Fajne gry na Wii
Moderator: Moderatorzy
Fajne gry na Wii
Wiem że kupię Wii. Wiem, że kupię Zelde i Super Smash Bros. Co jeszcze jest bardzo fajne, takie żeby nie żałować nawet grosika. Zastanawiam się nad Mariem Galaxy, ale ta kamera. Czy da się ją zmienić na np. taką jak w na N64? Czekam na propozycje.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
SMG - niestety nie da się zmienić w nim kamery na taką jak w SM64 (czyli chodzi o taką >> centralnie blisko << za plecami). Ale kamera w niczym nie przeszkadza i nie psuje rozgrywki. (prawie)Zawsze można obracać kamerą za pomocą d-pada. I jeszcze przecież jest widok z oczu Mario. Gra jest przekozaczona, jak dotąd jest jedną z najlepszych gier na Wii. Must-Have!!!
Co tam jeszcze z gier które można polecić...
Mario Kart Wii - 32 trasy, wi-fi i przede wszystkim gameplay
Co tam jeszcze z gier które można polecić...
Mario Kart Wii - 32 trasy, wi-fi i przede wszystkim gameplay
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Sys pisze: Jak się nazywa ktoś wie?
Red Steel
http://pl.youtube.com/watch?v=zea6FH1w1Zc
http://pl.youtube.com/watch?v=RDQOqRyeq ... re=related
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
MasterLink pisze:Red Steel
Osobiście nie polecam tej gry. Jest dość przeciętna, z tego co wiem, jedynie multiplayer wnosi coś ciekawego do gry. Ja go niestety nie miałem okazji sprawdzić.
Zamiast tego polecam Metroid Prime 3 - Corruption, to zdecydowanie najlepszy FPS jaki ujrzało Wii Świetna grafika i sterowanie, fajny klimat. Każdego zachwyci. Jedynie backtracking potrafi być irytujący, ale poza tym gra jest bardzo miodna.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Również nie polecam Red Stell, nawet w niego nie grałem, ale widziałem kilka gameplay'i i nie podoba mi się...
Natomiast polecam jeszcze WarioWare: Smooth Moves - idealna gra dla kogoś kto chce coś więcej zrobić ze swoim Wilotem, niż tylko nim machać.
Natomiast polecam jeszcze WarioWare: Smooth Moves - idealna gra dla kogoś kto chce coś więcej zrobić ze swoim Wilotem, niż tylko nim machać.
Też polecam metroida, gra naprawdę wciąga.
Polecam też mario strikers charged football, przyjemnie się gra a walka o puchary jest hardcore'owa (trzeba potrenować)
Wii Fit jest bardzo przyjemną grą, niedość że można potrenować to można się też świetnie zabawić. Gra jest szczególnie fajna,dlatego że poprawia humor (poprzez sport wydzielają sie edorfiny które poprawiają nastrój) i nie wychodzisz z domu.
Mario Galaxy też bardzo fajna gra, miła i przyjemna. Dosłowny cukierek. Gre przeszedłem w 3 dni (po bożym narodzeniu) ale to ja i wszysko przechodzę bardzo szybko Przejże jeszcze moje gry i jeszcze dam znać
PzD4all
Polecam też mario strikers charged football, przyjemnie się gra a walka o puchary jest hardcore'owa (trzeba potrenować)
Wii Fit jest bardzo przyjemną grą, niedość że można potrenować to można się też świetnie zabawić. Gra jest szczególnie fajna,dlatego że poprawia humor (poprzez sport wydzielają sie edorfiny które poprawiają nastrój) i nie wychodzisz z domu.
Mario Galaxy też bardzo fajna gra, miła i przyjemna. Dosłowny cukierek. Gre przeszedłem w 3 dni (po bożym narodzeniu) ale to ja i wszysko przechodzę bardzo szybko Przejże jeszcze moje gry i jeszcze dam znać
PzD4all
Ciekawi mnie walka na miecze. Jest taka przeciętna, czy taka z prawdziwego zdarzenia? To znaczy czy dokładnie odbiera Wii - Remote. No chodzi o to czy jak np. ty ruszysz ręką w prawo to on też? A jeszcze coś jak się kończy walka na miecze to można tego kolesia pociągnąć z katany? Bo mu tak przystawia do tej szyji... no chyba czaisz o co chodzi.
Walka nie wyszła zbyt dobrze. Konsola rozpoznaje tylko kilka rodzajów uderzeń, twój hero bardzo często robi to, czego ty byś akurat nie chciał. Spodobało mi się jedynie parowanie za pomocą nunchacka, czyli drugiej katany - refleks może ci uratować życie. Poza tym nie ma rewelacji, ja niestety nie poczułem się jak samurai, jak głosiło hasło reklamowe.
Zakończenie walki ssie na maksa - każdy pojedynek kończy się rozbiciem miecza/wytrąceniem go z ręki przeciwnikowi i przystawieniem mu twojej katany do szyi. Wtedy wybierasz, czy go oszczędzić, co daje ci punkty respektu (im więcej ich masz, tym większa szansa, że niektórzy przeciwnicy poddadzą się na twój widok - to wygląda wyjątkowo komicznie. Dziesięciu badassów z Yakuzy (potrafią oni obrzucać naszego hero tylko dwoma epitetami - gaijin i bastard. Mija pół godziny gry, a ty już znasz ich teksty na pamięć. Nuuuda) opróżnia w twoją stronę magazynki, a jeden rzuca broń i klęka, prosząc o litość. Pękałem ze śmiechu na widok takich sytuacji). Możesz też go zabić... co nic ci nie da. Obejrzysz jedynie kolejną komiczną sytuację - koleś otrzyma w głowę cios kataną, a przewróci się, jakbyś przywalił mu bejsbolem. Dajcie spokój, w takich sytuacjach przydałaby się chociaż kropelka krwi, żeby nie wyglądało to jak komedia...
Z fpsów Red Steel odradzam, lepiej sięgnij po Metroida.
Zakończenie walki ssie na maksa - każdy pojedynek kończy się rozbiciem miecza/wytrąceniem go z ręki przeciwnikowi i przystawieniem mu twojej katany do szyi. Wtedy wybierasz, czy go oszczędzić, co daje ci punkty respektu (im więcej ich masz, tym większa szansa, że niektórzy przeciwnicy poddadzą się na twój widok - to wygląda wyjątkowo komicznie. Dziesięciu badassów z Yakuzy (potrafią oni obrzucać naszego hero tylko dwoma epitetami - gaijin i bastard. Mija pół godziny gry, a ty już znasz ich teksty na pamięć. Nuuuda) opróżnia w twoją stronę magazynki, a jeden rzuca broń i klęka, prosząc o litość. Pękałem ze śmiechu na widok takich sytuacji). Możesz też go zabić... co nic ci nie da. Obejrzysz jedynie kolejną komiczną sytuację - koleś otrzyma w głowę cios kataną, a przewróci się, jakbyś przywalił mu bejsbolem. Dajcie spokój, w takich sytuacjach przydałaby się chociaż kropelka krwi, żeby nie wyglądało to jak komedia...
Z fpsów Red Steel odradzam, lepiej sięgnij po Metroida.
~Burn the land and boil the sea
Ja polecę:
Guitar Hero III: Legends of Rock - Jeśli lubisz gry muzyczne to ta jest jedną z najlepszych. Poziom trudności zamiata (chociaż po dłuuuugim treningu...), utworów jest sporo no i jest online .
Dancing Stage: Hottest Party - też jedna z najlepszych gier muzycznych. Na Wii jest ich mało. Jeśli lubisz machać nogami (tańcem bym tego nie nazwał...) to jest gra dla Ciebie. W tą odsłonę serii nie grałem ale wiem że gra używa także Wiilota i Nunchucka.
No More Heroes - osobiście nie grałem ale widziałem dużo filmików. Travis rządzi. Muszę jakoś skołować ta grę .
A pozatym wszystko co polecali poprzednicy jest godne uwagi .
Guitar Hero III: Legends of Rock - Jeśli lubisz gry muzyczne to ta jest jedną z najlepszych. Poziom trudności zamiata (chociaż po dłuuuugim treningu...), utworów jest sporo no i jest online .
Dancing Stage: Hottest Party - też jedna z najlepszych gier muzycznych. Na Wii jest ich mało. Jeśli lubisz machać nogami (tańcem bym tego nie nazwał...) to jest gra dla Ciebie. W tą odsłonę serii nie grałem ale wiem że gra używa także Wiilota i Nunchucka.
No More Heroes - osobiście nie grałem ale widziałem dużo filmików. Travis rządzi. Muszę jakoś skołować ta grę .
A pozatym wszystko co polecali poprzednicy jest godne uwagi .