Creative Artist - Zaczynamy!

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

wojownik
Goron
Goron

Creative Artist - Zaczynamy!

Postautor: wojownik » 15 kwietnia 10, 18:01

[center]Obrazek[/center]

Witam ponownie starych znajomych. Jak już kiedyś pisałem, miałem zamiar założyć Vortal Creative Artist. Trochę to zajęło, ale nareszcie jest i prawie w pełni funkcjonuje. Przypomnę jeszcze raz, jaka jest tematyka serwisu.

Pomysł na CA:
Otóż po wielu latach korzystania z pc, po wielu rozmowach z ludźmi młodszymi i starszymi doszedłem do wniosku że czasem nawet bardzo młodzi ludzie, mogą być profesjonalistami w pewnych sprawach. Mówię tutaj o ludziach w wieku 11/14 lat i w górę. Uważam że mają Oni ogromny potencjał, szybko się uczą, tylko jakoś po prostu nie mają do tego motywacji, nawet jeśli dana dziedzina bardzo się im podoba. Między innymi: Grafika komputerowa, html, php o wiele wiele innych rzeczy, które mogą np pomóc nam w przyszłej pracy zawodowej (np. informatyk). Tak właśnie narodził się pomysł na otwarcie Vortalu.

Cel Serwisu:

Głównym i zasadniczym celem CA, jest zgromadzenie ludzi, znających się na konkretnych dziedzinach z działu IT. Gdy takowa ekipa już się zbierze, zajmie się pisaniem tutoriali, kursów, oraz odpowiadaniem na Wasze pytania. Znajdziesz tutaj też spory download wszelakiego rodzaju plików. Między innymi: Szablony HTML/PHP, Brushe, Rendery i inne.

Multigaming i inne:
Jak wiadomo, w dzisiejszych czasach, większość społeczności internetowej, poświęca swój czas na gry. Tacy ludzi również znajdą u nas coś dla siebie. W najbliższym czasie, planujemy wynajęcie serwera w grze FPS: Counter Strike 1.6 Steam. Rekrutacja do klanu C.A. jest już otwarta. Przygotowaliśmy również coś dla graczy MMO - Gildia w grze metin2. Znajdziesz u nas również recenzje ciekawych gier, download itd.

PunktyCA:
Aby zmobilizować ekipę do pisania poradników, postanowiliśmy zrzucić troszkę kasy i zainwestować. O co konkretnie chodzi? Po napisaniu tutka lub recenzji, otrzymujesz określoną liczbę PktCA, które możesz później wymienić na np: Doładowanie Pre Paid, Płatny SMS (gry mmo) itd. Więcej informacji na naszej stronie.

Działy CA:
- Tworzenie prywatnych serwerów Metin2
- Averna - Profesjonalny RPG OTS
- MusiCA - Radio internetowe (każdy może zostać DJ)
- Kurs html
- Kurs php
- Kurs css
- Kurs c++
- Kurs Photoshop
- Kurs Gimp
- Gildia w grze Metin2
- Klan + Serwer w Counter Strike
- Własny niepowtarzalny prywatny serwer M2 (by InvokeR)

Podsumowanie:
Creative Artist jak na razie nie ma zbyt wiele do zaoferowania, jednak z dnia na dzień będziemy się rozrastać. Strona jest już rozreklamowana i przez kilka najbliższych tygodni powinna się rozrosnąć. Zapraszam wszystkich, bo jak wiecie, możecie pogłębiać swoje umiejętności i zyskać na tym wszystkim.

http://Creative-Artist.pl/

Jeszcze userbar do umieszczenia w podpisach :D
[center]Obrazek[/center]

Kod: Zaznacz cały

http://img213.imageshack.us/img213/8034/causerbarcopy.jpg
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 16 kwietnia 10, 08:29

wojownik pisze:Mówię tutaj o ludziach w wieku 11/14 lat i w górę.

Heh. O Kruppolu mówisz?

wojownik pisze:MusiCA - Radio internetowe (każdy może zostać DJ)

Bardzo chętnie. Zawsze chciałem coś takiego robić. Rozumiem że stworzymy radio które potem będzie można odpalić za pomocą Winampa? Tak jak radio AOI? (to takie internetowe radio z muzyką z anime:))

W najbliższym czasie może się zarejestruję. Do zobaczenia ;)

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 16 kwietnia 10, 11:47

Toon pisze:
wojownik pisze:Mówię tutaj o ludziach w wieku 11/14 lat i w górę.

Heh. O Kruppolu mówisz?

wojownik pisze:MusiCA - Radio internetowe (każdy może zostać DJ)

Bardzo chętnie. Zawsze chciałem coś takiego robić. Rozumiem że stworzymy radio które potem będzie można odpalić za pomocą Winampa? Tak jak radio AOI? (to takie internetowe radio z muzyką z anime:))

W najbliższym czasie może się zarejestruję. Do zobaczenia ;)

Nie, nie mówię o kruppolu, tylko o wielu innych ludziach, których mam przyjemność znać.

MusiCA - dokładnie tak jak piszesz ;D
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 16 kwietnia 10, 12:09

wojownik pisze:MusiCA - dokładnie tak jak piszesz ;D

Bardzo chętnie się przyłącze... Tylko nie wiem czy mógł bym prowadzić audycjęgłosową bo mam... Ekhem... Niski głos :<. Można by to było rozleklamować na różnych stronach zrobićaudycję tematyczne i od razu dużo słuchaczufff...

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 16 kwietnia 10, 14:41

Podziwiam inicjatywę i bije brawa organizatorowi :o
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 16 kwietnia 10, 15:52

Niestety mało tam o tym co trzeba bo na razie większość postów mamy w HydeParku :<. Ale to się na pewno zmieni.
A i Kruppol. Gratulację za recenzję TLoZ. Nie jest jakaś zachwycająca ale widać że jakiś tam swój czas włożyłeś ^^

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 16 kwietnia 10, 16:42

Oh dziękuje, faktycznie trochę sie namęczyłem... jakieś...uwaga....!!!....5 minut!
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 16 kwietnia 10, 17:02

Kruppol pisze:Oh dziękuje, faktycznie trochę sie namęczyłem... jakieś...uwaga....!!!....5 minut!

Napisałem że nie jestem zachwycony. Bo sam bym i taką napisał. Tylko punkty dostał <phi>

Szkoda jednak że rozwija swoje 'umiejętności' w pisaniu recek o Zeldzie na stronach zupełnie z Zeldą niezwiązanych.
Anyway fajne Forum ale czy to już nie 3 forum z kolei? Dwa pozostałe poszły w niepamięć. /MasterLink
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 10, 17:28 przez Toon, łącznie zmieniany 2 razy.

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 17 kwietnia 10, 08:35

Mary1517 pisze:Podziwiam inicjatywę i bije brawa organizatorowi :o

:D Miło słyszeć takie słowa z ust Pani Mary.
Sebeq13, ma już swój wkład w CA. Obiecał też dodanie w przyszłości kilku tutoriali.
Skoro się podoba, to zapraszam :D Tutoriale naprawdę doświadczonych osób są bardzo ważne na starcie ;)
Obrazek

Wróć do „OFF Topic”