HELP CENTER (PH)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bl@ster
Goron
Goron

Postautor: Bl@ster » 4 lipca 08, 11:09

Robię tą trójmoc na tych drzwiach chyba 100 razy i nic :(
Obrazek

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 4 lipca 08, 11:20

http://uk.youtube.com/watch?v=i56NuCj-Ypc

Mnie sie udało za pierwszym razem, a strasznie koślawa była o.O

Awatar użytkownika
Bl@ster
Goron
Goron

Postautor: Bl@ster » 4 lipca 08, 11:39

Dalej nic :neutral:
Po tej gadce o bellumie poszedłem od razu do temple otOK.
PS:Nie wiem czy to ma znaczenie ale zamiast rysika robię to patykiem od lodów.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 lipca 08, 12:42

Ja narysowałem ten triforce kantem deski i wyszło.

A tak na poważnie to Bl@ster :o - zniszczysz sobie ekran!! Do rysowania służy stylus...
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Bl@ster
Goron
Goron

Postautor: Bl@ster » 4 lipca 08, 12:50

A może mam pirata?
http://www.allegro.pl/item387639941__nd ... rawie_nowa.
albo czegoś nie zrobiłem?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 lipca 08, 13:14

Sprawdziłem i jest to oryginał. Po prostu użyj stylusa do narysowania triforca. A jeśli nadal nie działa to skalibruj ekran NDS'a.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Bl@ster
Goron
Goron

Postautor: Bl@ster » 4 lipca 08, 13:41

Sprawa ma się tak gdy rysuję klepsydrę to jest ok , ale gdy triforce to drzwi ani drgną
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 lipca 08, 13:49

Hmm... A byłeś u kowala? W jego chatce widnieje na ścianie rys triforca. Wtedy on powie ci żebyś narysował triforce na drzwiach w The Temple of the Ocean King.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bl@ster
Goron
Goron

Postautor: Bl@ster » 4 lipca 08, 14:00

MasterLink ! Jesteś moim zbawieniem ... wielkie dzięki ! :)
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 6 lipca 08, 12:17

Te problemy z rysowaniem też są troszkę winą tej zeldy. Niektóre kształty od razu łapie a niektóre wręcz przeciwnie, u mnie też trójmocy za pierwszym razem nie zaakceptowano, chyba dopiero za 3.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 6 lipca 08, 12:38

Dziwne bo ja nie mam żadnych problemów z rysowaniem. Wystarczy po prostu od czasu do czasu skalibrować w opcjach ekran dotykowy konsolki..
Obrazek

Radzio
Kokiri
Kokiri

Postautor: Radzio » 6 lipca 08, 12:53

mam taki mały problem na wyspie ognia :/ a mianowicie z ta wiedźmą zamkniętą w piwnicy :/ jak już chce wyjść to do mnie gada :P podchodzę do jej drzwi i nic ;/ nie wiem co mam zrobić żeby z nią gadać :( :(

mikrofon w ds jest pod górnym ekranem tam gdzie jest napisem MIC ?? krzyczałem, dmuchałem, tarłem a ona nic :/ chyba jaką głucha jest :/

już zrobione :P tylko ze na innym ds :/
Ostatnio zmieniony 6 lipca 08, 17:33 przez Radzio, łącznie zmieniany 3 razy.

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 6 lipca 08, 13:07

Krzyknij w mikrofon przed drzwiami, za którymi jest... (albo przetrzyj... ja tak robilam, bo mama w pokoju była XDD)

I to nie wiedźma, tylko wróżka przepowiadająca przyszłość....

Tak, mikrofon to ta podłuzna dziurka po środku.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 6 lipca 08, 13:46

Zależy w którym DSie. ;) W NDS Lite MIC jest po środku, a w NDS fat w lewym dolnym rogu pod ekranem dotykowym konsoli - pewnie o tym wiecie, tylko tak sobie napisałem. :P

@Radzio - Musisz dmuchnąć/krzyknąć w odpowiednim miejscu, czyli centralnie przy drzwiach.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 6 lipca 08, 16:22

MasterLink pisze:Dziwne bo ja nie mam żadnych problemów z rysowaniem. Wystarczy po prostu od czasu do czasu skalibrować w opcjach ekran dotykowy konsolki..

Wiesz no może całkiem możliwe, u mnie być może to było ze starości albo coś (bo jednak kupywałem używany)... A teraz działa świetnie, odczytuje (prawie) wszystkie kształty, są duze problemy ze znakiem od tej żaby podobnym do W (pd-wsch część mapy), ale to chyba przez to że jakoś źle rysuje... No właśnie ma ktoś w dużym przybliżeniu jak to dokładniej trzeba narysować?

A propo mikrofonu - ja proponuję troszkę mocniej dmuchnąć. Krzyki są niepotrzebne, a skutek i tak będzie taki sam :P.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Phantom Hourglass”