Mam takie pytanie... GDZIE W TEJ GRZE JEST ZELDA?!
może jest jzszcze za wczesnie żeby o to pytać bo jestem dopiero po Woodfall temple.. ale do tej pory nie było o niej wzmianki.
nazwa gry "Legend of ZELDA'' .. a jej tu nie ma...
czy to dlatego że akcja rozgrywa się w innym swiecie? Termina"?
ale skoro tak to czemu inne postaci się powtarzają jak np. Anju, jej babcia, gorony czy zory...
Mam nadzieję że jednak się pojawi.. kiedyś ...
Gdzie jest głowna bohaterka?
Moderator: Moderatorzy
-
- Zora
Zelda jest tylko jako flashback na początku gry. I tylko w tedy. W tej części. W innych częściach jest jej więcej (i Zelda nie jest główną bohaterką, Link jest). Nie we wszyskich częściach się pojawia (w Link's Awakening, na przykład, jest tylko jej imię na początku).
Te postaci się nie powtarzają, Termina to 'świat równoległy' do Hyrule i postaci spotkane w Terminie to tak jakby sobowtóry z innego świata. Uh, nie umiem się wysłowić /:
Te postaci się nie powtarzają, Termina to 'świat równoległy' do Hyrule i postaci spotkane w Terminie to tak jakby sobowtóry z innego świata. Uh, nie umiem się wysłowić /:
Wondercrow pisze:Te postaci się nie powtarzają, Termina to 'świat równoległy' do Hyrule i postaci spotkane w Terminie to tak jakby sobowtóry z innego świata. Uh, nie umiem się wysłowić /:
Niewykluczone, że w takiej formie mieszkańcy Terminy objawiają się jedynie Linkowi. Może to być miejsce ukształtowane całkowicie przez jego wspomnienia. Bardzo tajemnicza kraina
Moim zdaniem potencjał Terminy nie został całkowicie wykorzystany - przydałoby się kiedyś tam wrócić. Mam nadzieję, że Nintendo o tym pomyśli
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Wertyp pisze:Może to być miejsce ukształtowane całkowicie przez jego wspomnienia.
Raczej nie. Termina jest bardziej zaawansowana technologicznie niż Hyrule. Trudno żeby Link mógł wyobrazić sobie technologie której jeszcze nie zna.
Termina jest tak jak pisano wyżej 'światem równoległym' do Hyrule tylko bardziej 'zaawansowanym', być może to takie "Hyrule" w niedalekiej przyszłości // lub "Termina is a universe created when the magic of the gods slipped through the cracks in time and space"
Ja jednak bardziej skłaniam się do tej pierwszej, bo japończycy lubią rozwijać motywy z równoległymi światami. Innym przykładem może być anime FMA.
BTW: Gdzieś czytałem o pewnej teorii:
''Tingle w Terminie jest alternatywnym odpowiednikiem/odbiciem Linka z Hyrule., niedosłownym, ale odbiciem". Może jest on gorszą stroną Linka lub coś w tym stylu
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
MasterLink pisze:Raczej nie. Termina jest bardziej zaawansowana technologicznie niż Hyrule. Trudno żeby Link mógł wyobrazić sobie technologie której jeszcze nie zna.
Chodziło mi raczej o mieszkańców Terminy. W końcu jest tam mnóstwo postaci wyglądających jak znajomi Linka - Cremia/Romani - Malon, bracia Gorman - Ingo itp. Link mógł ich tak postrzegać, ale niewykluczone, że naprawdę wyglądali inaczej. No, ale to już tylko moja wyobraźnia xD
~Burn the land and boil the sea
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
MasterLink pisze:BTW: Gdzieś czytałem o pewnej teorii:
''Tingle w Terminie jest alternatywnym odpowiednikiem/odbiciem Linka z Hyrule., niedosłownym, ale odbiciem". Może jest on gorszą stroną Linka lub coś w tym stylu
No co Ty. On nie ma niczego wspolnego, poza tym, ze jest parodia Linka.
Gorsza strona? No od kiedy nasz bohater ma zla strone bedaca nieodpowiedzialnym i zwichrowanym psychicznie doroslym?
Ciemna strona to moze byc Dark Link.
Ta teoria sie kupy nie trzyma IMHO
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Widzę że odkopywanie starych tematów ma swoje plusy... - tak przynajmniej wiem o poście którego nie zauważyłem, gdyby nie odkopywacz chyba by już tak zostało ;P
Odnośnie tej teorii:
Dark Link to ciemna strona Linka. Lecz mi chodziło że Tingle może być jego gorszą stroną, karykaturą - Tingle stanowi tak jakby całkowite przeciwieństwo Linka w świecie Termina. Tingle to taki "Link Terminy".
Odnośnie tej teorii:
Dark Link to ciemna strona Linka. Lecz mi chodziło że Tingle może być jego gorszą stroną, karykaturą - Tingle stanowi tak jakby całkowite przeciwieństwo Linka w świecie Termina. Tingle to taki "Link Terminy".
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Wiem, dlatego nie należy brać tej teorii dosłownie.
Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask”