Witam,
Dawno mnie tutaj nie było Pozdrawiam wszystkich gorąco .
Trochę mi się ten nick nie podoba ale miałem problemy z zarejestrowaniem się pod nowym ^^:P.
A więc mam pytanko czy dużo z was osób grałoby w Zelde online?
Grafika 2D, dużo nowych terenów i podstawowe z Ocarina of Time, nowe miecze, ubrania.
Oczywiście nie odbiegałbym za bardzo z tymi nowymi bajerami od pierwowzoru.
Teraz mam dużo czasu, skończyłem szkołę i znam się na tym więc właśnie zamierzam zrobić grę dla ludzi kochających tLoZ.
Prócz tego pytania mam też do was prośbę:
Czy moglibyście napisać mi czego jako fani LoZ oczekujecie po takiej grze?
Mile widziane również wymyślanie nowych przedmiotów, broni i ubrań dla Linka, oczywiście gdybyście poparli myśli obrazkami to by było super .
ps. nie bójcie się że to będzie kolejny projekt niewypał , jeżeli ktoś się tym zainteresuje to na 100% to zrobię, przez ostatnie 2-2.5 roku siedziałem przy robieniu mmorpg, najpierw jako mapper a teraz podszkoliłem się trochę jako programista. Uwierzcie takiej gry jak LoZ nie jest trudno zrobić.
Zelda Online (Nie pabla ;) )
Moderator: Moderatorzy
Ja byłbym chętny, i nawet sam niedawno czytałem poradnik o programowaniu. Co prawda nie przeczytałem go i skończyłem na 2 z 15 chyba rozdziałow, bo miałem problemy z pobraniem visual c++ (nie udalo mi sie to w 15 minut to juz mi sie nie chcialo siedziec przy tym ) wiec co jak co moge sie dolączyć w ten projekt
Jeśli uda Ci się taką grę zrobić Lucyfer chętnie bym grał. Od takiej zeldy oczekiwałbym trochę strategii walki nie tak jak na GB że podchodzisz bezrozumne potwory poruszają się według jakiegoś schematu tniesz je mieczem i padaja jak muchy. Dobrze jakbyś dodał ograniczone miejsce na noszona bron tzn. ze sobą można by było wziąć 6 różnych broni (nie licząc miecza), a u siebie w domu w kufrze trzymać resztę. Tak samo z ubraniem. Ten temat może być dla Ciebie pomocny co możesz zrobić http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=31740#31740
PS. Jak możesz to zrób piórko, dubleclowshota i duże lokacje.
PS. Jak możesz to zrób piórko, dubleclowshota i duże lokacje.
Wróć do „Wszystkie gry z serii Legend of Zelda pod komputer”