Moje pierwsze wrażenia (TP - GC)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mnich 88
Goron
Goron

Postautor: mnich 88 » 9 sierpnia 07, 22:09

Wczoraj wieczorem przeszedłem TP i jednak grając w nią nie poczułem tego co czułem grając w OoT. Nie mówię żeby gra była zła, wręcz przeciwnie jest bardzo dobra, oceniam ją na 99,9 % jednak OoT ma u mnie zawsze 100 % ten ułamek procenta jednak dużo zmienia.
Czym byłby ?wiat bez zeldy ?

Chciałby kto? dorobić się kieszonkowego ? Spróbujcie tego: http://www.eurobarre.com/?p=289282033453 TO DZIAŁA ! stronka niestety po francusku, ale tu jest wszystko opisane :http://www.eurobarre.com.pl/

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 10 sierpnia 07, 11:00

Hah, od niedawna posiadam wlasna oryginalna nowa Zelde TP, i powiem tak.
Jako, ze jest dla mnie czyms zupelnie nowym, jest taka cudna i wspaniala. Siedze calymi dniami, a nawet nocami (przez co 'nie mam czasu' przesiadywac przed kompem, a takze rysowac T^T). Ale szczerze mowiac, ZA PROSTA. Oczywiscie, mialam problemy z niektorymi zagadkami, sczegolnie z posagami przed Temple of Time, gdy idziemy zdobyc miecz (gdyby nie moj brat to prowdopodobnie jeszcze dzisiaj bym sie nad tym glowila XD). No, i Arbiter's Grounds napsol mi krwi... Niewspominajac juz o Zora's Temple, gdzie klodka na drzwiach prowadzacych do bossa wyglada jak klodka na maly klucz i przechodzilam swiatynie wzdluz i wszerz tylko po to, by dojsc do skrzynki z malym kluczem. Takowej skrzynki tam nie bylo.
Ale tak naprawde, to kazdego bossa mozemy pokonac nie tracac nawet cwiartki serca. Nie wspomne juz o tym, ze Zeldy to w tym nie ma prawie wcale. A co z boginiami? Chyba tylko w Mirror's Chamber mozna bylo o nich uslyszec.
Narazie doszlam do Snowpeak Ruins, wiec nie wiem jak to bedzie dalej. Mozliwe, ze bedzie lepiej. Albo i gorzej. Ogolnie, nie podoba mi sie, ze zostaly mi 3 swiatynie i Hyrule Castle ~~' Zapewne jakby to bylo OoT, to bym byla teraz niedaleko Water Temple (ktorego i tak nigdy nie przeszlam...) i szukalabym przelacznikow, by podwyzszyc poziom wody.
Szczerze mowiac, to nie moge sie doczekac az pokonam glownego bossa i obejrze ending. Bo widzialam juz go na YouTube i sie rozryczalam. Dobrze, ze w tedy bylam sama w domu, bo nie wiem co by mi zrobili xD

Oczywiscie musimy jeszcze pogratulowac pani Akiko za wspanialy glos Midny.

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 10 sierpnia 07, 12:26

mnich 88 pisze:OoT ma u mnie zawsze 100 %
Ja mam tak samo. OoT to dla mnie najlepsza gra na świecie! Jednak ostatnio nie chce mi chodzić... Można w nią grać 10 razy , a i tak się nie znudzi! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Bijman
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Bijman » 26 sierpnia 07, 23:23

Tez dlugo czekalem na ta gre i nie zawiodlem sie. Zelda TP ma boski klimat, cudna muze, piekna artystyczna grafike oraz wiele hektolitrow miodu. Jest to jedna z najlepszych, jesli nie najlepsza gra EVER. Uwazam, ze dorownuje OoT.
Metroid Depths:
Obrazek

Moja Galeria:
http://bijman.deviantart.com

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 27 sierpnia 07, 00:53

Klimat tej gry to cud miód i orzeszki. :D W TP się nie gra, TP się żyje. :)
Kuchar's mentor :)

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 27 sierpnia 07, 12:53

Tak, TP jest gra bardzo dobra, ale jako osobna gra. Nie jako czesc serii. Bo wydaje mi sie, ze Zelde to oni juz tam 'na sile' wciskali, bo nie wiedzieli co z nia zrobic, a cos o niej musialo byc. Nawet w Link's Awakening pojawia sie imie "Zelda" (ale tylko na poczatku... ale mniejsza).
Ogolnie po tym jak przeszlam to mialam wrazenie straszliwej prostoty. Na walke z Ganondorfem zurzylam tylko jedna wrozke i to dlatego, bo zdazyl mi dokopac zanim sie zorientowalam jak z nim walczyc... na koniu... ~~'
No, ale ta gra moglaby byc jeszcze drozsza, ja bym zaplacila. A to tylko dlatego, bo ending jest po prostu CUDOWNY. W samej grze nie bylo momentu, na ktorym mozna bylo sie rozryczec (a bynajmniej, ja nie ryczalam xC), ale na endingu jak zaczelam to przestac nie moglam. Tak. Dla takiego endingu moznaby zaplacic kazda cene. Nie wazne jak slaba jest gra.

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kwazio » 4 października 07, 16:43

ja jeszcze nieposiadam gamecuba wiec niemoge pograc :cry: a czytajac ten temat juz mi slinka cieknie jak kupie
Obrazek
Obrazek
Czas na Wii moze uda sie zebrac kase (Boże Dopomóż :P)

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 4 października 07, 19:50

Ja z innej beczki. Kupiłem Wii z zeldą pograłem może godzinkę "zdobyłem" wilka i midnę... bach i Wii mi sie zepsuło pojechało do gwarancji nie wiem czy się śmiać czy płakać. To jak dziecku zabrać lizaka.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kwazio » 5 października 07, 16:05

Oj to niestety ale troche zal dupe sciska
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 7 października 07, 00:48

Kwazio, No nawet sobie nie wyobrażasz jak strasznie. Czekałem na konsole tak długo że.... cenzura, aż się doczekałem to masz ci babo placek, zepsuło się i teraz ze miesiąc mam czekać przeciez uschnę. Dobrze że już PH zamówiona i w między czasie zagram w PH.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kwazio » 7 października 07, 13:27

oj szkoda mi cie troche szczerze
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziom_UCHIHA
Kokiri
Kokiri

Postautor: Ziom_UCHIHA » 19 października 07, 18:34

Gra jest fajna nawet bardzo tylko , że trochę krótka :wink:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 19 października 07, 18:40

Krótka? :shock: Czy Ty przypadkiem nie pomyliłeś topicu? Minish Cap jest krótka, TP jest obszerne. :wink:
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 19 października 07, 20:14

Krótka? :shock: Czy Ty przypadkiem nie pomyliłeś topicu? Minish Cap jest krótka, TP jest obszerne. :wink:

*kaszlu, kaszlu* Krotka i latwa. Przeszlam w tydzien. Minish Cap zajal mi ze trzy <__<'

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 26 stycznia 08, 07:59

Zgadzam sie z MasterLinkiem, choć nie grałem na Wii to widziałem różne filmiki - jak to fajnie jest nosic 4 itemki ;D

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”