Wojna konsol!! [Posty z tematu "Mam Wii"]

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Wojna konsol!! [Posty z tematu "Mam Wii"]

Postautor: frioniel » 22 sierpnia 07, 18:28

mate pisze:To co powiesz na PS3 bez gry za 2400. :shock:

PS3 to konsola o lata świetlne potężniejsza od Wii, ale fakt, że jest trochę za droga. Mimo wszystko nie widzę sensu porównywać tej konsoli do technologicznie zacofanego Wii, bo to zupełnie dwie różne maszynki uderzające w innych odbiorców.

Mi obecnie żal by było inwestować w Wii za 1000zł, kiedy Xbox 360 jest niewiele droższy, a posiada już ogromną bibliotekę gier oraz wiele hitów, czym nie może pochwalić się konsola Nintendo.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 07, 20:49 przez frioniel, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 18:38

Też dziś widziałam w magazynie reklamę sklepu z konsolami i stwierdziłam, że lepiej dołożyć i sobie 360-kę kupić niż Wii, chyba że bardzo się lubi popierdutki typu Cooking Mama czy Stepmanii(jak moja przyjaciółka...co ona w tym widzi? :shock: )
Nie bierz tego do siebie master sword, bo widzę że chyba na nieco bardziej konkretne gry zbierasz... :)
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 22 sierpnia 07, 18:42

frioniel pisze:
mate pisze:To co powiesz na PS3 bez gry za 2400. :shock:

PS3 to konsola o lata świetlne potężniejsza od Wii, ale fakt, że jest trochę za droga. Mimo wszystko nie widzę sensu porównywać tej konsoli do technologicznie zacofanego Wii, bo to zupełnie dwie różne maszynki uderzające w innych odbiorców.

Mi obecnie żal by było inwestować w Wii za 1000zł, kiedy Xbox 360 jest niewiele droższy, a posiada już ogromną bibliotekę gier oraz wiele hitów, czym nie może pochwalić się konsola Nintendo.

????

PS3 nie jest o wiele potęrzniejsze od Wii jak N64 był od PSXa.

A czemu nie można porównywać tych 2 konsol??????? Acha bo PS3 ma o WIELE więcej ciekawych tytułów od Wii.(Dla nie kumatych to jest ironia).

No pewnie że X360 jest niewiele droższy tylko uważaj bo rzuciłem na ciebie klątwę przegrzania, chałasowania konsoli i ostatnio mojego ulubionego zaklęcia THE RED RING OF DOOM.

Że co???? Hity na X360. Ta konsola ma co najwięcej 10 hitów a reszta to same gnioty z Bombermanem na czele.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 18:48

No, wada Xboxa mu ujmuję trochę światła...Ale jak wypuszczą niepsujace się modele, to tym bardziej będzie warto.
A ile Wii ma takich konkretnych hitów prócz Zeldy dostępnej również na GC? Nie party game tylko takie poważne.
Serio pytam, bez ironii czy jakichś chamskich podpuszczeń :)

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 22 sierpnia 07, 18:57

Dostępnych na GC i jednocześnie na Wii to raczej nie znam, no może jedną - Resident Evil 4 - OMG jaka to super gra a oceny jakie dostała też jest super. Na GC 9.6 a na Wii 9.1.

Hity na Wii(według mnie i większości):
No Zelda to oczywiste

Metroid Prime 3, Soul Calibur Legends, Resident Evil Umbrella Chronickles, S Mario Galaxy, SSB Brawl, Resident evil 4.

Moge wymieniać dalej

A żeby zakryć że Wii jest dla dzieci to zagrajcie sobie w Manhunta 2 :shock:

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 22 sierpnia 07, 19:01

PS3 nie jest o wiele potęrzniejsze od Wii jak N64 był od PSXa.

Lol, oczywiście, że różnica w mocy obu tych konsol nie jest taka jak w przypadku PS1 i N64, bo ta jest raczej niewielka, a i tak PlayStation potrafiło wyświetlić więcej polygonów i N64 w życiu by nie uciągnęło takiego Chrono Crossa, niemniej to już dyskusja na inny temat ;) Różnica między konsolą Nintendo, a Sony jest porównywalna do różnicy jaką można zauważyć w PS1 (Wii) i Xbox (PS3).

mate pisze:Acha bo PS3 ma o WIELE więcej ciekawych tytułów od Wii.(Dla nie kumatych to jest ironia).

Też ich tak wielu nie ma, ale jeżeli miałbym być szczery to tych kilka pozycji jest dużo ciekawszych od gier z Wii, gdzie na dobrą sprawę tylko Zelda trzyma poziom, a to przecież gra identyczna co na GC, systemie poprzedniej generacji!

mate pisze:No pewnie że X360 jest niewiele droższy tylko uważaj bo rzuciłem na ciebie klątwę przegrzania, chałasowania konsoli i ostatnio mojego ulubionego zaklęcia THE RED RING OF DOOM.

Fakt, Xbox 360 jest najbardziej wadliwą konsolą tej generacji. Niemniej gwarancja na trzy lata (!) pozwala spać spokojnie.

mate pisze:Że co???? Hity na X360.

Kurcze, nie masz najmniejszego pojęcia o temacie, a się wypowiadasz. Hity na Xboxa 360:
-Gears of War
-Bioshock
-Project Gotham Racing 3
-Forza Motorsport 2
-Crackdown
-Dead Rising
-Lost Planet
-Dead or Alive 4
-Guitar Hero II
-Kameo: Elements of Power
-Perfect Dark Zero
-Ridge Racer 6
-Tom Clancy's Rainbow Six Vegas
-The Elder Scrolls IV: Oblivion
-Virtua Tennis 3
-Viva Pinata

A nadchodzą:
-Halo 3
-Halo Wars
-Assasin's Creed
-Ace Combat 6
-Blue Dragon
-Lost Odyssey
-Call of Duty 4
-Devil May Cry 4
-Virtua Fighter 5
-Eternal Sonata
-Fable 2
-Fallout 3
-GTA IV
-Banjo-Kazooie 3
-Mass Efect
-Project Gotham Racing 4

Może to wszystko są słabe gry, co?

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 22 sierpnia 07, 19:06

Co???? Ja ci wymieniłem EXCLUSIVE'Y a ty mi podajesz jakieś crapy w stylu Viva Pinata???

Prawie wszystkie te gry moge znaleźć na konkurencyjnym PS3 albo na moim PC.

PS : Z tych gier tylko 5 by mnie przyciągło

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 sierpnia 07, 19:31

frioniel pisze:Kurcze, nie masz najmniejszego pojęcia o temacie, a się wypowiadasz. Hity na Xboxa 360:
-Gears of War
-Bioshock
-Project Gotham Racing 3
-Forza Motorsport 2
-Crackdown
-Dead Rising
-Lost Planet
-Dead or Alive 4
-Guitar Hero II
-Kameo: Elements of Power
-Perfect Dark Zero
-Ridge Racer 6
-Tom Clancy's Rainbow Six Vegas
-The Elder Scrolls IV: Oblivion
-Virtua Tennis 3
-Viva Pinata

A nadchodzą:
-Halo 3
-Halo Wars
-Assasin's Creed
-Ace Combat 6
-Blue Dragon
-Lost Odyssey
-Call of Duty 4
-Devil May Cry 4
-Virtua Fighter 5
-Eternal Sonata
-Fable 2
-Fallout 3
-GTA IV
-Banjo-Kazooie 3
-Mass Efect
-Project Gotham Racing 4

Może to wszystko są słabe gry, co?

Połowa jak nie więcej tych gier wychodzi również na PS3 i PC następnym razem wymień same excluzywne tytuły - ale jak to zrobisz to ta kolumna nie będzie już tak wysoka. :P - dobra nie róbmy już Off Topu.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 07, 20:16 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 19:33

No tak...Ale dużo gier, które wymieniłeś, mate, dopiero wyjdzie(choć mogę się mylić).
Wracając do tematu: master sword, Ty się cieszysz swoim szczęściem i my się cieszymy.
Temat pewnie zostanie "odśnieżony" jak pojawią sie nowi szczęśliwcy....Chyba, że ktoś jeszcze gratulacje złoży ;3

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 22 sierpnia 07, 19:43

Wiecie czego nie lubię? Tego, że jak w temacie o nintendo wypowie się ktoś na temat innej konsoli (w tym wypadku frionel, którego popieram) zostaje miażdżony przez fanboyów, what a shame...
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 19:49

frioniel pisze:
mate pisze:a ty mi podajesz jakieś crapy w stylu Viva Pinata

Na jakiej podstawie uważasz, że to crap? Bo... nie wyszło na konsolę Nintendo?

mate pisze:PS : Z tych gier tylko 5 by mnie przyciągło

Współczuję... Najlepiej wyłącz komputer i idź się pomódl do ołtarzyka Nintendo w swoim pokoju, gdzie pomodlisz się do swojego wąsatego bóstwa w czerwonej czapce i przepychaczem do klopa w dłoni. Na pewno ześle plagi na wszystkich posiadaczy złych konsol Microsoftu i Sony :D

Zgadzam się....Gdyby VP wyszło na Wii od razu by było bardziej szanowane...Bo to przecież taka oryginalna gra, uch och.Niczym sie nie różni od "crapów" Nintendo tego samego kalibru, poza tym, że jest na X360
Rozwaliłeś mnie tekstem o bóstwie ;D
Ej, może przenieśmy sie do jakiegoś tematu o pojedynku konsol, nowego lub starego?
Bo inaczej dostaniemy lanie T_T" Wszyscy, masowa eksterminacja.

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 22 sierpnia 07, 19:49

Wow jedynie Resident evil nie jest Exclusivem.

Na jakiej podstawie uważam, ze to crap??? Nie szkodzi, że nie ma na Nintendo. To znaczy, ze jej nie widziałem??? przecież ta gra jest śmieszna i znudzi się po 10 minutach.

Ten tekst z tym ołtarzykiem brzmiał jak z ust zidiociałego fanboya.

No ja wole się bawić w pełnych realiach Wiiremote x Nunchuck(czujniki ruchu) niż od 20 lat nic nie zmienianego pada(chodzi mi o ten klasyczny w innych odmianach.). Jak wolisz X360 to dobrze, każdy woli inne gry.

No ta lista zapowiada się bardziej ciekawie, ale i tak tych gier za mało.

Wróć do „Konsole”