Czemu SSBB mi nie działa???
Moderator: Moderatorzy
Czemu SSBB mi nie działa???
Cześć.Mam pytanie.Czemu SSBB mi nie działa.Jest nowy jak włączam na Wii to pisze Manual Operations.Please.Pomóżcie.
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Starsze egzemplarze konsoli Wii mogą nie odczytywać płyt z SSBB, podobno czytnik konsoli ma z tym problem (mogą lecz nie muszą). Ale jeśli tak to masz problem.
Najlepiej opisz dokładniej.
Najlepiej opisz dokładniej.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ganon, tak to wygląda?
http://www.youtube.com/watch?v=82fnit84wmI
Bo jeśli tak to:
Tak, nowe Wii. Lub przeczyścić laser jeśli to w ogóle pomoże. Najlepiej pójść do serwisu nintendo, ale w Polsce go ni ma.
http://www.youtube.com/watch?v=82fnit84wmI
Bo jeśli tak to:
ganon pisze:A można coś dokupić żeby SSBB działało?
Tak, nowe Wii. Lub przeczyścić laser jeśli to w ogóle pomoże. Najlepiej pójść do serwisu nintendo, ale w Polsce go ni ma.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Nie anmarolka.Mam SSBB PAL .A Wii kupiłem we wrześniu 2007.Chyba se żartujesz MasterLink.Nowe Wii!?Z moim Wii nigdy nie było problemów.Gdzieś czytałem że SSBB to jedna z pierwszych gier na Wii dwu-warstwowych więc dlatego nie działa.I to wygląda identycznie jak na filmie.Ten Pikachu mnie powala!
Shigeru Miyamoto
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Tak jak pisałem starsze egzemplarze Wii mogą nie odczytywać SSBB. Ja kupiłem Wii w dniu premiery, ale Brawla czyta bez problemu.
Mogę jeszcze dodać że ściągnąłem sobie SSBB z neta(Przypominam że mam orginał)i pokazał się ekran z SSBB w menu ale sama gra miała błąd.Więc może to przez płytę.Ale jka dałem płytę do sklepu żeby ją sprawdzili to wszystko działało.Więc już nie wiem.
Shigeru Miyamoto
- starfoch
- Zora
- Kontaktowanie:
Miałem ten sam przypadek.
Otóż konsolę kupiłem 3 miesiące po premierze i nie przerabiałem jej, a SSBB nie działało.
Żadne czyszczenia płytami czyszczącymi nie skutkowały, wszystkie "objawy" były dokładnie takie same jak wyżej opisałeś.
Niestety nie miałem już gwarancji ale też nie miałem zamiaru kupować nowego Wii.
Ratunkiem(dosyć kosztownym) okazał się serwis Nintendo w Polsce(Galaktyka E.X.E).
Po sprawdzeniu konsoli przez serwisanta, konsultacji z dystrybutorem(naczekałem się) itd.
stwierdzili że jedynym sposobem aby SSBB zadziałało na tej konsoli jest wymiana całego napędu ponieważ aktualny niezdolny jest do czytania płyt dwuwarstwowych!
Wymiana wraz ze wszystkimi kosztami przesyłki (musiałem nawet grę do sprawdzenia dosyłać, paczka zawracała, a ja wariowałem ze wściekłości) wyniosła mnie ponad 450zł.
Gdyby było Nintendo Polska to prawdopodobnie wszystko miałbym naprawione za darmo
Wiesz już co z tym zrobić Ganon?
Otóż konsolę kupiłem 3 miesiące po premierze i nie przerabiałem jej, a SSBB nie działało.
Żadne czyszczenia płytami czyszczącymi nie skutkowały, wszystkie "objawy" były dokładnie takie same jak wyżej opisałeś.
Niestety nie miałem już gwarancji ale też nie miałem zamiaru kupować nowego Wii.
Ratunkiem(dosyć kosztownym) okazał się serwis Nintendo w Polsce(Galaktyka E.X.E).
Po sprawdzeniu konsoli przez serwisanta, konsultacji z dystrybutorem(naczekałem się) itd.
stwierdzili że jedynym sposobem aby SSBB zadziałało na tej konsoli jest wymiana całego napędu ponieważ aktualny niezdolny jest do czytania płyt dwuwarstwowych!
Wymiana wraz ze wszystkimi kosztami przesyłki (musiałem nawet grę do sprawdzenia dosyłać, paczka zawracała, a ja wariowałem ze wściekłości) wyniosła mnie ponad 450zł.
Gdyby było Nintendo Polska to prawdopodobnie wszystko miałbym naprawione za darmo
Wiesz już co z tym zrobić Ganon?
Śmierć zabija.
Wróć do „Super Smash Bros.Brawl (Nintendo Wii)”