Nintendo Wii - Temat ogólny

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 25 czerwca 09, 20:55

MasterLink pisze:I chyba nie powiesz że:
Cytat:
Image Party Babez, Horsez, Petz i innego typu podobne

to gry poważne..

A ktoś Ci każe w nie grać???
Nie sądzę więc poco o nich mówić skoro i tak ich nikt nie kupi oprócz małych dzieci co lubią tego typu rzeczy. Można porównać bezsensowność tych gier do np Rachet and Clank (jak to się pisze :wink: ) która też nie ma większego sensu i głębi

MasterLink pisze:anmarolka napisał/a:
Jeśli chodzi o "poważne" gry to chodzi o grafikę realistyczną czy kolejną strzelaninę lub samochodówe niczym się od siebie nie różniących..

Jak nie? Różnią się np. mechaniką rozgrywki, fabułą, stylem graficznym, klimatem, wykonaniem

Hmmm o ile mi wiadomo to fabuła, styl graficzny i klimat itp różnią się w każdej grze, chodzi o to, że w każdej z tych gier jest na siłę robiona tak realistycznie, że już wygląda na sztuczne, a ogólny cel tych gier polega na bieganiu,strzealniu i ukrywaniu się wykorzystując tylko inne guziki do tego, jak widzę jakieś trailery takich gier to nie wiem która jest która bo żadna nie wyróżnia się czymś niepowtarzalnym.

Z resztą warto zakończyć tą dyskusję chociaż jest bardzo ciekawa dlatego, że mamy pomóc Masiwy zdecydować, która konsola bardziej mu odpowiada. Zostały już wymienione wady i zalety konsol więc pozostawmy decyzje Masiwy :)

Najlepiej by było połączyć konsolki czy coś np taki Wii 360 lub PSii :P
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 25 czerwca 09, 21:08

anmarolka pisze: Można porównać bezsensowność tych gier do np Rachet and Clank (jak to się pisze ) która też nie ma większego sensu i głębi

To zupełnie tak samo, jakbyś je porównał do Zeldy ;)

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 25 czerwca 09, 21:30

anmarolka pisze:chodzi o to, że w każdej z tych gier jest na siłę robiona tak realistycznie, że już wygląda na sztuczne

A jaką chciałbyś w nich grafikę taką pokroju Wolfa 3D?

anmarolka pisze:Można porównać bezsensowność tych gier do np Rachet and Clank

R&C ma przynajmniej jakąś fabułę.

anmarolka pisze:Z resztą warto zakończyć tą dyskusję

Raczej off-top. Tak to dobry pomysł...

@Masiwy - to powinno pomóc:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wii_exclusives
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_exclusives
http://en.wikipedia.org/wiki/PS3_exclusives
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 25 czerwca 09, 22:06

Podjolem decyzje :D xD
Kupie nintendo wii poniewarz:
-rozni sie od innych konsol
-podobaja mi sie gry (wkoncu cos innego od gier akcji)
-mało miejsca zajmoje i wiele zabawy
-mam dobry komp i nanim moge pograc w powazniejsze gry ac gta itp

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 25 czerwca 09, 22:28

No to życzę miłej zabawy przy nowej konsoli i aby Ci się nie znudziła tak jak mi. :)

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 25 czerwca 09, 22:40

ee moze mi sie nie znundzi (n64 gralem przez 6lat xD) ja sama zelde bede bardzo dlugo przechodzil bo nieznam angielskiego(a poczatek jest trudny jak widzalem na gamepley) , new gry sie kupi i bedze dobrze ehe.. ;p

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 25 czerwca 09, 23:00

Również życzę miłej zabawy przy nowej konsoli.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 28 czerwca 09, 20:45

Masiwy pisze:ja sama zelde bede bardzo dlugo przechodzil bo nieznam angielskiego

no to powodzenia życzę gdyż Zeldę bez rozumienia tekstów ukończyć jest ciężko (ew. solucja, ale to zabiera pewną przyjemność z grania)
a swoją drogą i tak przyjemnie jest zagrać z kumplami na Wii w takie WiiSports na przykład. Uważaj tylko, żeby nikt Cię nie trzepnął Wiilotem podczas gry (jeden gościu tak mnie znokautował... :P )

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 28 czerwca 09, 20:57

Wiem ze bedzie mi ciezko bo OoT przechodzilem jak bylem maly XD
Mam takie pytanie czy gra jest bardzo dobra ? tak jak inni mowia bo ogladam o niej filmiki i nawet nawet tylko ciezko bedzie sie gralo bez angielskiego ^^

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 28 czerwca 09, 21:10

a swoją drogą i tak przyjemnie jest zagrać z kumplami na Wii w takie WiiSports na przykład. Uważaj tylko, żeby nikt Cię nie trzepnął Wiilotem podczas gry (jeden gościu tak mnie znokautował... )

u mnie to po 5 minutach wołali tekkena..

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 28 czerwca 09, 21:41

@Amadis

Jak bym to już gdzieś słyszał (Dobra słysze bardzo często)

@Masiwy

Grafiką cie nie zachwyci ale Fabuła, ciekawymi zagadkami ,Ew. Muzyką
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 28 czerwca 09, 21:56

Przyznam niegrałem jeszcze w zelde tp ale napewno pogram w nia :D A co do muzyki to mi sie bardzo podoba bo sluchalem na youtube, grafika mnie az tak niepocioga lecz dobra zabawa (hahah jaki tekst).

P.S: gralem w Oot podobala mi sie i nawet przed chwila w nia gralem czy tp jest lepsza od niej i mnie nie znudzi tak szybko ??

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 29 czerwca 09, 08:38

TP - Najlepsza grafika póki co z Zeld typu Mokre ubrania ... (No chyba że ktoś lubi cel-shading) taka nieco filmowa xD..W grze są mhmm..Poważniejsze wątki i straszne, Fabuła nawet fajna..Ale gra jest bardzo łatwa..Hmm..Ukończenie gry może zajać ..Bo ja wiem..50 godz?
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 29 czerwca 09, 09:41

eheehe 50godz to ja ja przejde w 70 xd a jesli chodzi o poczatek gry to trudny ?? bo ja patrzylem na necie i jakies barany zapedzasz lowisz ryby,malpke ratujesz i dzewczynke bez znajomosci anglika przejde ten poczatek bo pozniej to tylko chodzisz bo dungeonie i odkrywasz

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 29 czerwca 09, 19:45

A nie koniecznie..Bo ja nie czytałem napisów (Na początku) i nie wiedziałem co trzeba było zrobić by zatrzymać spychającego z urwiska Gorona..Lepiej czytać bo ani fabuły nie znasz, ani nie wiesz co zrobić, Itd.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Wróć do „Konsole”