była ta z samej świątynii(łącznie z tą odwróconą).
Lubię też melodię Deku-ma w sobie nastrój jakiejś parady, balu? Pasuję do tych stworzeń i do święta jakim musi być dla nich złapanie domniemanego porywacza księżniczki Deku...Nie mówiąc o szczęśliwym zakończeniu historii małpki i księżniczki.
Oprócz obserwatorium do moich ulubionych zalicza się Last Hours, czyli niesamowita i bolesna melodia ostatnich tchnień Terminy. Czuć w niej klimat zagłady, tracenia nadziei i poddania się....także żalu i...sama nie wiem czego. Jeden z najlepszych utworów jaki wogóle dla Zeldy skomponowano.
No i nie mogę zapomnieć o fenomenalnej melodii, jaką słyszymy w Clock Tower oraz kiedy uleczymy kogoś-tej pełnej wersji Song of Healing. Jest cudowna i niesamowicie wręcz magiczna-jak Last Hours jest pozbawione nadziei, tak w tej piosence czuć właśnie nadzieję ocalenia-tak ludzi, jak i świata. Fajna też jest jej szybka wersja, kiedy sprzedawcy masek odbija, bo został oszukany przez Linka(BTW-czy tylko mi się zdaje, że był on wzorowany na Shigeru?).
Heh, rozpisałam się troszke....Nie daję ankiety, gdyż utworów jest zbyt wiele i napewno bym zapomniała o którymś. Pamiętajcie, że ten temat nie dotyczy melodii okarynowych, tylko podkładów...Ciekawa jestem, który wy cenicie najbardziej^_^
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 14 sierpnia 07, 21:14

Wiesz co Deedlith_Anthy, tak na szybko tylko ta melodia przypomina mi się z tych fajniejszych. Tak dobrze ją opisałaś że w tej chwili sobie przypomniałem ten klimat. Naprawdę Swietna. Bardzo lubię też melodię zatoki Greatbay czy jakos tak. Więc stawiam na tą z obserwatorium i tą z zatoki.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 14 sierpnia 07, 22:13

Miło mi, że tak uważasz...Mi ta melodia kojarzy się z jakimś ostatnim tańcem-bardzo pięknym, ale powodującym, że łzy stają w oczach, bo wiadomo, że już więcej tak nie będzie....

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 15 sierpnia 07, 13:04

Dedlith-anthy ma racje ten obserwatorjum jest super

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 15 sierpnia 07, 13:13

Cieszę się, że jest więcej zwolenników tej pięknej melodii-na zagranicznych forach króluje melodia Ikany i Last Hours właśnie. To drugie równie mocno cenię, ale ta Ikanowa jest dużo mniej ładna.

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 15 sierpnia 07, 13:15

Mi sie bardzo podoba ale melodia z zeldy tp ta lodowa lu jesy super jak midna była chora i trzeba było ja zanieśc do zeldy

Awatar użytkownika
Trish
Zora
Zora

Postautor: Trish » 15 sierpnia 07, 15:51

Hehe, mnie wciąga, ta melodia ktora gra w tle ja wchodzimy do miasta na samiusińkim początku gry, a także, ktoą można zagrać w postaci "leczącej pieśni"
Wampiry zapraszaj?, więc tańcz!
ten ?wiat należy do tych, co nie maj? serca,
wszyscy pij? tu krew i nic się nie zmienia,
ten ?wiat należy do tych, którym brak sumienia,
niedługo ty będziesz nasz!

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 15 sierpnia 07, 16:03

Czyli Clock Tower day 1 czy z openingu gry? :)

Awatar użytkownika
Trish
Zora
Zora

Postautor: Trish » 15 sierpnia 07, 16:43

Clock Tower day 1 jak to już ujełaś :d
Wampiry zapraszaj?, więc tańcz!
ten ?wiat należy do tych, co nie maj? serca,
wszyscy pij? tu krew i nic się nie zmienia,
ten ?wiat należy do tych, którym brak sumienia,
niedługo ty będziesz nasz!

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 15 sierpnia 07, 17:44

Kurcze, pomyliłam się xD Oczywiście powinno być Clock Town....
Bardzo lubię wszystkie 3 wariacje tej melodii-pierwsza ma nastrój takiego małego, pogodnego miasteczka, 2 jest powolna i bardzo dobrze do deszczu pasuje i do Anju siedzącej przy Laundry Pool, 3 jest szybka i pokazuję jak mało mamy czasu...
Niemniej najbardziej lubię tą trójkę: obserwatorium, Last Hours i Clock Tower(Song of Healing).

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 20 sierpnia 07, 10:54

Chwalicie to obserwatorium a ja nie dokońca pamiętam jak ta melodia brzmi :neutral: . Chyba jest taka trochę "gwiezdna" :shock: (albo pomyliło mi się z Shooting Star Summit z Paper Mario :P ). Z tych melodi co pamiętam najbardziej lubię tą z Great Bay, Termina Field (ten kawałek to najlepsza melodia z wszystkich Zeld) i Fontanny Wróżki :D . Ta z Clock Town nie jest taka zła. Doskonale tam pasuję.
Deedlith_Anthy pisze:Pamiętajcie, że ten temat nie dotyczy melodii okarynowych, tylko podkładów...Ciekawa jestem, który wy cenicie najbardziej^_^

Oath to Order jest melodią na okarynę ale jest także jej podkład który bardzo mi się podoba :) . Wycie tych gigantów jest... nieziemskie :lol: .

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 20 sierpnia 07, 17:11

Zgadzam sie...Zawsze mnie zastanawia, czemu Ci giganci to takie pokraki jak to słyszę :D
MUZYKA Z ASTRAL OBSERVATORY >>KLIK<<
AO ZAGRANE NA PIANINIE >>KLIK<<

Gwiezdna....Dobre określenie.
SONG OF HEALING NA PIANINIE
Jakoś SoH brzmi bardzo podobnie na pianinie do oryginału, a AO "trochę" traci klimat oryginału :-?
I jeszcze jeśli ktoś nie pamięta:FINAL HOURS

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 21 sierpnia 07, 09:30

Faktycznie Astral Observatory jest świetne. Final Hours nie jest takie powalające ale jest ładne :) . Moja trójka to: Overworld Theme (Termina Field), Astral Observatory i Great Bay :} .
Deedlith_Anthy pisze:Gwiezdna....Dobre określenie.

Wchodząc do tego obserwatorium znajdujemy się jakby w innym świecie. Takim... gwiezdnym :shock: . I jeszcze te kolorki... Nawet "księżyc" nie przebił tego klimatu :P .

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 21 sierpnia 07, 10:29

No i ten strach na wróble....kura....schizolskie kolorki.Staruszek opiekujący się(?) bombersami.
Ja Final Hours lubię za ten kilmat...Bardzo dobrze został wyeksponowany w grze-dobrze(tzn. źle) się kojarzy. Taka bolesna melodia....Ale ja po prostu mam słabość do takich nastrojów :oops:

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 21 sierpnia 07, 18:00

Deedlith_Anthy pisze:Czyli Clock Tower day 1

A to innego dnia jest inna muzyka :shock: ?
Deedlith_Anthy pisze:schizolskie kolorki

Schizy to można dostać jak się gapi na Tingla. Rzuca jakieś światełaka, jęczy coś pod nosem a to jego zielone wdzianko i skakanie z lewej na prawą nogę powoduje że chce się by jak najprędzej napompował ten swój balonik :shock: .

Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask”