Wii a internet.

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Wii a internet.

Postautor: Wertyp » 13 września 07, 16:39

Witam.
Niedawno nabyłem Wii i chciałbym podłączyć konsolę do internetu, żeby grać z innymi graczami, używać Virtual Console itd. Jest tylko jeden problem - nic nie rozumiem z tych wszystkich instrukcji :P. Mógłby mi ktoś jasno po polsku napisać, jak najlepiej podłączyć Wii do internetu, co trzeba kupić itp?
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 13 września 07, 17:17

Musisz mieć kompa z netem i sieć LAN bezprzewodową (np. coś takiego http://www.ultima.pl/Wifi_MAX_podlacz_k ... etu/i3756/ ).
Virtual Console służy do grania w gry ściągane z WiiShop (za opłatą), a nie do mulitplayera.
Niewiele gier ma opcję gry w internecie. Polecam Mario Strikers Charged Football - jedna z pierwszych gier z opcją gry w sieci. Jeszcze multi nie wypróbowałem (najpierw wolę się samemu nauczyć grać, a mam ją od kilku dni), ale zabawa jest przednia i sama rozgrywka również świetna do gry z innymi. :)
Kuchar's mentor :)

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 13 września 07, 17:40

johnyu pisze:Musisz mieć kompa z netem i sieć LAN bezprzewodową (np. coś takiego

Nie tylko to.

Jeśli masz na kabel, musisz dokupić "Wii Lan Adapter". Podłączasz to urządzenie przez USB w konsoli, a kabel od internetu do adaptera :d.

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 13 września 07, 17:52

johnyu pisze:Virtual Console służy do grania w gry ściągane z WiiShop (za opłatą), a nie do mulitplayera.

To wiem ;)
johnyu pisze:Niewiele gier ma opcję gry w internecie. Polecam Mario Strikers Charged Football - jedna z pierwszych gier z opcją gry w sieci

Też myślę o tej grze. Znacie jeszcze jakieś z multi?

Dobra, po kolei. Mam bezprzewodowy internet MTM Stalowa Wola. Czy jeśli kupię tą wtyczkę USB WiFi Max, zainstaluję oprogramowanie na kompie, podlączę ją do niego
i gdy będzie włączony, uruchomię Wii i konsola użyje go jako access pointa, to net będzie już działał??
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 14 września 07, 00:01

Na forum wiicenter.pl w dziale WiiConnect24 (temat "w co można grać przez WiiConnect24" albo coś w ten deseń; gdzieś na drugiej stronie jak dobrze pamiętam ktoś zamieścił pełny spis zapowiedzianych na Wii gier z opcją multi sieciowego.
Kuchar's mentor :)

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 22 września 07, 11:43

Ja dopiero co zadawałem takie pytanie na SwiatN, kup se Router Dlink Di524 ;) Wii ma wbudowaną kartę wifi wiec połączy się z nim bez przewodowo, z tego co zrozumiałem, sam router starczy ;)

Wszystkie wifi connectory jak wifi max odradzam! Chyba że chcesz co 3 dzień od nowa reinstalowac do niego sterowniki na kompie itp itd.. multum problemów z nimi jest. Router to świetna sprawa, i nie musisz imeć odpalonego kompa by mieć internet w wii ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 22 września 07, 12:59

Tak router wymiata. Także polecam. Zadne inne tego typu zabawki. Kupujcie jakiś dobry router i bedzie po kłopocie można wszystko połączyć nawet komórki z wifi.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 24 września 07, 18:19

Pablo! Wkońcu przyznałeś mi rację że Connectory są do niczego :D . To prawda. Sam takiego używam :shock: :P . Ruter to najlepsze rozwiązanie :wink: .

Awatar użytkownika
D.O.X.
Goron
Goron

Postautor: D.O.X. » 5 grudnia 07, 18:49

Wertyp jeśli będziesz grał przez neta to sobie może razem pogramy :)Używam routera D-Linka jest świetny tylko czasem trzeba go odswieżac ale znalazłem na to szybszy sposób ^ ^,a więc jak jak kupisz sobie router/connector (polecam router :) to napisz to pogramy razem :D,oczywiście jeśli będziesz chciał.

Awatar użytkownika
FILIP22
Goron
Goron

Postautor: FILIP22 » 3 stycznia 08, 20:48

amadis pisze: "Wii Lan Adapter". Podłączasz to urządzenie przez USB w konsoli, a kabel od internetu do adaptera :d.

Wiem gdzie kupić ale trochę się boję. Otóż dlaczego:

- Net tak ogólnie nie ślimczy się (no b.rzadko) ALE ... Jeśli już chodzi o granie przez net (hamak :P ) to sprawa się miewa gorzej bo :
* Ślimaczy się jak nie wiem co ( tylko czasami ma przełomy)
* Nie mogę dołączyć się zawsze do gry

I nie wiem czy takie same problemy będą na WII.
Dobrze że Net w Wii daje nietylko możliwość gry przez net ^^
WARIO RULESSS
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 3 stycznia 08, 22:24

@up

Jaki masz Internet? Tzn jaka firma i szybkość :P.

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 6 stycznia 08, 21:50

hmm...
U mnie działa szybko wszystko, z grą w multi nie sprawdzałem, ale zobaczę, czy i u mnie też się wali ;)
Odpiszę wkrótce.

Pozdrowienia.
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
lechuma
Kokiri
Kokiri

Postautor: lechuma » 19 lutego 08, 09:51

Witam, mam pytanie odnośnie Wii i internetu.
Od razu mówie, że na komputerach znam się srednio, więc powiem dość prosto o co mi chodzi :P i oczekuje tez prostych odpowiedzi :)
Otóż chciałbym podłączyć Wii do internetu JEDNORAZOWO !!! Nie chce stałego łącza, chodzi mi o skorzystanie tylko i wyłącznie z Wii shopu.
Kupiłem Wii LAN Adapter i kabel LAN, posiadam karte sieciową.
I teraz tak: z tyłu na pudełku od Wii LAN Adapter jest hmmm powiedzmy "rysunek" przedstawiający podłączenie Wii do internetu, kolejność jest następujaca: LAN adapter podłączamy do Wii, kabel LAN z adaptera do modemu i powinno działać :) tak przynajmniej wnioskuje po tym co jest tam narysowane.
Jak mam podłączyć ten kabel do modemu skoro mam modem Speedtouch neostrady 330?
Czy w ogóle się da to zrobić?
A jeśli nie da to czy kabel LAN mam poidłączyć do karty sieciowej, czy jeszcze mam coś dokupić, żeby było ok.
Prosze o pomoc i z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 20 lutego 08, 14:43

Po pierwsze, nie ma czegoś takiego jak podłączenie "jednorazowe" (albo cię nei zrozumiałem), a jeśli chodzi o podłączenie to masz w modemie od Neo takie gniazdo na kabel, zajęte już przez taką samą wtyczkę, która daje ci net w PC, po prostu je zamieniasz (na czas zamiany nie masz neta w PC) :)
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
lechuma
Kokiri
Kokiri

Postautor: lechuma » 20 lutego 08, 15:49

Mr.M pisze: Po pierwsze, nie ma czegoś takiego jak podłączenie "jednorazowe"

:D Jest !!! Podłączam net do Wii, sciągam co trzeba i wyłączam neta z Wii :)

Jest tak jak napisałem wcześniej, potrzebuje RAZ tylko podłączyć Wii do netu, ściągam co mam ściągnąć z Wii Shopu i tyle moje Wii widziało internet :wink:

Ale dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

Wróć do „Konsole”