Nintendo Wii - Temat ogólny

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Nintendo Wii - Temat ogólny

Postautor: Masiwy » 23 stycznia 09, 14:11

Witam all mam pytanie do was czy opłaca się kupić Nintendo Wii ??
Ostatnio zmieniony 13 marca 10, 22:13 przez Masiwy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grudnio2
Kokiri
Kokiri

Postautor: grudnio2 » 23 stycznia 09, 14:24

Jeśli masz na Wii kasę to kupuj w ciemno :)
moi kumple zawsze byli za Playstation 2 ale gdy dowiedzieli się o Wii że tam się macha Wiilotem i w ogóle to od razu chcieli kupić konsole nintendo :wink:

Słyszałem jeszcze że można grać na necie z innymi graczami na Wii,więc kup ją gdyż nie jest aż tak droga :)

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 23 stycznia 09, 14:42

Wii po 3 miesiacach mi sie znudzilo i teraz je sprzedaje.

grudnio2 pisze:Jeśli masz na Wii kasę to kupuj w ciemno

Z tym się nie zgodzę- zobacz, czy gry które wychodzą na tą konsolę Tobie pasują..

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 stycznia 09, 14:59

Jeśli lubisz gry typu Mario, Zelda, Metroid, SSB i inne od Nintendo to kupuj od razu!
Jeśli natomiast szukasz DOBRYCH gier od 3rd party - to na Wii jest ich niestety niewiele.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Storms
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Storms » 26 marca 09, 21:31

MasterLink pisze:Jeśli lubisz gry typu Mario, Zelda, Metroid, SSB i inne od Nintendo to kupuj od razu!
Jeśli natomiast szukasz DOBRYCH gier od 3rd party - to na Wii jest ich niestety niewiele.

Nie widziałem wcześniej tego tematu ale za przeproszeniem co ty fazolisz? Nie powiem że Mario i Zelda są częścią egzystencji konsoli ale żeby insynuwać że na Wii nie masz dobrych gier na imprezke? Niewiem w ile tytułów pykałeś na tej kosnoli z kolegami ale własnie takie badziewne tytuły czy formy rogrywki sprawiają że na imprezach wychodzi zupełnie odwrotnie. Kumpel mi mówił że urządził imprezke i wszyscy się bawili przy Cooking mama. Gra która polega na przykładowo usmażeniu jajka. Ja na imprezach puszczam zwykle smasha i to osobą którą nie trawią Mariana czy pokemonów ale mają z tego niezły fun.

amadis pisze:Z tym się nie zgodzę- zobacz, czy gry które wychodzą na tą konsolę Tobie pasują..

To akurat rozumiem, Wii nie kupuje się bo tam śmiga hydraulik tylko patrzysz jakie gry wychodzą i czy cię interesują. Są gry takie jak Endless ocean czy dość nowatorski pomysł Deadly Creatures i one tej platformy raczej nie wypuszczą. Ja sterowałem się z zakupem na lokalną nisze konsolową, ludzie mają albo Xboxa360 albo PS3 więc wybrałem Wii. Do tego dochodzi że mam ją w systemie NTSC a więc gierki muszę sprowadzać za oceanu.

grudnio2 pisze:Jeśli masz na Wii kasę to kupuj w ciemno

Żadnej konsoli nie powinno się brać w ciemno, musisz poskakać po forach po różnych opiniach, oczywiście obiektywnych, potem stwierdzić która ci pasuje.
Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 26 marca 09, 22:42

Storms pisze:Nie widziałem wcześniej tego tematu ale za przeproszeniem co ty fazolisz? Nie powiem że Mario i Zelda są częścią egzystencji konsoli ale żeby insynuwać że na Wii nie masz dobrych gier na imprezke?

Że niby co? Gier na imprezkę na Wii jest w brud, ja wymieniam tytuły które prezentują sobą jakiś poziom(wykonanie itp): SMG, LoZ, SSBB, Metroid, No More Heros, RE4: Wii Edition, RE:UC - teraz również Mad World, Mushroom Man: The Spore Wars i kilka innych. Gry typu Image Party Babez, Horsez, Petz Cats, czy innego typu popierdółki nie mal zalewają Wii.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 26 marca 09, 23:05

MasterLink pisze:
Storms pisze:Nie widziałem wcześniej tego tematu ale za przeproszeniem co ty fazolisz? Nie powiem że Mario i Zelda są częścią egzystencji konsoli ale żeby insynuwać że na Wii nie masz dobrych gier na imprezke?

Że niby co? Gier na imprezkę na Wii jest w brud, ja wymieniam tytuły które prezentują sobą jakiś poziom(wykonanie itp): SMG, LoZ, SSBB, Metroid, No More Heros, RE4: Wii Edition, RE:UC - teraz również Mad World, Mushroom Man: The Spore Wars i kilka innych. Gry typu Image Party Babez, Horsez, Petz Cats, czy innego typu popierdółki nie mal zalewają Wii.

Tu się zgadzam,że są takie gry jak "księżniczki" czy tym podobne, od których głowa boli. Ale tych tytułów jest mało i niektóre występują też na innych konsolach. Podawanie takich przykładów jak mario i zelda są oczywiste ale to są gry reprezentujące tę konsolę i należą do must-have. Jest wiele innych mniej "sławnych" gier a też całkiem dobre. Co do imprezek to Wii bardzo się nadaje. Wystarczy mieć jakąś party game, Wario Ware na przykład i może być do tego jakaś porządniejsza gra z multi np SSBB. Wtedy ma się zapewnioną zabawę. Ja pozostaje wierny Wii ponieważ ta konsola zaoferowała mi coś czego żadna inna konsola nie była w stanie mi dac :wink:
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
Storms
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Storms » 27 marca 09, 07:46

MasterLink pisze:Gry typu Image Party Babez, Horsez, Petz Cats, czy innego typu popierdółki nie mal zalewają Wii.

Ok, zgadza się ale wynika to z głownego celu do jakiego twórcy tej konsoli ją stworzyli. By przyciągnąć ludzi który jak dotąd nie grali na żadnej konsoli. Ciebie jak i mnie może nie ruszać czesanie konia ale ktoś stwierdzi że tą gre stworzono specjalnie dla niego. Za Wii również przemawia fakt że obsługuje gry z GC i kilka ze starszych konsol. Więc jak ktoś chce mieć dwie konsole niny w jednym to może śmiało decydować sie na jej zakup.
Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 27 marca 09, 13:18

"Earlier from the GDC show floor, some Nintendo reps told me that I better get to E3 2009 early with a big team, comments that mesh well with Mr. Iwata's statements previously that Nintendo would demonstrate system-selling new software at the forthcoming exhibition. So I ask Kaigler to give me some kind of tease -- something to hype our readership. She will only say that E3 is in a couple months and that we'll have to wait and see."

Źródło: IGN
Artykuł:30 Minutes with Nintendo

Myślę że ci, którzy nie kupili jeszcze Wii po E3 znajdą dużo więcej powodów by to zrobić.
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 21 czerwca 09, 16:37

Obrazek

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 22 czerwca 09, 19:41

Witam ponownie mam taki dylemat..

mam kase na ps3 i wii i mam pytanie co mam kupic w tym momecie ??
ps3-ma fajna grafa niektore gry mi sie podobaja (1290Zł)
Wii-i tu problem moze mi ktos opisac ciekawe,fajne i dlugie gry - i + i czy sie oplaca(995zł)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 22 czerwca 09, 21:18

PS3 - Kolejne Play Station ale Lepsze gry i zdaje się dostęp do Internetu

Wii - Dostęp do Internetu, Sterowanie nowej Generacji(nie mam zamiaru ci się rozpisywać ale na YouTubie zobaczysz) Lecz tu nie będzie gra typu GTA czy God of War czyli Zabij w Krwawym stylu lecz na Wii gry przeznaczone nieco dla młodzych użytkowników. Chociaż są gry tam typu Red Steel, Metroid Prime itd.

Inni ci o tym powiedzą co mają Wii & PS3
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 22 czerwca 09, 21:18

Jeżeli nie szkoda Ci pieniędzy na gry wybierz PS3 ;]. IMO dużo więcej ciekawych gier+ lepszy online przemawiają za tą konsolą.

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 22 czerwca 09, 21:41

a znacie jakies fajne i dlugie gry oprocz zeldy maria ?? :D:D
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 czerwca 09, 22:03

Masiwy pisze:mam kase na ps3 i wii i mam pytanie co mam kupic w tym momecie ??

http://www.youtube.com/watch?v=nkeeK0Npi2g
I wszystko jasne.

a znacie jakies fajne i dlugie gry oprocz zeldy maria ??

Głównie fajne:
RE4: Wii Edition (jest aż za długa)
RE: Umbrella Chronicles
Punch-Out Wii
Super Smash Bros Brawl
Wario Land: The Shake Dimention
Mario Kart Wii
Okami Wii
No More Heroes
MadWorld
Metroid Prime 3: Corruption

i wiele innych
Obrazek

Wróć do „Konsole”