Kingdom Hearts 358/2 Days - grałem we wszystkie części serii, ale to ta najbardziej mnie wciągła. Czuć plejakowy klimat, bardzo dobra grafika, gra świetnie wywołuje syndrom tzw. "jeszcze jedna misja". Ech no must have nie tylko dla fanów.
Dragon Ball Z: Attack of The Saiyans - kolejny must have nie tylko dla fanów. DBZ RPG to świetna odszkocznia od ciągłych bijatyk w dodatku bardzo dobrze wykonane oraz. ku zdziwieniu, dynamiczna. Walki nie są tak powolne, jakby mogło się wydawać. Polecam .
Scribblenauts - "Jedyny limit to twoja wyobraźnia!"... Oraz znajomość angielskiego. Trudna gra, ale gra się fajnie. Warte sprawdzenia.
Tytuły warte kupna na NDS i GBA
Moderator: Moderatorzy
z ostatnich miesięcy grania polecam:
Castlevania: Dawn of Sorrow & Order of Ecclesia (przypomina metroidy w 2d choć klimacik IMO bardziej nastrojowy - zamek draculi, wampiry itp. DoS zdecydowanie łatwiejsze od Ecclesii, ale za to graficznie słabsze... mi najbardziej zapadła w pamięć walka z "krabem" w latarni w OoE, a szczególnie finisz!)
Detective Jake Hunter - ot, spokojna gierka, fanom opowieści detektywistycznych powinna się spodobać, choć śladowe resztki animacji i od groma tekstu mogą co niektórych odrzucić...
Professor Layton & the curious village - ta gra po prostu wciąga jak cholera! generalnie rozwiązuje się (przeważnie dość trudne) zagadki z ciekawą fabułą w tle. tego co reprezentuje sobą ta gra nie da się opisać słowami, dlatego zachęcam do jej wypróbowania, a już nigdy nie będziecie uważali na lekcjach
Castlevania: Dawn of Sorrow & Order of Ecclesia (przypomina metroidy w 2d choć klimacik IMO bardziej nastrojowy - zamek draculi, wampiry itp. DoS zdecydowanie łatwiejsze od Ecclesii, ale za to graficznie słabsze... mi najbardziej zapadła w pamięć walka z "krabem" w latarni w OoE, a szczególnie finisz!)
Detective Jake Hunter - ot, spokojna gierka, fanom opowieści detektywistycznych powinna się spodobać, choć śladowe resztki animacji i od groma tekstu mogą co niektórych odrzucić...
Professor Layton & the curious village - ta gra po prostu wciąga jak cholera! generalnie rozwiązuje się (przeważnie dość trudne) zagadki z ciekawą fabułą w tle. tego co reprezentuje sobą ta gra nie da się opisać słowami, dlatego zachęcam do jej wypróbowania, a już nigdy nie będziecie uważali na lekcjach
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Picross 3D - gra która przyssa cie do ekranów konsolki na długie godziny. Na czym to polega? A no mamy sobie klocka. Klocek jest podzielony na mniejsze. Musimy je zniszczyć, tak, aby wydobyć jakiś kształt. Brzmi głupio? Tak to wygląda w praktyce http://www.youtube.com/watch?v=eTqCEYah2wQ
Wygląda głupio? Zagraj. Ukończ chociaż 2 pierwsze zagadki. Skończysz dopiero na 10 .
Phoenix Wright (seria) - chyba wszyscy znają pana adwokata. Cała seria przygodówki jest mocno wciągająca, podobnie jak picross, nie odejdziecie od konsolki tak łatwo .
Wygląda głupio? Zagraj. Ukończ chociaż 2 pierwsze zagadki. Skończysz dopiero na 10 .
Phoenix Wright (seria) - chyba wszyscy znają pana adwokata. Cała seria przygodówki jest mocno wciągająca, podobnie jak picross, nie odejdziecie od konsolki tak łatwo .
Picross 3D. Oczywiście polecam. Ukończyłem grę... już dawno. To wspaniała gra na długie zimowe wieczory i nie tylko. Polecam także jej starszą wersję czyli po prostu Picross DS Jeżeli ktoś paięta Mario picross na GB to wie o czym mówię. Jakiś czas temu założyłem temat na temat działu na ZC z takimi właśnie "picrossami" odsyłam do tematu licząc na zainteresowanie KLIK Jest też trzecia odmiana picrossa na DS a mianowicie picross kolorowy. Obrazki są oczywiście kolorowe w przeciwieństwie do wcześniejszych wersji. Polecam gorąco ta grę.
Tetris Party Deluxe Klasyk w najnowszej odsłonie. Testowałem. Super nowe rodzaje rozrywki.
Tetris Party Deluxe Klasyk w najnowszej odsłonie. Testowałem. Super nowe rodzaje rozrywki.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
nokash pisze:A jakie polecacie samochodówki na DSa, takie co mają multiplayer.
Zależy jakie ; ) Jeśli takie w stylu Mario Kart to oczywiście Mario Kart DS lub Diddy Kong Racing DS.
Z innych hmm.. Asphalt Urban GT lub jakiś Need for Speed. Na DS jest ich sporo, ale niestety nie idą one w jakość..
piotrek94 pisze:Nie licząc multi to gra jest lepsza od MKDS
W jakim sense? Bo jeśli chodzi o trasy, różnorodność pojazdów, trybów gry i sterowanie to Super Cirtuitowi daleko do MKDS.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Jeśli można uznać to za strzelankę, to Metroid Prime. A nie wiem czy jest coś innego wartego uwagi. Z pewnością unikaj polskiego C.O.R.E.
[ Dodano: 12 Styczeń 11, 16:33 ]
Dragon Quest IX - piękny i przeogromny rpg. Nie wiem jakim cudem zostało to wszystko wpakowane na carta 256 MB. Mnóstwo potworków pokonania, kroków do przemierzenia, dungeonów do zwiedzania. Śliczna grafika tylko podpieczętowuje sukces. Grę naprawdę polecam każdemu.
Dragon Ball: Origins 2 - świetna gra. Bardzo udana adaptacja oryginalnych Smoczych Kul. Poprawione sterowanie, poprawiona grafika, poprawiona muzyka, poprawiony klimat - gra została w całości poprawiona. W grze mamy do dyspozycji 5 postaci, a humor nas nie opuszcza. Zabawa jest naprawdę jest niesamowita. Również polecam każdemu.
Jeszcze tak troszkę rozpisze się o feniksie...
Ha...!
Uwielbiam tą serię. Normalnie kocham ją. Przygody młodego adwokata są niezwykle wciagające i jednak... pouczające. Barwne postacie to również wielki plus. Każda postać to inna historia, inny charakter, inny świat. W każdego musimy się wgryzać, w końcu adwokat to taki człowiek, który musi wierzyć w swojego klienta. Historie tych ludzi są chyba najlepszym elementem w serii - później te historie są poruszane w sądzie w niesamowity sposób.
Polecam serię każdemu. Każden jeden posiadacz konsoli powinien obczaić te świetne tytuły.
[ Dodano: 12 Styczeń 11, 16:33 ]
Dragon Quest IX - piękny i przeogromny rpg. Nie wiem jakim cudem zostało to wszystko wpakowane na carta 256 MB. Mnóstwo potworków pokonania, kroków do przemierzenia, dungeonów do zwiedzania. Śliczna grafika tylko podpieczętowuje sukces. Grę naprawdę polecam każdemu.
Dragon Ball: Origins 2 - świetna gra. Bardzo udana adaptacja oryginalnych Smoczych Kul. Poprawione sterowanie, poprawiona grafika, poprawiona muzyka, poprawiony klimat - gra została w całości poprawiona. W grze mamy do dyspozycji 5 postaci, a humor nas nie opuszcza. Zabawa jest naprawdę jest niesamowita. Również polecam każdemu.
Jeszcze tak troszkę rozpisze się o feniksie...
Ha...!
Uwielbiam tą serię. Normalnie kocham ją. Przygody młodego adwokata są niezwykle wciagające i jednak... pouczające. Barwne postacie to również wielki plus. Każda postać to inna historia, inny charakter, inny świat. W każdego musimy się wgryzać, w końcu adwokat to taki człowiek, który musi wierzyć w swojego klienta. Historie tych ludzi są chyba najlepszym elementem w serii - później te historie są poruszane w sądzie w niesamowity sposób.
Polecam serię każdemu. Każden jeden posiadacz konsoli powinien obczaić te świetne tytuły.