X360 czy PS3?
Moderator: Moderatorzy
X360 czy PS3?
Weźcie udział w ankiecie, i argumentujcie swój głos. Ja na razie się wstrzymam, ponieważ ciągle nie zdecydowałem którą maszynkę kupić .
PS3, bo mniej awaryjny, ma czytnik Blu-Ray (dzięki czemu gry są zawsze na jednej płycie a nie na siedmiu ), nie trzeba płacić za opcje internetowe i wyszły/wyjdą na niego gry, które są naprawdę warte uwagi (m.in. MGS4, Ratchet, Uncharted, Heavenly Sword, Little Big Planet, MAG, Motorstorm i Resistance 2 i wiele innych.)
Kuchar's mentor
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
johnyu pisze:PS3, bo mniej awaryjny, ma czytnik Blu-Ray (dzięki czemu gry są zawsze na jednej płycie a nie na siedmiu ), nie trzeba płacić za opcje internetowe i wyszły/wyjdą na niego gry, które są naprawdę warte uwagi (m.in. MGS4, Ratchet, Uncharted, Heavenly Sword, Little Big Planet, MAG, Motorstorm i Resistance 2 i wiele innych.)
The same (szczególnie MGS4 jest warty zakupu PS3).
Poza tym prawie wszystkie mocne tytuły na X360 pojawiły się również na PCiecu. Jest parę(naście) exclusive'ów, ale one wcale mnie nie interesują. hehe (no może poza wyjątkiem jakim jest "Banjo Kazooie Nuts & Bolts" - ale wątpie czy będzie tak dobry jak poprzedniczki, zmienili schemat gry, a jak wiadomo Rare to już nie to samo Rare co kiedyś).
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
PS3 lepszy moim zdaniem... Chciałbym zagrać w GTA IV, MGS4, i FFXIII- są to jedne z gier z najlepszą grafiką in world a szczególnie FF XIII, jak ja to wczoraj zobaczyłem to aż się popłakałem .
P. S. A na Xpudełku GTA IV sięzacina- ponieważ GTA nie wczytuje się lokacjami, tylko całe miasto żyje, a w momencie wjechania w daną dzielnice dodaje się pare wiecej przechodniów izwieksza traffic a reszta jest ograniczana, przez co konsola się zacina, a starsze wersje (pudełka) nawet się psują (naprawa 100-200zł!)
P. S. A na Xpudełku GTA IV sięzacina- ponieważ GTA nie wczytuje się lokacjami, tylko całe miasto żyje, a w momencie wjechania w daną dzielnice dodaje się pare wiecej przechodniów izwieksza traffic a reszta jest ograniczana, przez co konsola się zacina, a starsze wersje (pudełka) nawet się psują (naprawa 100-200zł!)
na ps3 jest a na kompa nawet nie szukalem bo poco (i tak mi nie wejdzie xD )
@edit: jednak jest na xpudelko obrotowe xD (bo 360 ) tez ten ffXIII
Tutaj macie linka na gry-online bo wpisalem do poszukania na all platformach KLIK
@edit: jednak jest na xpudelko obrotowe xD (bo 360 ) tez ten ffXIII
Tutaj macie linka na gry-online bo wpisalem do poszukania na all platformach KLIK
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Przecież było powiedziane na E3 2008 że FXIII wychodzi również na X360.
GTAIV masz również na X360...
Dobrych gier na PS3 jest tyle co na X0. X360 ma po prostu więcej excluzywnych tytułów..
Dziwne, że nikt nie wymienił SCIV (PS3, X360) - ta część to must have dla fanów Soul Calibura i nie tylko.
ganon pisze:Ma dużo więcej gier.PS3 ma tylko dwa dobre tytuły czyli:Grand theft Auto 4,Metal Gear Solid 4.
GTAIV masz również na X360...
Dobrych gier na PS3 jest tyle co na X0. X360 ma po prostu więcej excluzywnych tytułów..
Dziwne, że nikt nie wymienił SCIV (PS3, X360) - ta część to must have dla fanów Soul Calibura i nie tylko.
Ostatnio zmieniony 28 października 08, 17:17 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
PS3! Czemu? Bo tak!(czyt. MGS4)
PSN suxi w porównaniu do XBL(80zł rocznie, to aż tak dużo?), mam nadzieję, że nie miną 2 miesiące, a wszystkie nowe tytuły będa już kompatybilne z Trophies oraz, że zostaną wydane patche do tych ważniejszych tytułów, które nie obsługują Achievementów. Mam nadzieję, że jeśli Sony wyda PS Home to role się odwrócą i to użytkownicy PS3 będą się śmiać z XBL xD
W zapowiedziach X wypada lepiej niż PS3, a jeśli na dodatek plotki o wydaniu TK6 na konsolę M$ potwierdzą się, to już bedzie apokalipsa...
Nom xD
Uncharted i Heavenly Sword to crapy, no nie? ;3
Jest oczywiście więcej dobrych tytułów(np.DMC4, Burnout, SCIV, CoD4), ale fakt faktem, że X ma dużo więcej exclusive'ów
Domyślam się, że Wii nie ma w ankiecie, bo wszyscy Zeldowi fanboje, by na to zagłosowali, tak? ;3
I tak na koniec: Czy ktoś z Was ma może PS3? Można by się kiedyś umówić, coby razem pograć Online.
Jeśli chodzi o mnie, to na razie mam tylko MGS4(MGO;3) i GTAIV(jakaś ironia losu z posetem Ganona xD), ale już się oglądam z Burnoutem
Chociaż w to pierwsze to zapewne będę lamił jak mało kto, bo boję się nawet spojrzeć na pudełko MGSa w obawie przed spojlerami(postanowiłem, że ukończę sobie wszystkie inne części, nim wezmę się za czwórkę)
Mój (niezwykle patriotyczny zresztą) nick na PSN to Slash-PL
PSN suxi w porównaniu do XBL(80zł rocznie, to aż tak dużo?), mam nadzieję, że nie miną 2 miesiące, a wszystkie nowe tytuły będa już kompatybilne z Trophies oraz, że zostaną wydane patche do tych ważniejszych tytułów, które nie obsługują Achievementów. Mam nadzieję, że jeśli Sony wyda PS Home to role się odwrócą i to użytkownicy PS3 będą się śmiać z XBL xD
W zapowiedziach X wypada lepiej niż PS3, a jeśli na dodatek plotki o wydaniu TK6 na konsolę M$ potwierdzą się, to już bedzie apokalipsa...
ganon pisze:Xbox 360 jest według mnie lepszy. Jest tańszy. Ma więcej wersji.Ma dużo więcej gier.PS3 ma tylko dwa dobre tytuły czyli:Grand theft Auto 4,Metal Gear Solid 4.Więc głos pada na X360.
Nom xD
Uncharted i Heavenly Sword to crapy, no nie? ;3
Jest oczywiście więcej dobrych tytułów(np.DMC4, Burnout, SCIV, CoD4), ale fakt faktem, że X ma dużo więcej exclusive'ów
Domyślam się, że Wii nie ma w ankiecie, bo wszyscy Zeldowi fanboje, by na to zagłosowali, tak? ;3
I tak na koniec: Czy ktoś z Was ma może PS3? Można by się kiedyś umówić, coby razem pograć Online.
Jeśli chodzi o mnie, to na razie mam tylko MGS4(MGO;3) i GTAIV(jakaś ironia losu z posetem Ganona xD), ale już się oglądam z Burnoutem
Chociaż w to pierwsze to zapewne będę lamił jak mało kto, bo boję się nawet spojrzeć na pudełko MGSa w obawie przed spojlerami(postanowiłem, że ukończę sobie wszystkie inne części, nim wezmę się za czwórkę)
Mój (niezwykle patriotyczny zresztą) nick na PSN to Slash-PL
8=============D
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Zero pisze:Czy ktoś z Was ma może PS3? Można by się kiedyś umówić, coby razem pograć Online
Ja mam, ale online umnie jak na razie nie istnieje (brak routera itp).
Zero pisze:Chociaż w to pierwsze to zapewne będę lamił jak mało kto, bo boję się nawet spojrzeć na pudełko MGSa w obawie przed spojlerami(postanowiłem, że ukończę sobie wszystkie inne części, nim wezmę się za czwórkę)
Hehe. Ja jak podchodziłem do MGS4 to już miałem wszystkie poprzednie części ukończone.
No ale nadrabiaj, nadrabiaj zaległości.
EDIT:
Zero pisze:TK6 na konsolę M$ potwierdzą się, to już bedzie apokalipsa...
Nawet jeśli to i tak się nim nie nacieszą (d-pad w padzie X360 jest strasznie niewygodny do bijatyk). Ale zawsze pozostaje Arcade Stick..
Ostatnio zmieniony 7 sierpnia 08, 22:34 przez MasterLink, łącznie zmieniany 2 razy.
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Jedna sprawa. Nie bedzie zadnego "Shadow of the Colossus 2", jak nie ma ICO 2. Bedzie kolejny duchowy nastepca.
Gdzies za 4 lata...To bede miec wtedy...20 lat. O, moze akurat sobie kupie wtedy PS3 z owa gra i bede wspominac jak w wakacje gralam na PS2 po raz pierwszy w SotC ;] Kupa czasu.
Gdzies za 4 lata...To bede miec wtedy...20 lat. O, moze akurat sobie kupie wtedy PS3 z owa gra i bede wspominac jak w wakacje gralam na PS2 po raz pierwszy w SotC ;] Kupa czasu.
She's got everything I need, pharmacy keys
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Co do Shadow of the Colossus - gdzieś była plotka, że podobno robią 2 część.