Chrono Trigger

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Chrono Trigger

Postautor: ganon » 22 stycznia 10, 15:41

Cześć. To znowu ja. Chciałem abyście się wypowiadali na temat tej gry RPG. Ja jeszcze niestety nie grałem w to cacko ale próbuję ją jakoś dorwać. Nie dam ankiety. To zmotywuje do pisania postów. :)
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 10, 17:08 przez ganon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 22 stycznia 10, 15:49

No cóż... Bardzo dobra gra. Warta grania. Ciekawy scenariusz, dobra muzyka, poziom trudności również. Ze swej strony polecam serdecznie.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 stycznia 10, 17:28

J.w. Bardzo dobra gra. Szczególnie muzyka i klimat. Jeśli lubisz rpg'i - pozycja obowiązkowa.

http://www.youtube.com/watch?v=__G-Pv9xRNo
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 22 stycznia 10, 21:51

Nie grałam w Chrona ale mam zamiar. Nie wiem czy system walki i expienia się jakoś szczególnie różni od standardowych RPG ale mam takie jedno pytanie - czy lvl'owanie w tej grze przebiega w sposób "naturalny" czy trzeba się zatrzymywać w czasie gry, żeby na siłę bić mobki i wbijać lvl'e? Bo ja szczególnie w RPG'ach nie lubie, kiedy człowiek sobie gra gra gra a tu nagle wyskoczy ci Boss co ma 2 razy większy lvl od ciebie i trzeba tłuc potworki, żeby nadrobić do niego straty
Obrazek

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 22 stycznia 10, 23:25

Bardzo świetna gra, jedna z moich najlepszych gier na SNES'a, na NDS nie grałem jeszcze. Mary, w sumie nie bardzo wiem o co Ci chodzi z tymi level'ami, Powiem Ci tyle, że nie jest tak jak w każdym Final Fantasy, mowa od I do IX, bo w resztę nie grałem, raczej bossy są liniowi, znaczy jak idziesz z fabułą normalnie do przodu, to raczej nie będziesz miała problemu z bossami i nie będzie potrzeba zatrzymania się ;).
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 23 stycznia 10, 06:53

Co do tego nagłego wyskakiwania stworków to jest tak: Chodzi sobie stworek, ale jak o niego zachaczysz, walczysz z nim..Tak to chyba było o ile mnie pamięć nie myli. A co do bossów, raczej się domyślsiz po lokacjach itd. kiedy on będzie. Wielka sala itp.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 23 stycznia 10, 13:42

Mary chodzilo o to -
Model wyjasnienia nr 1 - idziemy przez dungeon i walczymy normalnie ze stworkami i o boss, pokonuje nas 3 ruchami no i chcac nie chcac wracamy do dungeona by podrasowac postacie
Model wyjasnienia nr 2 - idziemy przez dungeon i walczymy normalnie ze stworkami i o boss, walczymy na rowni (lv jego i nasz przez tworcow jest dopasowany) i bez ceregieli pokonujemy go i idziemy dalej

Ja jeszcze w Chrono nie gralem, ale tez zamiezam, zapewne zaczne od pierwszej produkcju, tulko znajde jakas liste w czym wujek google lub ciocia wiki poratuja :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 stycznia 10, 15:14

Trzeba, chyba że chcesz mieć problemy z późniejszą częścią gry (i to jeszcze jak grasz pierwszy raz).
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Gry”