Wojna konsol!!

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Wojna konsol!!

Postautor: MasterLink » 22 sierpnia 07, 20:01

Tutaj będziecie mogli się sprzeczać o to która stacjonalna konsola jest lepsza, na którą wychodzą ciekawsze gry itp. - czy PS3 czy Wii czy X360.

PS: To tylko 3 główne konsole tego tematu, ale możecie pisać również o tych których tu nie ma i również o przenośnych :wink:
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 22 sierpnia 07, 20:11

No to najpierw proszę Administratora lub Moderatora o przeniesienie tamtego "syfu tutaj.

Moje zdanie : Jak narazie najbardziej przyciąga mnie Wii(nie z powodu Zeldy) z powodu parunastu exclusive'ów których na tę konsole mogę znaleźć.

Nie mam nic do Sony, ale do PS3 wiele. PSX i częściowo PS2 były świetne, ale nie PS3, dlaczego bo konsola za wiele do zaoferowania nie ma oprócz grafiki a gry czy exclusive'y(większość) utraciła na rzecz X360.

X360 - Po ........... on się tutaj pojawił, czy bill nie ma co do roboty. Choć ładnie wkręcił Sony i innych, żeby patrzyli na grafikę. I ten piękny Ring of Doom.

Wii - to mój faworyt, dlaczego, bo im to się należy - wygranie wojny next-genów.
Choć szkoda, ze już pewnie nigdy nie zobaczę tak "PIĘKNEJ" walki jaka była Nintendo z Segą(Sega już nie powróci z powodu kłopotów jakie wpędził ich PS2). i pamiętam, że gdyby nie Niny to by nie było PSXa ani pewnie teraz konsol.

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 22 sierpnia 07, 21:04

-----
Tutaj są posty z tamtej dyskusji :-) Nie dało się ich wsadzić tutaj, a więc:
KLIK

----

Ja bardziej wolę Wii... Czemu? No, primo Zelda i wiem, że to żaden argument, ale po prostu to jedna z tych gier przy których moge pomyśleć i mało jest gier którym moge się bez reszty oddać :-)
A teraz konkretniej, ja wolę innowację, jakiś odbieg od normalnego grania, właśnie touchscreen w NDS lub sensorbar w Wii i np. między innymi dlatego rzuciłem pc, jeśli o gry chodzi, bo ciągle to samo sterowanie i żadnej interakcji w grze :-)
Dalej grafika , oczywiście nie jest ona jakaś cudowna, ale może to moje upośledzenie, że lubię taką miłą dla oka w stylu Wii .
Co by tu jeszcze... A tak, w tą grę świetnie gra się w trybie MP , który uwielbiam i na dodatek mam z kim grać ;-) Może jeszcze Virtual Console i to nie ze względu na usługę (bo coś takiego jest już wszędzie ;-) ) , ale na gry , którę kojarzę z dzieciństwa i wywołują łzę sentymentu ;-)

Natomiast jeżeli Wii nie mógłbym wziąć czy by go nie było to bez wahania wziąłbym X360... Czemu? Ano temu, że świetne tytuły typu Bioshoc, Assasin's Creed , Darkness , Guitar Hero, Kameo, Blue Dragon, Eternal Sonata (no co, zapowiada się ciekawie ^_^ ) , może Viva Piniata i wiele innych ;-) Dalej również tryb MP po sieci, Market Place , miły dla dłoni pad, niska cena, doskonała promocja w PL , ciekawy desing konsoli... No, jeszcze sporo by się znalazło ;-)
Natomiast konsola Sony to dla mnie nic ciekawego, ot dobra grafika zakuta w blaszane pudło, wysoka cena, w gruncie rzeczy nic nowego... No, co prawda jest sporo ciekawych tytułów, ale PS3 nie ma dla mnie niczego ciekawego do zaoferowania, na prawdę...

No, to chyba na tyle, najwyżej dopowiem później ;-)

Pozdrawiam serdecznie.
Mr.M
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 07, 21:24 przez Mr.M, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 22 sierpnia 07, 21:09

Ja akurat się nie sprzeczałem, która konsola jest gorsza/lepsza. Wyraziłem jedynie moją subiektywną opinię, że Wii nie posiada gier, które mogłyby mnie zainteresować i wolałbym dołożyć do X360 i cieszyć się masą hitów. Tyle. To nie ja zacząłem wojować, jakie to Wii jest wspaniałe, a pozostałe konsole to syf z głupimi grami, bo wielmożny Mario nie zaszczycił tych konsol grą ze swym udziałem. Starałem się jedynie uzasadnić czemu wg mnie Xbox 360 to dobra konsola i dlaczego mate myli się co do swoich uprzedzeń. Jak wspomniałem, nie przekreślam Wii i jak w przyszłości wyjdzie kilka ciekawych gier, a cena spadnie to być może ją zakupię. Jeżeli chcecie kontynuować podobny bałagan to proszę bardzo, ale ja udzielać się w nim nie zamierzam bo co powiedzieć miałem, to już powiedziałem.

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 22 sierpnia 07, 21:38

Nie chce mi się wypisywać nic od nowa więc to co sądze o wojnie konsol napisałem w pewnym komentarzu który dotyczył tego kto wygra w tej batali w Polsce:
X360 vs. PS3! Kto wygra!? No kto!? Sony ma więcej doświadczenia w branży konsolowej niż M$! Mają Blu-ray! HD! Cuda na kiju! Nawet tilta w padzie! Wow! Zdecydowanie PS3 wygra z X360! Ale kto to wie? A Wii? "Jaka kiepska grafa"! "Machanie pilotem jak szurnięty"! "Brak dysku twardego"! Ojej... Ale co to? Wii rządzi na świecie!? Jak to możliwe!? Przecież to pudełko jest do niczego! Ponad czterokrotnie przebija sprzedażą PS3 Oo? To niemożliwe! A jednak... Czy widzicie co się dzieję w branży drodzy fanboje? Krytykujecie coś (Wii) co praktycznie nic wam nie zrobiło... Dyskryminujecie konsole Nintendo z niewiadomych przyczyn... Fani Nintendo nie drwili z PS2 za to że jest słabsza od GC. Widać że w obecnej generacji w Polsce nie wygra Nintendo. Dlaczego? Pytajcie dystrybutora! Brak reklamy. Brak dobrego supportu. Bark wszystkiego. Każdy wie co to jest "plejstejszyn". Dużo ludzi wie co to jest XBOX. Ale czy ktoś wie co to jest Wii? Nie dajecie tej konsoli nawet cienia szansy zaistnąć w polskim społeczeństwie. Ciągle tylko: "Wygra PS3!", "Wygra XBOX!". Nie wspominacie nawet słowem o Wii które także jest konsola nowej generacj. Co prawda bez HD bez dysku twardego ale za to z innowacją która jest dziś potrzebna. Wydawanie ciągle tego samego w nowym pudełku i kolejnym numerkiem już się nudzi. Nie chce mówić o innych konsolach źle. Sam chętnie kupiłbym PS3 gdybym miał tyle pieniędzy. Ale wasze podejście do tematu jest dziwne. Zachowujecie się tak jakby wpajano wam ciągle to że "Sony i nic więcej", "Dobre bo ma znaczek Sony". Boicie się próbować czegoś innego. PS3, Wii i X360 to trzy konsole nowej generacji. Każda ma swój własny styl i sposób rozgrywki. Każda jest warta uwagi. Skoro nazywacie się graczami to dlaczego krytykujecie gry? Oceniajcie je sprawiedliwie a nie patrzycie na jaką platformę zostały wydane i czy to jest exclusiv czy nie. To jest bardzo dziecinne. Nie tolerujecie upodobań innych tylko uważacie że powinno sie lubić to co wy. Tak brzmią wasze wypowiedzi Oo. Jak wszystkim nam wiadomo najlepiej sprzedającą się konsolą jest DS którego nie "łykają" gracze tylko konsola "łyka" ich. Polska jest tym nielicznym krajem trzeciego świata gdzie PSP jest popularniejsze od DSa. I dobrze. Tylko że dlaczego nikt nie wie co to jest DS? Co to jest Wii? Wy gracze to wiecie. Więc dlaczego nie dzielicie się tymi informacjami? Tylko rozgadujecie o jednym. Nie dajecie szansy nintendo na to by wkońcu oficjalnie pojawiło się w Polsce. Żeby Polska nie była zacofana. To co bawi miliony ludzi na całym świecie u nas jest obce :(. Nie ma obaw że Nintendo choć dominuję to zmiecie z rynku konkurencję. Ja jako gracz który lubi każdy rodzaj elektronicznej rozrywki chce aby każda platforma u nas w kraju miał równe szanse i była traktowana na równi. Chce wkońcu przejść się ulicą swojej miejscowości i zobaczyć kogoś z DSem w ręku. Chcę porozmawiać z kimś o PS3. Ale porozmawiać! A nie usłyszeć: "A!!! Sony! Tak słyszałem". Ale dojść do tego można tylko reklamując elektroniczną rozrywke w każdym wydaniu w naszym kraju a nie ograniczać się do swoich zamiłowań co do wybranej platformy. Dajmy innym wolny wybór w trzech wariantach: PS3, Wii i X360! Rzekłem.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 22:01

mate pisze: Na jakiej podstawie uważam, ze to crap??? Nie szkodzi, że nie ma na Nintendo. To znaczy, ze jej nie widziałem??? przecież ta gra jest śmieszna i znudzi się po 10 minutach.

To co powiesz o całej masie równie nienormalnych gierek od Nintendo, których główną zaletą jest to, że są na Wii i że są od Nintendo?
Ja nie lubię takich gier, jednak VP nie jest ani lepsza, ani gorsza od słit rushoffych gierek-zabaweczek z Wii. Konsoli Ninny nie uważam za ani lepszą, ani gorszą od X360 i PS3.Nie skreślam jej...Ale też narazie sie nie zachwycam, bo W TEJ CHWILI nie ma jeszcze jakichś super gier. Mam nadzieję, że nie będzie jak z GC.
Wszystkie konsole są równe dla mnie.
Tylko Nintendo lubię- ale nie kasuję innych konsol za rodziców :P
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 07, 22:06 przez Deedlith_Anthy, łącznie zmieniany 1 raz.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 22 sierpnia 07, 22:05

Czemu Wii i NDS nikt nie zna? Bo Nina ma nas gdzieś i tyle... Po prostu uważa nas za kraj zacofany ostro, że i tak nie docenimy ich konsol, bo kupa z nas nadal podnieca się tylko grafiką, więc uważa, że nie ma sensu kitować w nas kupę pieniędzy...
Zresztą, jak kupiłem NDS to mówie do kumpla: "Kupiłem konsolę, wiesz?" A on na to: "A tak, to nowe PS4, słyszałem, ponoć zaje*****!oneoeneo111 Nie?" >.> I tak to jest u nas...
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 22:09

PS4? :lol: Widać świadomość konsolowa nawet u graczy nie zawsze jest taka super....

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 sierpnia 07, 22:18

Np. Przejdź się u nas po ulicy i zapytaj się pierwszego lepszego przechodnia - czy wie co to (w ogóle) jest konsola? - "Hmm... czy to nie jest przypadkiem maszynka do wyciskania pasty?, hmm..." - takiego typu odpowiedzi się spodziewam :D
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 07, 22:23 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 22:23

Dobra, jak będzie mi się nudzić, to tak zrobię i zdam raport :D dzięki za pomysł, będe mieć jak nudę zabijać.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 22 sierpnia 07, 22:31

Mr.M pisze:Zresztą, jak kupiłem NDS to mówie do kumpla: "Kupiłem konsolę, wiesz?" A on na to: "A tak, to nowe PS4, słyszałem, ponoć zaje*****!oneoeneo111 Nie?" >.> I tak to jest u nas...

Aż mi się przypomnieli moi koledzy, którzy pytali się mnie z dwa lata temu w co sobie aktualnie gram. Powiedziałem, że w Final Fantasy 6. Oni zrobili wielkie oczy i mówią, że to przecież stara gra jest i że oni już dawno w Final Fantasy XII grali (to nic, że gra wyszła rok później ;)) na swoich PC (to, że gra jest exclusivem dla PS2 to też nic nieznaczący fakt ;D)

Także nie dziw się, że Nintendo ma nasz kraj głęboko gdzieś, skoro u nas panuje kult PCtów i nowej karty graficznej, a ludzie mają takie pojęcie o grach jak mate XD

Czasem czytam w internecie, albo obserwuję swoich kolegów, jak to ludzie dostają orgazmów, bo wyszła nowa karta graficzna do komputera i włączyli nowego, ekstra, wypasionego FPSa (bo inne gatunki nie istnieją na blaszakach XD) to nie dziwi mnie dlaczego tak słabo ma się u nas rynek konsolowy. Na tym polu praktycznie istnieje u nas jedynie Sony, bo kiedyś była taka chwila, że PS1 zjadała graficznie wszystko co było wówczas na komputerach, ludzie kupowali, a potem to już siła przyzwyczajenia i sentyment pchały ich w objęcia czarnej siostry owej konsoli ;)

Dlatego myślę, że Nintendo wie co robi i lepiej, aby nie traciło pieniędzy na swój polski oddział. Kto miał kupić Wii, ten już to zrobił, bądź zrobi w przyszłości mimo, że będzie miał to nieco utrudnione.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 sierpnia 07, 22:38

"Nie istnieją"? Przesadzasz.....Nie no, nie rzucajmy się na biednego peceta teraz :D Przecież na niego też gry wychodzą, lepsze i gorsze i odmienne gatunkowo.
Zgadzam się jednak, że podniecanie się coraz lepszą grafiką w nadmiarze jest żałosne..Tak samo jak podniecanie się samą przemocą("Ja pier..ale super flaki latają...O, a teraz urwałem mu ręke z kawałkiem ramienia! Zaje... gra").

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 sierpnia 07, 23:01

frioniel pisze:u nas panuje kult PCtów i nowej karty graficznej

Święta racja. Mój kolega kiedyś powiedział: "Wiesz nie lubie konsol na nich jest zawsze gorsza grafika, a na kompie nie ma porównania... dlatego właśnie jestem zwolennikiem komputerów" - a kiś się tam przy swoim piecu ja tam wolę trochę rozruszać ramiona przy np. Wii i PS3. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 22 sierpnia 07, 23:21

No racja, taki ziomek brata to ma już totalnego świra... Kompa ma padającego normalnie, kupiłby sobie nowego, ulepszył inne parametry, ale nie...
Kupuje nowego GeForce'a za kilka k złotych za pieniądze brata z komunii i w szkole się podnieca i dostaje orgazmów... >.> Aha, koleś ma 12 lat ><
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 22 sierpnia 07, 23:38

Zeby nie było, że kocham Niny to przyznam się, że w tamtych generacjach głosowałem na PS2 i PSX( hola bo nawet nie wiedziałem, że inne konsole istnięją oprócz Pegaza), o XBOXie troszke słyszałem i pare razy grałem, a Niny???? O GameCube tylko ciutke słyszałem i nawet nie wiedziałem, że Nintendo stworzyło tę konsole(TAKI BYŁEM ZACOFANY), jedynie co słyszałem o Nintendo to Pegazus i Game Boy. Można też powiedzieć, że nigdy bym nie spojżał na Nintendo gdyby nie 3 rzeczy : Pegazus z grami, Game Boy i Pokemon Gold. potem usłyszałem o grze Legend of Zelda i myślałem, że średniacka gra i do du... To był rok 2006. Po godzinie grania szczęka prawie na dywanie.

O Wii wogule bym nie usłyszał gdyby nie telewizja niemiecka RTL. Ta minuta była wielkim wydarzeniem w moim życiu. Skakałem po kanałach aż tu nagle jakaś reklama konsoli więc zostawiłem i po zaprezentowaniu gier, czujników ruchu, dostałem chyba to co kobiety w troche innej postaci z gębą na ziemi.

Dlatego licze na Wii bo to się należy Nintendo.
http://zanzi.myslenice.net/emu/historia.htm - Yu możecie sobie przeczytać Historię Konsol. Bardzo dobry artykuł autorstwa Zanziego.

A w Polsce to jedynie ludzie kojażą Game Boy'e z Nintendo.

PS: Tak mnie podjaraliście, ze zrobie dokument i ankiete czy ludzie wiedzą co to konsola, nintendo i takie tam :D

Wróć do „Konsole”