Czemu SSBB mi nie działa???

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Czemu SSBB mi nie działa???

Postautor: ganon » 10 marca 09, 17:41

Cześć.Mam pytanie.Czemu SSBB mi nie działa.Jest nowy jak włączam na Wii to pisze Manual Operations.Please.Pomóżcie.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 10 marca 09, 17:54

Napisz jaki DOKŁADNIE błąd Ci wyskakuje :).

PS: pirat czy oryginał?

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 marca 09, 18:19

Starsze egzemplarze konsoli Wii mogą nie odczytywać płyt z SSBB, podobno czytnik konsoli ma z tym problem (mogą lecz nie muszą). Ale jeśli tak to masz problem.

Najlepiej opisz dokładniej.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 10 marca 09, 18:40

Włączam płytkę z SSBB i w menu nawet nie pokazuje się obrazek z grą.Wii czyta tak jak by tej gry w ogóle nie było w napędzie.A można coś dokupić żeby SSBB działało?
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 10 marca 09, 18:56

A może kupiłeś SSBB NTSC?? Ja mam kupione wii kilka dni po premierze w Polsce dodatkowo sam zmieniałem obudowę na czarną (zdziwiłem się jak po złożeniu działał). SSBB mi działa, jak masz na gwarancje ten SSBB to wymień, możliwe że wadliwy :wink:
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 marca 09, 18:57

Ganon, tak to wygląda?
http://www.youtube.com/watch?v=82fnit84wmI

Bo jeśli tak to:
ganon pisze:A można coś dokupić żeby SSBB działało?

Tak, nowe Wii. Lub przeczyścić laser jeśli to w ogóle pomoże. Najlepiej pójść do serwisu nintendo, ale w Polsce go ni ma.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 10 marca 09, 20:37

Nie anmarolka.Mam SSBB PAL .A Wii kupiłem we wrześniu 2007.Chyba se żartujesz MasterLink.Nowe Wii!?Z moim Wii nigdy nie było problemów.Gdzieś czytałem że SSBB to jedna z pierwszych gier na Wii dwu-warstwowych więc dlatego nie działa.I to wygląda identycznie jak na filmie.Ten Pikachu mnie powala! :lol:
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 marca 09, 20:53

Tak jak pisałem starsze egzemplarze Wii mogą nie odczytywać SSBB. Ja kupiłem Wii w dniu premiery, ale Brawla czyta bez problemu.
Obrazek

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 10 marca 09, 21:22

Czyli jedyne co możesz zrobić to kupić nowe Wii lub Brawla (jak brawla masz na gwarancji to luzik). Jakiś innych opcji nie widzę :wink:
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 10 marca 09, 22:19

Mogę jeszcze dodać że ściągnąłem sobie SSBB z neta(Przypominam że mam orginał)i pokazał się ekran z SSBB w menu ale sama gra miała błąd.Więc może to przez płytę.Ale jka dałem płytę do sklepu żeby ją sprawdzili to wszystko działało.Więc już nie wiem. ::(
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 11 marca 09, 00:03

To pewnie przez to ściąganie lub coś. Spróbuj może skasować tego ściągniętego :wink:
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 19 marca 09, 13:45

Miałem ten sam przypadek.
Otóż konsolę kupiłem 3 miesiące po premierze i nie przerabiałem jej, a SSBB nie działało.
Żadne czyszczenia płytami czyszczącymi nie skutkowały, wszystkie "objawy" były dokładnie takie same jak wyżej opisałeś.
Niestety nie miałem już gwarancji ale też nie miałem zamiaru kupować nowego Wii.
Ratunkiem(dosyć kosztownym) okazał się serwis Nintendo w Polsce(Galaktyka E.X.E).
Po sprawdzeniu konsoli przez serwisanta, konsultacji z dystrybutorem(naczekałem się) itd.
stwierdzili że jedynym sposobem aby SSBB zadziałało na tej konsoli jest wymiana całego napędu ponieważ aktualny niezdolny jest do czytania płyt dwuwarstwowych!
Wymiana wraz ze wszystkimi kosztami przesyłki (musiałem nawet grę do sprawdzenia dosyłać, paczka zawracała, a ja wariowałem ze wściekłości) wyniosła mnie ponad 450zł.
Gdyby było Nintendo Polska to prawdopodobnie wszystko miałbym naprawione za darmo :-x
Wiesz już co z tym zrobić Ganon?
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 20 marca 09, 16:02

Myśle nad tym napędem ale mógł byś podać link do tego serwisu.
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 20 marca 09, 16:27

Żeby nikogo nie reklamować wysyłam Ci ich adres na PW :)
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 8 lipca 09, 18:01

Cześć.Nie chce się bawić w archeologa ale mam wam coś do powiedzenia.SSBB MI DZIAŁA.A jak to zrobiłem???Zawiozłem Wii do pewnego sklepu w Poznaniu i naprawił to Wii za marne 100 zł.I wymieniał tylko laser a nie cały napęd. :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Wróć do „Super Smash Bros.Brawl (Nintendo Wii)”