Nintendo Wii - Temat ogólny
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
ganon pisze:PSX:102.49 million
Porównaj to ze sprzedażą n64
ganon pisze:PS2:136 million
Porównaj to ze sprzedażą GameCuba i pierwszego Xbox'a
ganon pisze:PSP:50 million
wow - prawie na równi z Wii - to rzeczywiście słaby wynik
ganon pisze:PS3:22.73 million
No tu Microsoft wypada lepiej.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Widać że masterlink i amadis "dorośli" odrobinę Jeśli chodzi o "poważne" gry to chodzi o grafikę realistyczną czy kolejną strzelaninę lub samochodówe niczym się od siebie nie różniących, których jest "miliony" na ps3 i xbox 360. Nie ważna jest sprzedaż, liczba sprzedaży pokazuje która konsola na pierwszy rzut oka kusi najbardziej. Dużo ludzi kupi ps3 ale większość z tych ludzi uzna, że to lipa, za to mniej ludzi kupi wii i mała ilość tych ludzi pogardzi tą konsolą.
Radze kupić Wii ze względu na różniące się od siebie gry , a nie xboxa czy ps3 na którym jest mnóstwo powtarzających się gier (a jak lubisz takie gry to większość wychodzi też na PC, jak masz dobrego to luzik). Chodzi mi o to że mamy takie Halo i mówimy "o super strzelanina" ,a potem kupujemy taki Crisis i mówimy "noo suupper grafa i w ogóle to wszystko,ale czym to się właściwie różni? Przecież biegam, ukrywam się i strzelam jak w Halo a poza tym nie ma jakiegoś innego przesłania" następnie kupujemy call of duty i mówimy: "chwila ja już w to wcześniej grałem, chyba, nie?? przecież biegam , ukrywam się i strzelam jak zawsze , a nieeeeeee tu jednak jest inna grafika bardziej wojskowa "
Masiwy oceniaj jak chcesz, mi Wii bardzo pasuje ze wszystkimi zeldami marianami czy czymś tam jeszcze, ale jednak to nie zmienia faktu, że czasami lubię sobie też pograć w infamous czy halo.
Ja bym poczekał też trochę bo po tym ostatnim E3 xbox pokazał swój projekt natal (który nie ukrywam zainteresował mnie i zapewne go kupie do mojego xboxa) a sony pokazał taką podróbkę Wii-lota. Tylko nie wiem kiedy to wszystko wyjdzie ale jak już wyjdzie to może zmiażdżyć Wii, które już nie będzie się wyróżniało sposobem sterowania a grafa nadal nie będzie zachwycać.
Co zapewne spowoduje ukazanie się nowej konsoli Nintendo nad którą podobno już pracują. (jak fajnie)
Ale wracając do tematu, na dzień dzisiejszy polecam CI WII
Radze kupić Wii ze względu na różniące się od siebie gry , a nie xboxa czy ps3 na którym jest mnóstwo powtarzających się gier (a jak lubisz takie gry to większość wychodzi też na PC, jak masz dobrego to luzik). Chodzi mi o to że mamy takie Halo i mówimy "o super strzelanina" ,a potem kupujemy taki Crisis i mówimy "noo suupper grafa i w ogóle to wszystko,ale czym to się właściwie różni? Przecież biegam, ukrywam się i strzelam jak w Halo a poza tym nie ma jakiegoś innego przesłania" następnie kupujemy call of duty i mówimy: "chwila ja już w to wcześniej grałem, chyba, nie?? przecież biegam , ukrywam się i strzelam jak zawsze , a nieeeeeee tu jednak jest inna grafika bardziej wojskowa "
Masiwy oceniaj jak chcesz, mi Wii bardzo pasuje ze wszystkimi zeldami marianami czy czymś tam jeszcze, ale jednak to nie zmienia faktu, że czasami lubię sobie też pograć w infamous czy halo.
Ja bym poczekał też trochę bo po tym ostatnim E3 xbox pokazał swój projekt natal (który nie ukrywam zainteresował mnie i zapewne go kupie do mojego xboxa) a sony pokazał taką podróbkę Wii-lota. Tylko nie wiem kiedy to wszystko wyjdzie ale jak już wyjdzie to może zmiażdżyć Wii, które już nie będzie się wyróżniało sposobem sterowania a grafa nadal nie będzie zachwycać.
Co zapewne spowoduje ukazanie się nowej konsoli Nintendo nad którą podobno już pracują. (jak fajnie)
Ale wracając do tematu, na dzień dzisiejszy polecam CI WII
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
anmarolka pisze:a sony pokazał taką podróbkę Wii-lota. Tylko nie wiem kiedy to wszystko wyjdzie ale jak już wyjdzie to może zmiażdżyć Wii, które już nie będzie się wyróżniało sposobem sterowania a grafa nadal nie będzie zachwycać.
To będzie pewnie dodatek, który będzie obsługiwany przez niektóre gry.
W Wii natomiast Wii-mote wykorzystywany jest w każdej grze - więc żadnego zmiażdżenia Wii tu nie widzę.
anmarolka pisze:Jeśli chodzi o "poważne" gry to chodzi o grafikę realistyczną czy kolejną strzelaninę lub samochodówe niczym się od siebie nie różniących..
Jak nie? Różnią się np. mechaniką rozgrywki, fabułą, stylem graficznym, klimatem, wykonaniem
I chyba nie powiesz że:
Image Party Babez, Horsez, Petz i innego typu podobne
to gry poważne..
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
MasterLink pisze:Porównaj to ze sprzedażą GameCuba i pierwszego Xbox'a
Masz rację tu te 20 mln to naprawdę można paść ze śmiechu.
MasterLink pisze:wow - prawie na równi z Wii - to rzeczywiście słaby wynik
No ale Wii to konsola stacjonarna.Wii porównaj do PS3 i XBOXa360.
A PSP do DS.
PSP:50 million
DS:101 million
Dobra MasterLink.Kończymy bo zacząłem OFF TOPIC
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
ganon pisze:Masz rację tu te 20 mln to naprawdę można paść ze śmiechu.
To teraz sobie policz te 50-60$ zysku od każdej sztuki sprzedanej konsoli i pomnóż razy 20mln. Tyle pieniędzy to Ty raczej w życiu nie zobaczysz .
Ganon, opowiem Ci coś o Sony. Ich konsola jest aktualnie najdroższa, Sony dopłaca ( tak, tracą $$ na każdej sprzedanej konsoli ) a mimo to sprzedaje się lepiej niż Xbox, z którego Microshit czerpie zyski- tak, narzuca swoim klientom wyższą cenę. Tak samo jest z Wii, ale tego nie będę porównywał, bo ta konsola jest z innej, niższej jak dla mnie półki.
Ale dla Japończyków czy Amerykanów te 200 czy 300 Dolarów to pestka.
Więc mi cen konsol proszę nie liczyć jeśli chodzi o sprzedaże.Ale dobra.Koniec.Była kłótnia i lepiej ją skończyć.W końcu to jest temat o Wii a nie o ilości sprzedaży.
Więc mi cen konsol proszę nie liczyć jeśli chodzi o sprzedaże.Ale dobra.Koniec.Była kłótnia i lepiej ją skończyć.W końcu to jest temat o Wii a nie o ilości sprzedaży.
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto