Co lepsze konsola czy emulator ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Kokiri
mate pisze:Nie ma sprawy.
1. Znajdź mi przynajmniej 1 ROM Resident Evil 2 N64, który by się nie zacioł. Dlatego od kuzyna porzyczam gre i konsole.
2. Znajdź mi sprawny emulator : DS, PSP, PS2, PS3, GCN, Wii, XBOX, X360, DC. Dlatego kupie te konsole.
3. Jakoś mojego pada od Pegazusa do kompa nie podłącze i nie wiem jak będe grał nim w gry z N64 lub PSX skoro brakuje przycisków.
blablabla...
1. a co ja jestem wyszukiwarka?? ja mialem jeden i jakos mi sie nie zacielo nigdzie a przeszedlem cale RE2
2. ----------------||------------------ Mi tylko chodzi o sam fakt Jak masz to grasz Jak nie masz to nie grasz
3. po pierwsze pegazus to tez konsola, po drugie ja mam taki pad(<-tu poprawilem bo byl blad:"joystick") ktory nie jest chociaz podobny do zadnego z konsol, a po trzecie jak jest na jakims padzie brak odpowiedniej ilosci przyciskow to przy zakupie nastepnego pad'a proponuje rowniez zakup okularow :d
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 07, 09:53 przez Blizzard, łącznie zmieniany 1 raz.
gdybyś nie widział to odpowiedziałem na pytanie Blizzarda, który twierdzi, że z wniosku moge na padzie od NESa(8 przycisków) grać na emulatorze PSXa(12 przycisków). To chyba w takie gry jak ?????? Nawet nie wiem. Acha tekkena ale bez jednogo kopa i piąchy.
A nie da się go podłączyć i grać na emulatorze NESa, no chyba tak.
A do tego chyba nie czytasz całych postów bo zacytowałeś mnie tak
Mi wtedy chodziło że Padem od NESa nie zagram w gry na emulatorze PSXa bo za mało przycisków.
Czyli odpowiedź : Nie każdym padem da się zagrać na każdym emulatorze.
PS Bzrd: Mi chodziło o oficjalny pad NESa a nie podrube z bazaru.
frioniel pisze:mate pisze:no na padzie od NESa
Co ma pad od NESa wspólnego z grą na emulatorze? =_='
frioniel pisze:mate pisze:no na padzie od NESa
Co ma pad od NESa wspólnego z grą na emulatorze? =_='
A do tego chyba nie czytasz całych postów bo zacytowałeś mnie tak
Kod: Zaznacz cały
"PSX skoro brakuje przycisków
Brakuje przycisków? N64 na tylko dwa (A i B), dwa triggery- L i R + jeden schowany u spodu- Z. "
Mi wtedy chodziło że Padem od NESa nie zagram w gry na emulatorze PSXa bo za mało przycisków.
Czyli odpowiedź : Nie każdym padem da się zagrać na każdym emulatorze.
PS Bzrd: Mi chodziło o oficjalny pad NESa a nie podrube z bazaru.
w oryginalnym padzie wymienic koncowke na odpowiednie usb do kompa i go przeprogramowac o ile jest to potrzebne i juz ma sie komputerowo-konsolowy pad
[ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 ]
ale co do tego to sie zgadzam
[ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 ]
To może ja coś wtrące. Moim zdaniem konsola zawsze będzie lepsza no chyba ze beda robić orginalne pady z konsol do emulatorów to wtedy chyba nikt nie kupi konsoli (zależy od jakiego kto ma kompa).
ale co do tego to sie zgadzam
No tak ale zależy jak kto woli i czy moze sobie pozwolic na konsole czy ma sobie sciagnac emulator... Ja tej konsoli juz nie kupie wiec dlatego mam emu ale np Wii to nie wiem... narazie kompa mam za slabego ale sam fakt ze ma sie dana konsole sklania do jej kupienia
ale RODZICE daja duuuuuuuuuuuuzo do zrozumienia...
ale RODZICE daja duuuuuuuuuuuuzo do zrozumienia...