Ulubiony zespół/rodzaj muzyki...

A jakiej ty muzyki słuchasz?

Moderator: Moderatorzy

Ulubiony rodzaj muzki...

Pop
4
7%
Metal
18
33%
Klasyka
0
Brak głosów
Techno
4
7%
Hip-Hop
5
9%
Rap (jaka różnica (?))
5
9%
Inne
19
35%

Liczba głosów: 55

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 13 lipca 08, 10:01

Ja jeszcze oprocz lp slucham eminema ale to tak mniej, najwiecej wlasnie linkin park, a chcecie mocna piosenke lp?? to posluchajcie sobie "by myself" ;P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 13 lipca 08, 19:23

By Myself nie jest złe, ale i tak wolę A Place For My Head. Śliczne było.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 14 lipca 08, 08:38

A palce for my head tez jest jedna z moich ulubionych piosenek ale jeszcze lepsza jest poitns of authority (normalnie cala na pamiec znam xD. w sumie te co wczesniej podalem to wszystkie w wiekszej polowie znam na pamiec xD). jeszcze dobra na starcie jest forgotten ^^

@EDIT: a no jeszcze bym zapomnial o cool-t ^^ tez maja fajne piosenki, moje ulubione to:

Kamasutra:
http://www.youtube.com/watch?v=aivDOROI ... re=related

Tomorrow's War:
http://www.youtube.com/watch?v=SSvHeYtH ... re=related

Magic Key:
http://www.youtube.com/watch?v=SSvHeYtH ... re=related

I Woke Up(bez teledysku):
http://www.youtube.com/watch?v=7KL8yNpH ... re=related
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 3 września 08, 18:39

A ja zapuscilam Meteore i stwierdzilam, ze niestety z Linkinow juz wyroslam troche :(
Ale za to maniacze na punkcie Foo Fighters, dorwalam ich dyskografie, ale narazie kreca sie obie czesci in Your Honor.
Maniacze na punkcie piosenek "In your honor","Best of you", "DOA", a zwlaszcza "Razor". Ta ostatnia jest piekna. I bardzo smutna. Az plakac sie chce ile razy ja slysze...Cudo.
Dla zainteresowanych:
Foo Fighters - Razor .
Nie, nie zadne emo popluczyny :)

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 3 września 08, 20:45

Foo Fighters są fajni :) Dave Grohl (który grał także z Nirvaną i Tenacious D, btw), to niezły świr. W filmie "Tenacious D - The Pick of Destiny" zagrał samego Szatana. Jako że film był rockowym musicalem, i władca piekieł musiał zagrzmocić na perkusji, gitarze, oraz zaśpiewać. Tenacious D wyzwali go na pojedynek rockowy :D Teksty śpiewane przez niego powalają! (Ale w większości są baardzo niecenzuralne ;))
"I'm the Devil, I love Metal!
Check this riff it's f*cking tasty!"
Ten kawałek nazywa się Beelzeboss (The Final Showdown), polecam obejrzeć go na youtube bądź gdzieś indziej. Jest to końcówka The Pick of Destiny, ale film ten ma tak idiotyczną fabułę i poryty humor, że nie każdemu się spodoba, więc można spokojnie oglądać, nie obawiając się o spoilery. Chociaż tekst po części mówi o wcześniejszych wydarzeniach z filmu :)

Ostatnio coraz bardziej podoba mi się metal. Taki dość łagodny, zawierający śpiew, a nie tylko ryczenie do mikrofonu :) Ostatnio nałogowo słucham:
- Metalliki - "Enter Sandman" - uwielbiam ten kawałek. Wciąż chrypię sobie pod nosem "Take my hand, we're off to never-never land". Prócz tego "Master of Puppets", łagodne "Nothing Else Matters" i inne kawałki tego świetnego zespołu.
- Black Sabbath - Ozzy Osbourne na prezydenta! Ciekawa osobowość, obdarzona świetnym głosem - nieco "jęczącym", ale bardzo melodyjnym. Najlepsze przykłady to "Iron Man" i "Sabbath Bloody Sabbath"
- Dio, czyli zespół Ronniego Jamesa Dio (następcy Ozzy'ego w BS, btw) - ubóstwiam kawałek "Holy Diver" - "dziki głos" Dio czyni z niego naprawdę niezapomnianą melodię. Prócz tego polecam "Rainbow in the Dark"
-Kilku innych wykonawców, jak Marylin Manson, ale to już tylko pojedyncze kawałki.

Oprócz wyżej wymienionych zespołów, wciąż jestem wiernym fanem Bono i U2 :) Będąc w kinie na "U2 3D" utwierdziłem się w przekonaniu, że to właśnie kapela z Dublina daje najlepsze koncerty ever. Gdy widziałem przed sobą 60 tysięcy rąk uniesionych w górę i gigantyczny chór głosów śpiewających "one love, one life, when there's one need, in a night", nie mogłem się powstrzymać, żeby się nie przyłączyć. Niestety, musiałem to robić baaardzo cichutko, w końcu byłem w kinie :) Towarzyszył mi wtedy kumpel, którego U2 nie interesuje, ale gdy podczas seansu zerkałem na niego, widziałem wyraz zafascynowania na jego twarzy :D U2 po prostu hipnotyzują i już. Ostatnio najczęściej słuchaną przeze mnie piosenką tej grupy stał się "New York". Jest wiele utworów o tym mieście, m. in. słynne "New York, New York" Franka Sinatry, ale to właśnie U2 nagrali, moim skromnym zdaniem, najlepszy z nich. Bono śpiewa o Nowym Jorku jako o okrutnej miejskiej dżungli, w której stracił wszystko, przegrał swoje życie, "uderzył w górę lodową". Mój ulubiony fragment:

"Irish, Italians, Jews and Hispanics
Religious nuts, political fanatics in the stew
Happily not like me and you
That's where I lost you

New York"

Wooo-hooo, ale się rozpisałem :) Jak już zacznę, to nie mogę przestać. To chyba jakaś choroba. No, to wszystko, moi drodzy, pozdrawiam :D
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 3 września 08, 21:27

Wertyp pisze:- Metalliki - "Enter Sandman" - uwielbiam ten kawałek. Wciąż chrypię sobie pod nosem "Take my hand, we're off to never-never land". Prócz tego "Master of Puppets", łagodne "Nothing Else Matters" i inne kawałki tego świetnego zespołu.

St. Anger! :)

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 4 września 08, 14:48

1.
amadis pisze:St. Anger! :)

Jako żywo! :P

2. Kolejny ciekawy filmik od Dave'a Grohla:
http://www.joemonster.org/filmy/10771/L ... Dave_Grohl
:)

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 1 października 08, 11:04

Dobra nadchodzi moja nowa lista...

Scooter:
Te dwie to takie naj naj...
-Jumping all over the world
-Logical song/Ramp

Linkin park
-Faint
-Numb
-What i've done
-Paper Cut(?)

Off spring
-The kids aren't all right
-Self esteem
-Why do you dont get a job?

No to chyba by na tyle :)
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 6 października 08, 16:31

A ja tymczasem przerzucilam sie na od dawna lubiane i mega gothycko-kiczowate Within Temptation. Akurat pasuje do obecnie czytanych kolejnych czesci Wiedzmina(ktory kiczowaty nie jest, ale glupi jak nie wiem co. Gdzie ta oslawiona psychika u postaci? Sapkowski pisze, jakby kobiety na oczy nie widzial).

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 7 października 08, 12:47

Deedlith_Anthy pisze: gothycko

OMFG :shock:

Ale oczywiście nic do tego nie mam ..

A z tym wiedźminem to z gry go porównujes czy z filmu czy jak ?
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 7 października 08, 14:28

Ostatnio zaczął podobać mi się odłam metalu- gotycki doom :P. A zaczęło się po sobotnim koncercie zespołu The Foreshadowing!

http://www.youtube.com/watch?v=97zt-Y1T9N8 Naprawde przepiękne.. Warto posłuchać :].

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 7 października 08, 15:23

Kruppol pisze:A z tym wiedźminem to z gry go porównujes czy z filmu czy jak ?

Ekhm... Czytamy ze zrozumieniem, Kruppol ;)

Deedlith_Anthy pisze:obecnie czytanych kolejnych czesci Wiedzmina

Zwróć uwagę na słowo "czytanych"

A propos, Deedlith - ciekawi mnie twoja opinia o Wiedźminie. Napisz na pw, jakbyś chciała się trochę pokłócić. Ew. można założyć temat :)

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 października 08, 15:53

Kruppol, ale "gothycka","gothycko" to jest dobre okreslenie tego tyou zespolow :D Naprawde, ja lubie Within Temptation, ale jestem swiadoma, jak bardzo miejscami sa oni kiczowaci. Gorzej, jakbym napisala jakis wieelki elaborat na temat piekna takiej stylistyki i jakbym byla nieswiadoma jej kiczowosci :D
Temu nie tykam Nightwisha, obawiam sie, ze tez by mi sie sposobal...A juz wystarczy tych kiczowatych zespolow i piosenkarek, ktore lubie XD

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 8 października 08, 06:27

Hmm .. Od nightwisha niektóre spokojnie są ok ale,są i też MEGA Gotyckie to już odpycham =|

PS.Within Tempation Również mi sie nieco spodobał :)
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 8 października 08, 16:21

Night Wish będzie mi się do końca życia kojarzył z pewnym MMO :D. Ogólnie nie słucham tego zespołu, ale mają 2 fajne kawałki ;p.

Wróć do „Meloman”