Tutaj będziecie pisać (nikt was nie zmusza), która konsola jest lepsza. Czy Sony PlayStation Portable, czy może jednak Nintendo Dual Screen. Według mnie to 999999.... razy więcej NDS jest lepsze. Powody:
- Dwa ekrany, może mniejsze niż w PSP ale i tak brawo za pomysłowość
- Lepsze gry np. Zelda Phantom Hourglass, Zelda Minish Cap, Zelda A Link To The Past... mógłbym wymieniać w nieskończoność
- marka Nintendo (wiem ,że to dziwne, ale to dla mnie robi różnice)
PSP versus NDS
Moderator: Moderatorzy
Od razu widać, że temat bez sensu, ponieważ:
1. To forum jest o grze Nintendo
2. To forum jest dla fanboji Nintendo
3. I tak wszyscy tu będą za Nintendo...
Żeby nie było offtopu to na przekór reszcie zagłosuje na PSP mimo, że wisi mi na jakiej konsoli gram.
A teraz równie idiotyczne jak wasze uzasadnienia:
1. Psp jest prostokątne.
2. Ma lepsze gry (bez sensu uzasadnienie, bo to w końcu kwestia gustu).
3. Na przyciskach ma krzyżyk, kółko, trójkąt i kwadrat.
4. Psp można położyć na biurku.
5. Psp posiada analoga.
[...]
Żeby nie było offtopu to na przekór reszcie zagłosuje na PSP mimo, że wisi mi na jakiej konsoli gram.
1. Psp jest prostokątne.
5. Psp posiada analoga.
[...]
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU
wodorost2 pisze:Od razu widać, że temat bez sensu, ponieważ:
1. Psp jest prostokątne.
5. Psp posiada analoga.
[...]
Mam to samo zdanie dlatego nie chciałem wczesniej pisać z tą różnica że jednak wole NDS, bo właśnie jestem fanem nindowskiej gry, ale podpisuje sie pod zdaniem że temat bezsensowny.
Jako posiadacz DSa, coraz bardziej przekonuję się do PSP. Konsolka Nintendo to największe pasmo rozczarowań w kwestii gier, jakiego doświadczyłem, wówczas, gdy na PSP wyszło wiele świetnych pozycji, w które chętnie bym zagrał.
Na DSa wychodzi więcej gier, ale co z tego skoro większość dobrze zapowiadających się gier okazało się shitami? Na PSP wyjdzie mniej, ale znacznie lepsze jakościowo. Nawet znienawidzone przez was i potępiane kotlety z PS2. Co z tego, że kotlet skoro 100x grywalniejszy niż gry z DSa? O wiele bardziej wolałbym pogrywać na handheldzie w konwersję Disgaea z PS2 niż jakieś (s)hity z DSa...
Niestety jestem gotów stwierdzić, iż czasy, kiedy dla Nintendo liczyła się jakość, a nie ilość, już dawno minęły...
Na DSa wychodzi więcej gier, ale co z tego skoro większość dobrze zapowiadających się gier okazało się shitami? Na PSP wyjdzie mniej, ale znacznie lepsze jakościowo. Nawet znienawidzone przez was i potępiane kotlety z PS2. Co z tego, że kotlet skoro 100x grywalniejszy niż gry z DSa? O wiele bardziej wolałbym pogrywać na handheldzie w konwersję Disgaea z PS2 niż jakieś (s)hity z DSa...
Niestety jestem gotów stwierdzić, iż czasy, kiedy dla Nintendo liczyła się jakość, a nie ilość, już dawno minęły...
wodorost2 pisze:Od razu widać, że temat bez sensu, ponieważ:
1. Psp jest prostokątne.
A nie prawda, bo to DS jest prostokątny. PSP jest zaokrąglone na bokach;p
Ja również posiadam obie te konsolki i muszę stwierdzić, że żadna z nich nie jest gorsza czy lepsza. Na DSa wychodzi masa oryginalnych gier(nie ma sie co dziwić, w końcu Touch Screen robi swoje), natomiast na PSP gry mają o niebo lepszą oprawę. Natomiast co do jakości... na obie platformy jest mnóstwo świetnych tytułów, na DSa mamy np. Beat Elite Agents, Trauma Center:Under the Knife, How Old is Your Brain czy nową Zeldę, natomiast na PSP: MGS:Portable OPS, MGA, Burnouty, Joanne D'Arc, Lumines. Można tak wymieniać godzinami. Ale czy to ma sens? Fanboje Ninny i tak będą mówić swoje, podobnie jak Sony.
A więc... Jeśli lubisz świeże pomysły wybierz Dual Screena, a jeśli ważna jest dla Ciebie oprawa A/V gry lub masz sentyment do takich serii jak: Metal Gear Solid, Ratchet&Clank, Jak&Daxter czy God of War czym prędzej leć do sklepu po PSP;>
No i parę słow na koniec
Ehhh... Dla niektórych owymi "lepszymi grami" mogą być takie tytuły, jak: Lumines czy LocoRoco- Lepsze gry np. Zelda Phantom Hourglass, Zelda Minish Cap, Zelda A Link To The Past... mógłbym wymieniać w nieskończoność
Pierwsze primo: pierwsza przenośna konsolka z pełnym trójwymiarem.
No i co z tego, skoro PSP zostało wydane niewiele później, a mocą znacznie przewyższa DSa
Trzecie primo: Dużo gier, GBA + NDS
Na PSP można pograć w tytuły z PSXa, poza tym istnieje mnóstwo emulatorów innych sprzętów.
8=============D