Sekrety w OoT

Moderator: Moderatorzy

tiritonga
Kokiri
Kokiri

Postautor: tiritonga » 19 listopada 07, 10:34

hmm w sumie szkoda, że bug... bo mogło to być częścią jakiejś większej teorii spisku :D
no trudno po raz drugi nie udało mi się powtórzyc tego wyczynu ::(
poozdrawiam :) :47

Awatar użytkownika
Bubu
Goron
Goron

Postautor: Bubu » 21 marca 08, 18:25

nie doczytalam sie tutaj takiego czegus, nie wiem jak sie powtorze to sorka
w swiatyni cienia ( shadow temple ) w tym pomieszczeniu z wiatrakami to zamiast ich unikac mozna zalozyc ciezkie buty ( iron boot's czy jakos tak ) i po klopocie :):) :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 20 kwietnia 10, 17:19

Mam kilka sekretów/ciekawostek które jak dotąd się tu nie pojawiły:

Rupee: (było opisane ale w inny sposób)

Będąc przed zamkiem wejdź na jeden z łańcuchów mostu zwodzonego. Idź do końca aż do ściany. Teraz odwróć się w stronę drugiego łańcucha i zeskocz. Skutek? Niewidzialne rupee.

Fairy’s Fountain w Gerudo Fortress:

W Gerudo Fortress w miejscu gdzie znajdują się 4 skrzynie (2 po prawej i dwie po lewej) znajduje się sekret. Idź do skrzyń po prawej i zagraj Song of Storms. Pojawi się wejście do Fairy’s Fountain.

Fairy's Fountain w Zora's Domain:

Przy wejściu do którego po raz pierwszy wchodzimy do Zora's Domain po lewej stronie na dole jest wysepka (na przeciwko drabiny) - idziemy tam i gramy Song of Storms po czym pojawia się wejście do Fairy's Fountain.

Szybszy sposób na wygranie mini gry Super Cuccos:

Na ranczu Lon Lon wejdź do pomieszczenia gdzie znajduje się Talon. Potem podnieś wszystkie kurczaki i wrzuć je do konta przy schodach. Potem zagadaj z Talonem i zagraj w jego grę. Zamiast wszystkich kurczaków pojawią się tylko te wyznaczone które musisz złapać.

Jak zdobyć Heart Piece bez użycia Gold Scale.

W Lake Hylia idź do laboratorium. Potem wskocz do wody i użyj Iron Boots. Potem na dnie użyj Hookshota w kierunku skrzynki. Zanim Hookshot dotknie skrzynki zmień Iron Boots na zwykłe buty.

Różne:

- Pierwszy raz kiedy idziemy do wodospadu przed Zora’s Domain, w pobliżu znajduje się Heart Piece – możemy go przyciągnąć rzucając w niego boomerangiem (nie zawsze jeden rzut wystarczy).

- W sektorze Desert Colossus znajdź wyschniętą oazę. Nie trudno jej nie zauważyć – bo są tam palmy. Teraz wejdź na kamień znajdujący się obok i zagraj Song of Storms. Po pewnym czasie dół napełni się wodą, a z niej wylecą wróżki.

- Po scenie kiedy Impa ucieka z Zamku przed Ganondorfem, idziemy na rynek w Castle Town potem skręcamy do Back Alley. Na końcu alei znajduje się ranny żołnierz. Mówi coś w tym stylu: „Ganondorf zdradził króla […] chciałem go powstrzymać… itd” – po czym umiera.

- W zamku Ganona - w miejscu gdzie znajduje się wejście do wieży Ganona zejdź na dół i sprawdzaj wszystkie ściany za jedną jest ukryte przejście na końcu którego znajdziesz wróżki.

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 20 kwietnia 10, 18:20

Te ciekawostki już są na stronie ;).
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 kwietnia 10, 13:51

Jest tylko ta o żołnierzu - jakoś jej wcześniej nie zauważyłem. Reszty nie ma na stronie bo dopiero chcę je dodać.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 12 lipca 14, 17:14

Ja mam sekret! Jeżeli zabijemy skull kida jako starszy to dostaniemy 100 rupee! :D
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time/Zelda64”